Dit barn kan få brug for hjælp til matematik, når det gælder trekanter og vinkler. Emnet kan være svært at finde hoved og hale i for folkeskoleelever, og derfor er det øvelse, der gør mester. Dit barn bliver bedre til matematik ved også at øve sig derhjemme, og du kan hjælpe med at gøre det sjovt!
Trekanter og vinkler er et af de emner i matematikkens verden, der skal øves om og om igen. Det kan hurtigt gå hen og blive kedeligt for dit barn, og der kan i værste fald forekomme frustrationer og gnidninger mellem jer, fordi barnet føler sig tvunget til at øve sig i noget, der slet ikke er spændende – og endda også i weekenden!
Lad os prøve at gøre noget ved det! For det er vigtigt at øve sig, men det behøver ikke være kedelig udenadslære. Hos GoTutor mener vi, at et af de mest effektive redskaber, når det kommer til læring, er at gøre det til en leg.
Du kan for eksempel give dit barn lektiehjælp i matematik ved at lege med papirfly. Dette er perfekt, hvis dit barn er omkring 7-10 år gammel. Barnet får her muligheden for at øve sig i matematik, samtidig med at I kan sidde sammen omkring et fælles mål – at få papirflyet i luften!
Matematik og leg med super-papirflyet
Det er enormt gavnligt at mærke trekanter og vinkler mellem hænderne, og derfor kan I sammen lave super-papirflyet!
Sådan gør I:
Vi har her et link til en youtube-kanal, som viser jer, hvordan I folder et super-papirfly:
https://www.youtube.com/watch?v=XVu4Idk-GBE
Følg videoens instrukser én ad gangen. Mens I folder, så sæt videoen på pause, og forsøg jer med at måle grundlinjen på de trekanter, I laver. Prøv også at måle siderne og højden.
Det gør dit barn mere bekendt med, hvad det hele hedder, og samtidig får dit barn øvet sig i at bruge sin lineal og aflæse mål.
Prøv også at måle vinklerne på de trekanter, I laver, når I folder. Det er en god måde at øve sig i at bruge og aflæse vinkelmåleren – hvilket er svært for mange børn.
Mens I måler, så tal om, hvilke slags trekanter I støder på – retvinklet, spidsvinklet eller stumpvinklet?
Hjælp til matematik behøver ikke altid lede til frustrationer derhjemme. Du kan sagtens undervise i matematik og samtidigt gøre oplevelsen sjov for jer begge. Det bedste ved netop denne øvelse er, at I bagefter kan gå udenfor og prøve jeres fly af!
I denne artikel af Illustreret Videnskab kan du læse mere om, hvordan papirfly bliver i luften, få gode tips og tricks og se andre typer papirfly, som I kan øve jer med:
https://illvid.dk/teknologi/papirfly-laer-at-lave-verdens-bedste-papirfly
Der er mange veje til læring. Hos GoTutor har vi meget fokus på leg og læring i forening. Læs vores blogindlæg omkring at øve måleforhold og funktionel læsning ved hyben plukning eller hvordan I øver matematik i naturen