Kreativ leg: Derfor skal du lade dit barns kreativitet blomstre

Kreativ leg: Derfor skal du lade dit barns kreativitet blomstre

Ikke al læring er boglig – det er en vigtig lektie! Selvom du måske maler som en 5-årig og konsekvent taber i tegn og gæt, kan du stadig hjælpe dit barns kreative evner på vej med kreativ leg. 

Du har sikkert allerede set, hvordan væggene i dit barns institution er prydet med farverige værker og krims-krams. Alle børn kan nemlig være kreative – men det kan ofte være en evne, man glemmer, når man bliver voksen. Så hvis du gerne vil støtte dit barns kreativitet på vej, så kan det faktisk være en fordel, hvis du ikke selv er mester i fingermaling og perleplader. Du skal nemlig hellere agere støtte end den dygtige læremester.

Her er 6 grunde til kreativ leg:

1. Dit barn udvikler sig socialt sammen med andre børn, når de er kreative sammen. Barnet lærer at omgås andre og forstå andre synspunkter, når farver og former diskuteres.

2. Når man er optaget af sine egne eller andres kreative aktiviteter, lærer man at fordybe sig. Det er vigtigt at lære, hvordan man arbejder koncentreret med en opgave ad gangen, da dette bliver en vigtig lektie, når barnet starter i skole.

3. Gennem kreativitet får dit barn også en højere forståelse for omverdenen. Når børn modellerer en snegl eller tegner et hus, får de også en højere forståelse for, hvad det er for noget.

4. At være kreativ kan være en god måde at udtrykke sig på. Ikke alle børn er verbale, når de skal udtrykke deres følelser, og det kan derfor være nemmere at tegne et barn, der har slået sig, end det er at sige det.

5. Når dit barn gør sig umage med perlepladen eller fingermalingen, øver de finmotorikken. Dette kan få direkte betydning for, hvordan barnet senere håndterer en blyant og dermed kunsten at skrive.

6. Men næsten vigtigst af alt, så udvikler dit barn sin fantasi. Fantasien kommer i spil, når løven pludselig er lilla eller musen er grøn.

Men selvom alle børn er kreative, er det ikke alle, der kan lide det. Det er derfor vigtigt, at du som voksen finder ud af, hvordan du bedst hjælper dit barn med kreativ leg. Nogen arbejder godt med helt åbne opgaver, andre skal hjælpes lidt på vej. Det kan være en idé at sætte rammer for kreativiteten ved eksempelvis at spørge: “Kan vi mon lave en krokodille af de her sten?”, eller “Hvad kan vi mon lave med den her kogle og de her piberensere?”.

God fornøjelse!

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90