Hyben og læring for børn – tag på stranden i regnvejr!

Hyben og læring for børn – tag på stranden i regnvejr!

Sommeren er så småt ved at gå på hæld, og indtil nu har denne ikke budt på megen sol og strand for dem, der har spenderet ferien i det danske. Regnen har fyldt en del, og har måske gjort, at du og familien er blevet indendøre. Men det er nu ærgerligt!

Selvom stranden gør sig bedst i solskin og 20+ grader, kan det være en hyggelig udflugt for hele familien, selvom det regner. Så på med regntøjet og gummistøvlerne, og gå en tur på stranden. Vi giver dig en række lærerige og kreative aktiviteter, som hele familien kan tage del i – også selvom det regner. For der findes jo ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning!

Den rynkede rose 

Fra august til oktober står Rynket Rose, eller hybenrosen, med modne bær. De fleste kender bedst hyben som den busk, man skraber knæene på, når man bevæger sig gennem klitterne i badebukser. Men den velduftende busk har mange positive sider. Den er smuk og anvendelig – ikke mindst til marmelade.

Den findes særligt langs stranden, hvor den har bredt sig flittigt siden den kom til Danmark i midten af 1800-tallet. Så er du i sommerhus langs de danske strande, er dette en ideel aktivitet! Hybenrosen kan også findes i nogle boligkvarterer, men som alt andet, der plukkes i naturen, skal man sikre sig, at det er den rigtige plante, man plukker fra. Tjek også, at den ikke står for tæt på befærdede veje.  

Som med alle de andre opskrifter, vi har delt her på bloggen, eks. omkring hyldeblomstsaft, er det en god idé af involvere børnene i processen. Gerne helt fra plukning, til syltning og til sidst spisning. Børnene kan lære om måleforhold såsom vægt og antal, når I plukker og sylter marmeladen, samt omkring Hybenrosens natur. Anskaf eksempelvis en florabog, og gå på opdagelse omkring rosenbusken. Det er nemlig kun de særligt hårdføre planter, der kan gro omkring denne.

Når marmeladen er færdig, kan de ældste børn skrive mærkater til marmeladeglassene. Lad dem evt. dekorere med tegninger.

Hyben kan også laves til saft, gelé og meget andet, så slip fantasien og kogegryderne fri. Du finder en fantastisk opskrift på hypenmarmelade her: https://www.louiogbearnaisen.dk/2012/08/hjemmelavet-hybenmarmelade.html

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Legetøj og iPads: Gør plads til begge dele
Legetøj og iPads: Gør plads til begge dele

En undersøgelse, som er beskrevet i artiklen ”Børn ned til syv år forkaster klassisk legetøj” fra Kr...

Aktiviteter i vinterferien: Her er 5 sjove og lærerige
Aktiviteter i vinterferien: Her er 5 sjove og lærerige

I skolernes vinterferie har vi god tid til at fordybe os i det, som vi finder mest interessant samti...

Læring og forestilling – her er 5 udbredte myter om indlæring
Læring og forestilling – her er 5 udbredte myter om indlæring

5 myter om læringMyter om læring er der nok af – men hvilke er der rent faktisk grobund for at påstå...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90