Hyben og læring for børn – tag på stranden i regnvejr!

Af Ruben Samuel Sørensen 13-08-2017
Hyben og læring for børn – tag på stranden i regnvejr!

Sommeren er så småt ved at gå på hæld, og indtil nu har denne ikke budt på megen sol og strand for dem, der har spenderet ferien i det danske. Regnen har fyldt en del, og har måske gjort, at du og familien er blevet indendøre. Men det er nu ærgerligt!

Selvom stranden gør sig bedst i solskin og 20+ grader, kan det være en hyggelig udflugt for hele familien, selvom det regner. Så på med regntøjet og gummistøvlerne, og gå en tur på stranden. Vi giver dig en række lærerige og kreative aktiviteter, som hele familien kan tage del i – også selvom det regner. For der findes jo ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning!

Den rynkede rose 

Fra august til oktober står Rynket Rose, eller hybenrosen, med modne bær. De fleste kender bedst hyben som den busk, man skraber knæene på, når man bevæger sig gennem klitterne i badebukser. Men den velduftende busk har mange positive sider. Den er smuk og anvendelig – ikke mindst til marmelade.

Den findes særligt langs stranden, hvor den har bredt sig flittigt siden den kom til Danmark i midten af 1800-tallet. Så er du i sommerhus langs de danske strande, er dette en ideel aktivitet! Hybenrosen kan også findes i nogle boligkvarterer, men som alt andet, der plukkes i naturen, skal man sikre sig, at det er den rigtige plante, man plukker fra. Tjek også, at den ikke står for tæt på befærdede veje.  

Som med alle de andre opskrifter, vi har delt her på bloggen, eks. omkring hyldeblomstsaft, er det en god idé af involvere børnene i processen. Gerne helt fra plukning, til syltning og til sidst spisning. Børnene kan lære om måleforhold såsom vægt og antal, når I plukker og sylter marmeladen, samt omkring Hybenrosens natur. Anskaf eksempelvis en florabog, og gå på opdagelse omkring rosenbusken. Det er nemlig kun de særligt hårdføre planter, der kan gro omkring denne.

Når marmeladen er færdig, kan de ældste børn skrive mærkater til marmeladeglassene. Lad dem evt. dekorere med tegninger.

Hyben kan også laves til saft, gelé og meget andet, så slip fantasien og kogegryderne fri. Du finder en fantastisk opskrift på hypenmarmelade her: https://www.louiogbearnaisen.dk/2012/08/hjemmelavet-hybenmarmelade.html

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Leg og læring – sjove, spændende og lærerige lege til børn
Leg og læring – sjove, spændende og lærerige lege til børn

Skal det være kedeligt at lære nyt? Absolut ikke! Der findes en masse sjove og spændende lærerige le...

Ruben Samuel Sørensen 17-07-2017
Hjemmeskoling - alt du skal vide om hjemmeundervisning
Hjemmeskoling - alt du skal vide om hjemmeundervisning

Går du og overvejer, om du skal hjemmeskole dit barn via hjemmeundervisning? GoTutor har samlet alt,...

Signe Anna Bøe 06-02-2023
ADHD og lektielæsning: Sådan motiverer du dit barn med ADHD til at få lavet lektier
ADHD og lektielæsning: Sådan motiverer du dit barn med ADHD til at få lavet lektier

Vi kender det vel alle sammen. At lave opgaver, som er kedelige, kan være noget så krævende at motiv...

Ruben Samuel Sørensen 04-02-2020
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90