Tal på engelsk - en komplet guide til tallene på engelsk

Af Laura Norén 25-05-2023
Tal på engelsk - en komplet guide til tallene på engelsk

Læs med i dette opslag og lær hvordan du taler i tal på engelsk. Tal er en stor del af vores verden og vi taler ofte i tal. Tal er alle steder. Derfor er det vigtigt at vide hvordan du også på fremmedsprog taler i tal. At tale i tal kan du allerede på dansk, men hvad med tal på tysk og tal på engelsk? Tænk på klokken, opskrifter, pengebeløb, mængder, matematikundervisningen. Vi kan finde tal mange steder i vores hverdagsliv. Derfor er det også vigtigt at vide noget om, hvordan tal bruges på andre sprog. I dette opslag vil vi kigge nærmere på tal i mange forskellige former og hvordan vi bruger dem forskelligt. 

I dette opslag vil vi kigge på hvordan man siger tallene på engelsk samt hvilke forskellige former for tal der findes så du kan være helt parat på hvordan man bruger tal på engelsk. Lad os dog starte med at kigge på, hvilke områder vi vil gennemgå, så du hurtigt kan finde rundt i, hvilke former for tal der findes.


Hvad er tal på engelsk?

Tal findes som sagt i mange former, vi vil gennemgå de forskellige former for tal og hvordan man bruger og siger dem. De talformer vi vil gennemgå, vil være følgende:

 • Talrækken 1-10

 • Tal over 10

 • Ordenstal

 • Decimaltal

 • Brøker

 • Procenter

 • Måleenheder

 • Årstal

Som du nok kan se ud fra oversigten, er der mange forskellige områder, hvor vi bruger tal. Der er meget vi skal gennemgå, så lad os straks begynde!


Talrækken 1-10 på engelsk

Det vigtigste i forhold til at lære at bruge tal på engelsk, er selvfølgelig hvordan man udtaler/siger talrækken på engelsk. Talrækken lægger grund for, at du kan lære at bruge andre kategorier af tal, derfor starter vi her. Talrækken fra 1-uendeligt, kan vi kende som grundformen af tallene, ligesom vi kender det fra grammatik. Denne grundform kaldes i tallenes sprog også for kardinaltal/mængdetal. Talrækken 1-10 ser ud, og udtales som følger:

1

One

2

Two

3

Three

4

Four

5

Five

6

Six

7

Seven

8

Eight

9

Nine 

10

Ten


Hvordan bruger man tal over 10 på engelsk?

Når du skal udtale tal over 10 på engelsk, er det helt modsat på dansk. På engelsk udtaler vi 10’eren først. Det vil sige at vi eksempelvis i tallet 52, vil sige halvtreds + 2 på engelsk, hvor vi på dansk siger to og halvtreds. For at vi kan gøre dette, skal vi også lige have styr på 10’erne, på engelsk. 

20

Twenty

30

Thirty

40

Forty

50

Fifty

60

Sixty

70

Seventy

80

Eighty

90

Ninety

100

One Hundred 

Nu har vi altså styr på hvordan man siger 10’erne, lad os derfor tage nogle eksempler på, hvordan man bruger dem i praksis:

24

Twenty-four

43

Forty-three

52

Fifty-two

78

Seventy-eight

102

One Hundred and two

Hvis du til gengæld skal bruge tal mellem 10 og 20, vil vi bruge tallet mellem 1-9 + teen. Bortset fra 11/12/13/15, der skiller sig ud. Tallene mellem 10 og 20, på engelsk, ser ud som følger:

11

Eleven

12

Twelve

13

Thirteen

14

Fourteen

15

Fifteen

16

Sixteen

17

Seventeen

18

Eighteen

19

Nineteen

Der er altså et par af tallene der skiller sig ud, og i stedet bruges som deres ordenstal. Ordenstal vil vi gennemgå i næste afsnit. 


Hvad er ordenstal på engelsk?

Ordenstal er den slags tal som vi på dansk kender som første, anden, tredje osv. Når de angives i talform, er det dem vi sætter et punktum på engelsk efter. De kaldes også ordinaltal. Ordenstal angiver pladsen eller nummeret i en række. På engelsk ser de ud som følger:

1.

First

2.

Second

3.

Third

4.

Fourth

5.

Fifth

6.

Sixth

7.

Seventh

8.

Eighth

9.

Ninth

10.

Tenth

20.

Twentieth

30.

Thirtieth

40.

Fortieth 

50.

Fiftieth

60.

Sixtieth

70.

Seventieth

80.

Eightieth

90.

Ninetieth

100.

Hundredth 


Hvordan bruger man decimaltal på engelsk?

Decimaltal er en anden kategori af tal, som er god at kende til. I decimaltal, skal du udtale kommaet som point. Hvis dit decimaltal starter med 0, udtaler du på engelsk ikke 0’et inden decimalkommaet. Tallene bruges eller udtales som kardinaltal, altså tallene i grundform. Det kunne eksempelvis gøres på følgende måder:

0.05

Point zero five

0.5

Point five

1.5

One point five


Hvordan bruger man brøker på engelsk?

En brøk indeholder, som du nok ved, en tæller og en nævner. Tælleren skal du udtale som et kardinaltal og nævneren som et ordenstal, når du bruger brøker på engelsk. En undtagelse er dog ½, som benævnes som one half/half Det gøres altså på følgende måde:

1/4

One fourth

2/3

Two thirds

4/5

Four fifths 


Hvordan bruger man procenter på engelsk?

Når du skal tale om procenter på engelsk, skal du bruge kardinaltallet og tilføje ordet percent. Det er derfor en meget simpel kategori at få bugt med. Det kan eksempelvis se ud på følgende måder:

1%

One percent

5%

Five percent

25%

Twenty-five percent


Hvordan bruger man måleenheder på engelsk?

Når du skal sætte mål på noget, bruger du kardinaltallet samt nævneren af måleenhed, det kunne eksempelvis være:

 • Liters

 • Tablespoon

 • Teaspoon

 • Meters

 • Kilometers per hour

I praksis kunne det se således ud:

2m

Two meters

40km/h

Forty kilometers per hour

1tbsp

One tablespoon

3L

Three liters


Hvordan bruger man årstal på engelsk?

Årstal er en lidt mere kompliceret del af tallenes sprog, på engelsk. Når du skal bruge årstal, kan det deles op alt efter om det er et firecifret eller tre-cifret årstal. Ved de firecifrede kan de enten nævnes opdelt i første del og anden del, eksempelvis 2022 -> twenty twenty-two, eller du kan nævne det som tusindtallet og 10’er tallet, eksempelvis 2022 -> Two Thousand twenty-two. Trecifrede tal kan bruges som hele tal, eksempelvis 628 -> six hundred twenty eight eller som første tal + tocifret tal, eksempelvis 628 -> six twenty eight. Hvis du skal referere til år før Kristus, bruges det på engelsk som tallet + BC. Lad os kigge på nogle eksempler:

20f.Kr. 

TwentyBC

1908

Nineteen eighty eight/Nineteen o eight

2013

Twenty thirteen/two thousand thirteen

Nu har vi gennemgået reglerne for tal på engelsk. Mange af kategorierne er simple at huske på, nogle er lidt sværere men med denne gennemgang er du helt klar til at give dig i kast med tal på engelsk! 

Mød forfatteren:

Billede af

Hej, mit navn er Laura, jeg er skribent hos GoTutor! Jeg har en Bachelor i kommunikation og psykologi, og så læser jeg nu en kandidat i sprogpsykologi, på KU. Jeg håber, at mine artikler kan hjælpe nogle af jer til, at få helt styr på de faglige termer og teorier, jeg præsenterer!

Søger du privat lektiehjælp?

 • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

 • Mange års erfaring og en del af Egmont

 • Trænede og uddannede undervisere

 • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Berømte engelske citater
Berømte engelske citater

Der findes mange berømte engelske og mange af de berømte engelske citater kan genkendes af de fleste...

Ruben Samuel Sørensen 27-01-2023
Hvordan bruger du uregelmæssige verber på engelsk (uregelmæssige udsagnsord)?
Hvordan bruger du uregelmæssige verber på engelsk (uregelmæssige udsagnsord)?

Uregelmæssige verber på engelsk (dvs. uregelmæssige  udsagnsord på engelsk) er måske noget du k...

Laura Norén 24-02-2023
De mest almindelige engelske forkortelser - få det fulde overblik
De mest almindelige engelske forkortelser - få det fulde overblik

Kender du forskellen mellem de engelske forkortelser i.e. og e.g.? Ved du, hvad der menes, når der b...

Cathrine Noer Hjorth 27-01-2023
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90