Skole og fritid i balance: Sådan skaber du harmoni mellem de to

Af Ruben Samuel Sørensen 23-08-2017
Skole og fritid i balance: Sådan skaber du harmoni mellem de to

For mange er det svært at finde en god balance mellem skole og fritid. Enten føler man, at man hele tiden skal sidde og lave lektier, være i skole eller øve fremlæggelser, eller også føler man, at man bruger så meget tid på sine fritidsinteresser, at der ikke er plads til skole. Det handler om at finde den gyldne balance. Her vil jeg vise dig, hvordan du helt konkret laver denne balance:

1. Skole og fritid: Vælg, hvad du vil prioritere

Det første, du skal gøre, er at vælge! Du skal vælge, hvad du vil sætte øverst på listen over ting, du gerne vil. Hvad er vigtigst i dit liv lige nu? Er det en bytur, eller er det at få lavet den stil, du aldrig fik skrevet? Det er egentlig op til dig, men du er nødt til at gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst og skal i første række. Så når du bliver sat over for valget, så ved du præcist, hvad du skal vælge.

2. Planlæg din skole og fritid

Du ejer med sikkerhed en smartphone, som har en indbygget kalender. Brug den. Prøv at vende dig til at skrive alle dine aftaler ind i din kalender. Skriv alle dine lektier ind. Skriv al din tid ind, som du vil bruge på lektier. På den måde får du ikke lavet et overlap mellem det sociale og din lektielæsning.

3. Gør en indsats

Du skal prøve hårdt! Det kræver mange kræfter at jonglere med alle de valg, man skal tage som studerende. Det kræver arbejde at skulle presse venner og lektier sammen. Måske kunne I studere sammen? Nogle gange er det hårdt at skulle dukke op til alle mulige sociale arrangementer, når man ved, at man skal hjem og skrive en 4-siders stil bagefter. Derfor kræver det virkelig en indsats fra dig at kunne holde den perfekte balance.  

4. Lav en ugeplan

Ligesom du skal bruge en kalender, bør du også bruge en ugeplan. En plan hvor du har opskrevet alle ugens dage, samt hvad du skal lave de dage. På den måde har du hele tiden et detaljeret overblik over, hvad du skal og hvornår. Hver uge bør du evaluere: Får de aftaler, jeg har, mig tættere på eller længere væk fra mine mål på min prioriteringsliste?

5. Vælg en sund balance mellem skole og fritid

Uanset hvad du vælger i din balance-tilgang mellem skole og fritid, så prøv at fordele det nogenlunde ligeligt. Der er selvfølgelig perioder, hvor du vil få brug for at bruge mere tid på det ene end det andet, men overordnet set bør du fokusere på at skabe en lige balance, så du hverken drukner i lektier eller kommer bagud.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Skilsmisse - En guide til, hvordan du imødekommer dit barns behov i skilsmissen
Skilsmisse - En guide til, hvordan du imødekommer dit barns behov i skilsmissen

Du står midt i en skilsmisse, og der er ingen tvivl om, at det ikke er let. Der er typisk tungtvejen...

Rebecca Rasmussen 06-09-2023
Separationsangst - hjælp dit barn med at få bugt med frygten
Separationsangst - hjælp dit barn med at få bugt med frygten

Læs her om separationsangst samt hvad du skal være opmærksom på, hvis du mistænker, at dit barn lide...

Laura Norén 22-08-2023
Tilknytningsstile - hvilken rolle spiller de i relationsopbygning?
Tilknytningsstile - hvilken rolle spiller de i relationsopbygning?

Vil du gerne lære mere om dit barns tilknytningsmønstre og hvordan du kan spille en rolle i deres ti...

Laura Norén 23-08-2023
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90