Stjernetegn på engelsk - lær om dem her!

Af Laura Norén 25-05-2023
Stjernetegn på engelsk - lær om dem her!

I dette opslag skal vi kigge på stjernetegn på engelsk. Stjernetegn er blevet et populært emner i forhold til både sociale medier og personlighedstydning. Du kender nok allerede dit stjernetegn på dansk men hvad med på engelsk? Hvis du er nysgerrig på dit eller andres stjernetegn på engelsk, så kan du lære om dem her. Stjernetegn og horoskoper kan være sjove og nogle bruger dem endda til at tyde personlighedstræk eller profiler hos andre. Denne aktivitet kan være en god hobby. Måske har du også læst i avisen, hvordan din uge kommer til at se ud, baseret på dit stjernetegn. Men hvordan oversætter du stjernetegn til engelsk? vi kigger på det sammen og lader idéen om stjernetegn blive en del af dit engelske ordforråd. Læs videre her og lær hvordan stjernetegn ser ud i det engelske sprog. 


Hvad er et stjernetegn på engelsk?

På engelsk kaldes et stjernetegn for zodiac sign. Der er i alt 12 stjernetegn. Stjernetegn er en del af den astrologiske verden. Astrologi handler nemlig om læring af forbindelser mellem jorden og himlen, eller de ikke-jordiske dele af verden. Én af grundstenene i læren om forbindelserne, er stjernerne og heraf udspringer stjernetegn. Stjernetegnenes billeder og navne stammer fra det antikke Grækenland. Man kan kigge på stjernetegns opbygning i en cirkel som vi ser på som et år, hvor hvert stjernetegn har en plads på 30 grader i cirklen. På grund af denne opdeling går stjernetegn også  mellem månederne og derfor er de ikke bare opdelt efter ét stjernetegn Per måned. Startpunktet for stjernetegn følger egentlig forårsjævndøgnet. Hvert stjernetegn har sit eget stjernebillede og navnene går efter de billeder. 


Elementer og stjernetegn

Under emnet stjernetegn ligger 4 elementer. Dette er de jordiske elementer:

 • Ild

 • Luft

 • Vand

 • Jord

Et stjernetegn vil indehave ét af disse elementer. De repræsenterer blandt andet forskellige personlighedstræk eller styrker. Tegnene opdeles efter ekstroverte og introverte træk. Man opdeler det efter at stjernetegn med ild og luft som element indehaver ekstroverte træk, hvor imod vand og jord elementer har introverte træk.


Hvad hedder de forskellige stjernetegn på engelsk? 

Som allerede nævnt er der 12 forskellige stjernetegn. Selvom stjernetegnene stammer fra det gamle Grækenland, er vi forskellige oversættelser af navnene på stjernetegn på dansk og engelsk, lad os derfor starte med at kigge på navnene for de forskellige stjernetegn på engelsk. De engelske navne for stjernetegnene er egentlig lånt fra latin til forskel fra dansk, hvor vi har ordene fra det danske sprog. Lad os kigge på de latin/engelske stjernetegn:

 • Aries

 • Taurus

 • Gemini

 • Cancer

 • Leo

 • Virgo

 • Libra

 • Scorpio

 • Sagittarius

 • Capricorn

 • Aquarius

 • Pisces

Dette er en liste over de engelske, eller som nævnt, latinske navne for stjernetegnene. Nogle af dem kan du måske tyde hvad er på dansk, ud fra de engelske ord, for eksempel Leo der minder meget om det danske løve. Dog er mange af dem meget forskellige fra de danske navne så lad os derfor kigge nærmere på dem nu.


Vædder på engelsk

Det første stjernetegn vi skal kigge på er Vædderen det er det vi på engelsk kalder Aries. Væddere har fødselsdag mellem 21. marts og 20. april. Væddere har som element ildtegn eller på engelsk fire sign. Grunden til at listen starter her er netop fordi stjernetegnene som nævnt er inddelt efter solen og forårsjævndøgn. 


Tyr på engelsk

Ordet for stjernetegnet Tyr er på engelsk Taurus. Folk med stjernetegnet Tyr, har fødselsdag mellem 21. april og 20. maj. Tyren inddeles også efter kategorien jordtegn eller på engelsk earth sign.


Tvilling på engelsk

Stjernetegnet Tvilling kaldes på engelsk for Gemini. Folk der er født i Tvillingens tegn har fødselsdag mellem 22. maj og 21. juni. Som element er Tvillinger lufttegn eller på engelsk air sign.


Krebs på engelsk

Krebsen kaldes på engelsk for Cancer. En Krebs vil som ordet også antyder, være et vandtegn eller på engelsk water sign. Hvis du er Krebs vil din fødselsdag ligge mellem 22. juni og 23. juli.


Løve på engelsk 

Løven kaldes på engelsk/latin for Leo. En Løve har fødselsdag mellem 24. juli og 23. august. Hvis dit stjernetegn er Løve, vil dit element være ild. På engelsk vil en Løve (Leo) altså være fire sign. 


Jomfru på engelsk

Stjernetegnet Jomfru hedder på engelsk Virgo. Ordet minder altså lidt om det engelske ord virgin som netop betyder jomfru. En Jomfru vil have fødselsdag mellem 24. august og 23. september. Som element er en jomfru jordtegn eller på engelsk earth sign. 


Vægt på engelsk 

Stjernetegnet Vægt kaldes på engelsk for Libra. I forhold til elementerne er det et lufttegn eller air sign. Hvis dit stjernetegn er Vægt, vil du har fødselsdag mellem 24. september og 23. oktober.


Skorpion på engelsk

Skorpionen kaldes på engelsk for Scorpio. Dette er én af de andre stjernetegn der også har et navn der minder om hinanden på dansk og engelsk. Skorpionens element er vand, det vil sige at Skorpionen på engelsk er water sign. Hvis du har Skorpion som stjernetegn, vil din fødselsdag ligge mellem 24. oktober og 22. november. 


Skytte på engelsk

En Skytte kaldes på engelsk og latin for Sagittarius. En Skytte har fødselsdag mellem 23. november og 21. december. Skytters element er ildtegn og altså på engelsk ville de kaldes fire sign. 


Stenbuk på engelsk

En Stenbuk kaldes på engelsk for Capricorn. Stenbukke vil have fødselsdag mellem 22. december og 20. januar. Hvis du er Stenbuk vil dit element være jordtegn. På engelsk kaldes jord tegnet for earth sign. 


Vandmand på engelsk

Hvis du er Vandmand vil du på engelsk kaldes for Aquarius. Du kan nok høre at ordet minder lidt om det danske akvarium. Vandmænd er måske lidt overraskende ikke vandtegn men faktisk lufttegn altså på engelsk air sign. Hvis du er Vandmand vil din fødselsdag ligge mellem 21. januar og 19. februar. 


Fisk på engelsk 

Det sidste stjernetegn vi skal kigge på er Fisken. På engelsk eller latin kaldes Fisken for Pisces. Fiskens element er, som du måske kan gætte, vand. En Fisk vil altså være vandtegn eller på engelsk water sign. 


Dette var en oversigt over alle 12 stjernetegn på engelsk og hvordan de hænger sammen med fødselsdage. Du kan bruge denne oversigt næste gang du bliver i tvivl om de engelske/latinske oversættelser af stjernetegn, eller hvis du skal vurdere stjernetegn ud fra fødselsdage. God fornøjelse! 

Mød forfatteren:

Billede af

Hej, mit navn er Laura, jeg er skribent hos GoTutor! Jeg har en Bachelor i kommunikation og psykologi, og så læser jeg nu en kandidat i sprogpsykologi, på KU. Jeg håber, at mine artikler kan hjælpe nogle af jer til, at få helt styr på de faglige termer og teorier, jeg præsenterer!

Søger du privat lektiehjælp?

 • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

 • Mange års erfaring og en del af Egmont

 • Trænede og uddannede undervisere

 • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Berømte engelske citater
Berømte engelske citater

Der findes mange berømte engelske og mange af de berømte engelske citater kan genkendes af de fleste...

Ruben Samuel Sørensen 27-01-2023
De mest almindelige engelske forkortelser - få det fulde overblik
De mest almindelige engelske forkortelser - få det fulde overblik

Kender du forskellen mellem de engelske forkortelser i.e. og e.g.? Ved du, hvad der menes, når der b...

Cathrine Noer Hjorth 27-01-2023
Alt du bør vide om relativsætninger i det engelske sprog
Alt du bør vide om relativsætninger i det engelske sprog

Relativsætninger er noget vi har både på dansk og på engelsk. En relativsætning er en del af sætning...

Laura Norén 19-05-2023
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90