5 gode råd: Det kan du gøre, hvis du ikke kom ind på studiet

Af Caroline Dreyer 30-07-2020
5 gode råd: Det kan du gøre, hvis du ikke kom ind på studiet

ØV! Her gik man og troede at man, efter sommerferien, skulle starte på sit drømmestudie. Men sådan gik det ikke, og det kan der være mange grunde til. Her giver vi dig 5 gode råd til, hvad du kan gøre. 

1. Kvote 2! 

Har du siden 8.klasse gået og drømt om at blive Antropolog, så kan det være nedslående at finde ud af, at man ikke er blevet optaget på uddannelsen. Det er dog vigtigt at huske på, at langt de fleste uddannelser tilbyder at søge kvote 2. Når man søger kvote 2, da bliver der stillet nogle andre krav til én, end dem man er vant til. På Københavns Universitet vurdere de b.la. dit studiepotentiale, faglige færdigheder, faglig motivation, kendskab til uddannelsen, formidlingsevner og dine karakterer. Det er derfor vigtigt at man sætter sig grundigt ind i, hvad der forventes af én i en kvote 2 ansøgning. Måske skal du bruge et halvt eller helt år på at læse nogle enkeltfag, arbejde inden for et studierelevant område eller lign. 

Du kan læse mere om forskellen på kvote 1 og kvote 2 her

2. Lignende uddannelser 

Det er selvfølgelig brandærgerligt, at du ikke kom ind på drømmestudiet, og måske er det ikke lige dig at søge en kvote 2 studieplads. Så er det heldigt, at der højst sandsynligt er andre uddannelser der ligner den du oprindeligt har søgt ind på. Kom du fx ikke ind på Antropolog-studiet, så kan det være at Sociologi er noget for dig? Sociologi og Antropologi giver nemlig adgang til det samme arbejdsmarked efterfølgende. 

3. Ledige pladser

Når man ikke er kommet ind på sit drømmestudie, da kan man sagtens sidde tilbage med en følelse af, at hvis jeg ikke kan læse lige præcis den her uddannelse, så skal det slet ikke være! I den situation kan det være en god idé at starte helt forfra med sin søgning – simpelthen at trykke på reset knappen. Tjek hvilke uddannelser der har ledige pladser, hvem ved? Måske du falder over en uddannelse, du aldrig før har tænkt på kunne være en mulighed. Det er dog vigtigt, at du søger en uddannelse, der interesserer dig og ikke én, som du dropper ud af efter kort tid.

4. Find din egen vej 

Det giver sig selv, at vil man gerne være Antropolog, så søger man ind på Antropolog-studiet og læser en Bachelor og en Kandidat og bliver Antropolog. Men hvem har i virkeligheden sagt, at det er den eneste vej til at blive Antropolog? Det er vigtigt at huske på, at du uddanner dig til et arbejdsmarked og ikke blot går på uddannelsen for uddannelsens skyld. Gør op med dig selv, hvilket job du gerne vil ende ud med at have. Vil du gerne arbejde i et konsulentfirma, Undervisningsministeriet, Kræftens Bekæmpelse eller Politiet? Én antropolog kan være udstationeret i Vestafrika for at udrede Ebolas smitteveje, mens en anden arbejder med at udvikle en ny type forsikring til unge studerende, og en tredje er udviklingskonsulent i en kommune og hjælper med at beslutte, hvad der skal gøres, for at anbragte børn får en bedre hverdag. Der er også mange antropologer, som arbejder med forskning på universiteter og inden for uddannelsesområdet – hvilken af disse Antropologer vil du gerne være? Vil du fx gerne sidde i Undervisningsministeriet, så kan du overveje at læse til Lærer først og derefter læse en kandidat i Antropologi og uddannelse. 

5. Er du stadig i tvivl? 

Hvis du stadig er i tvivl og føler, at du har brug for yderligere hjælp, så husk at søge hjælpen i god tid. Mange dukker først op på studievejlederens kontor i marts – og så er det altså for sent! Hvis du gerne vil opkvalificere dig, eller danne dig et overblik over alternative uddannelsesmuligheder, så skal du gøre det i god tid! Grundet Corona har studievejledningen ikke åbent, som den plejer. Men du kan starte med at læse vores indlæg omkring: Hvad kan du blive? 

Mød forfatteren:

Billede af

Caroline er ansat som elevkoordinator og tager derfor hånd om alle de forældre, børn og unge, der ringer ind og har brug for hjælp. Caroline er glad for at hjælpe hver og én, der kunne have brug for det, men hun finder det særligt tilfredsstillende, når hun kan hjælpe i mere komplekse situationer for fx tosprogede, ord...

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Forbered dit barn (og dig selv) på skolestart
Forbered dit barn (og dig selv) på skolestart

Det er ikke kun pædagogerne nede i børnehaven, der har indflydelse på dit barns tid før skolestart....

Caroline Dreyer 03-08-2020
Skolestart: Sådan giver du dit barn den bedste start
Skolestart: Sådan giver du dit barn den bedste start

Sommerferien er slut, og skolestart har overtaget. Hvad end det er dit barns første skoleår, eller s...

Caroline Dreyer 16-08-2017
Hvad skal der være klar i tasken til skolestart?
Hvad skal der være klar i tasken til skolestart?

Så er det ved at være tid til skolestart, og endnu et skoleår begynder. Men hvad er det nu lige, der...

Ruben Samuel Sørensen 04-08-2020
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90