Skolehjælp - hvad er det?

Af Caroline Dreyer 28-12-2021
Skolehjælp - hvad er det?

Hvis du har et barn, der går i folkeskolen eller på gymnasiet, oplever du sikkert indimellem, at der er opgaver eller udfordringer, I godt kunne bruge ekstra hjælp til.

Måske er det et enkelt fag, dit barn kæmper med, måske er det eksamensforberedelse eller opgaveskrivning. Ofte er det ikke kun faget, en privatunderviser kan give støtte til, mens også den personlige udvikling, selvtillid og trivsel. Det skal helst være sjovt at arbejde med fag og opgaver! Og at gå i skole.

Der findes mange typer af skolehjælp, fx de typer, der nævnes herunder.

Lektiehjælp af enhver slags

Skolehjælp kan fx bestå af lektiehjælp til dansk eller matematik, til at lære et nyt sprog, eller måske er det et af skolens mange andre fag, der giver din søn eller datter for store udfordringer. Uanset fag og alder er der gode muligheder for at finde en dygtig underviser, der er ekspert i at tilpasse sin undervisning til den enkelte elev.

Hvert år er der mange børn og unge, der viser sig at være ordblinde og at have brug for særlig hjælp til at lære at læse, stave, skrive, genkende bogstaverne i alfabetet, inddele ord i stavelser mv. Det er vigtigt at finde den helt rigtige lærer, der har forstand på, hvordan en ordblind elev støttes. Og helst før det går ud over læringen, selvtilliden og glæden ved at gå i skole.

Bange for eksamen?

Måske har dit barn brug for ekstra hjælp op til en eksamen. Det kan både handle om hjælp til at få læst stoffet op, at gennemgå det stof og de problemstillinger, der ikke er helt på plads endnu, og om at øve selve eksamenssituationen. Angsten for, at en eksamen skal gå helt galt, kan holdes i skak, når eksamenssituationen opleves velkendt, fordi den er trænet og øvet.

At stå foran eksaminator og censor ved en mundtlig eksamen kan øves, og opgavetypen ved en skriftlig eksamen kan trænes ved at arbejde med opgaver, der tidligere er givet i faget.

Opgaveskrivning - en stor udfordring og puslespil

Der er flere store opgaver, der skal skrives i løbet af gymnasietiden, bl.a. SRP-opgaven. Det kan forekomme uoverskueligt, og det er ikke en god oplevelse for alle at arbejde med en stor skriftlig opgave. Med privat lektiehjælp kan dit barn få styr på, hvordan en stor opgave planlægges og struktureres, hvordan en problemformulering skal se ud, og hvilken information man gemmer til konklusionen. Der er hjælp at hente til sprog og omfang, fagligt niveau, format m.m.

Fokus på karakterer

Dit barn kan også have meget konkrete behov, hvad angår karakterer. Hvis der er brug for at arbejde ekstra med et fag for at opnå en særlig karakter, kan skolehjælp med fokus på generel lektiehjælp, eksamenshjælp eller opgaveskrivning være en mulighed.

Styrk motivationen

Det kan være et puslespil at få alting til at hænge sammen! Fag, niveau, arbejdsmængde, resultater, overblik, skoleglæde ... Hvis dit barn oplever, at udfordringerne i skolen er for store, kan det have forskellige konsekvenser. Det kan medføre, at barnet mister lysten til det konkrete fag - ja, til simpelthen at gå i skole. Det kan nedbryde selvtilliden, og det kan påvirke trivslen. Den rigtige skolehjælp kan vise sig at være en gave!

Lad os finde en underviser - kontakt os

Hvis du har et barn, der kan have glæde af en eller anden form for skolehjælp, så kontakt vores kundeservice, og lad os hjælpe jer med at finde ud af, hvad der er brug for. Prøv selv, hvor stor en forskel den rigtige skolehjælp kan gøre.

Mød forfatteren:

Billede af

Caroline er ansat som elevkoordinator og tager derfor hånd om alle de forældre, børn og unge, der ringer ind og har brug for hjælp. Caroline er glad for at hjælpe hver og én, der kunne have brug for det, men hun finder det særligt tilfredsstillende, når hun kan hjælpe i mere komplekse situationer for fx tosprogede, ord...

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Leg og læring – sjove, spændende og lærerige lege til børn
Leg og læring – sjove, spændende og lærerige lege til børn

Skal det være kedeligt at lære nyt? Absolut ikke! Der findes en masse sjove og spændende lærerige le...

Ruben Samuel Sørensen 17-07-2017
Hjemmeskoling - alt du skal vide om hjemmeundervisning
Hjemmeskoling - alt du skal vide om hjemmeundervisning

Går du og overvejer, om du skal hjemmeskole dit barn via hjemmeundervisning? GoTutor har samlet alt,...

Signe Anna Bøe 06-02-2023
ADHD og lektielæsning: Sådan motiverer du dit barn med ADHD til at få lavet lektier
ADHD og lektielæsning: Sådan motiverer du dit barn med ADHD til at få lavet lektier

Vi kender det vel alle sammen. At lave opgaver, som er kedelige, kan være noget så krævende at motiv...

Ruben Samuel Sørensen 04-02-2020
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90