Ny uddannelse: udnyt denne nye, friske start, du får givet

Af Ruben Samuel Sørensen 29-07-2017
Ny uddannelse: udnyt denne nye, friske start, du får givet

Uanset om du skal starte på gymnasiet, universitetet eller en helt anden ny uddannelse, så kan du bruge det som en ny start! Den nye start åbner for mange muligheder og valg, så det er bare at bruge dem.

Lige nu kommer du fra en anden uddannelse. På den uddannelse var der forventninger til dig fra alle. Dine venner, familie, lærere, skolen og samfundet har alle en forventning til, hvordan du bør leve, og hvad du bør gøre. Det kan være alt fra de karakterer, du har fået, til hvordan du opførte dig i klassen. Læg de forventninger bag dig. Du må ikke lade dem begrænse dig.

Brug en ny uddannelse som en ny start, hvor forventningerne ikke er afgørende for dine handlinger. Du skal sætte din egen standard. Sæt dine egne mål. Vælg din egen vej. Brug den nye start til at få styr på dine skoleting og på at gøre tingene ordentligt fra start af. Få et godt system til dine noter, brug kalender til at holde styr på dine opgaver osv.

Væk med gamle forventninger til en ny uddannelse

Det er nemt at lade forventninger følge med dig videre på den nye uddannelse. Jeg vil opfordre dig til at gøre det modsatte! Gør hvad DU har lyst til. Før var du måske klassens klovn, den stille pige eller den meget populære dreng, men med din nye start behøver du ikke være nogen af delene. Du vælger nemlig helt selv, hvordan du gerne vil fremstille dig selv, og hvordan du gerne vil være overfor andre. Hvis du gerne vil være en del af alt det sociale, så må du tage handlinger, som fører dig mod det: Mød op til festerne, snak med dine klassekammerater, deltag i sociale arrangementer, spis med de andre til frokost osv.

Man kan nemt få en fornemmelse af, at man bør tage en videregående uddannelse og få en masse gode karakterer hele vejen for at få et prestigefyldt job. De forventninger er der rigtig mange, som går rundt med og føler sig presset af. Så måske du bør overveje, om du virkelig har lyst til at gå på den uddannelse, som du går på nu? Er det virkelig din drøm? Virkelig det du vil?

Forhåbentligt er svaret ‘ja’! Det er bare vigtigt, at du ikke lader forventninger diktere din uddannelse. Så brug den friske start. Enten til refleksion eller til at definere din fremtid. Mulighederne er uendelige, så gør brug af det.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Sådan får du en god studiestart
Sådan får du en god studiestart

Nu er det ved at være tid. Det er snart et nyt skoleår. Ligegyldigt om du starter du på STX, HF, ska...

Ruben Samuel Sørensen 16-08-2016
Hvad kan jeg blive? Om valg af uddannelse
Hvad kan jeg blive? Om valg af uddannelse

Skal du til at beslutte, hvilken videregående uddannelse, du skal tage? Finder du det svært og uover...

Ruben Samuel Sørensen 14-01-2020
Kom godt fra start i gymnasiet
Kom godt fra start i gymnasiet

Det kan godt føles nervepirrende at skulle starte i gymnasiet. Men vi kan måske hjælpe dig med at ko...

Caroline Dreyer 12-08-2020
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90