Kreativ leg: Derfor skal du lade dit barns kreativitet blomstre

Af Ruben Samuel Sørensen 21-08-2017
Kreativ leg: Derfor skal du lade dit barns kreativitet blomstre

Ikke al læring er boglig – det er en vigtig lektie! Selvom du måske maler som en 5-årig og konsekvent taber i tegn og gæt, kan du stadig hjælpe dit barns kreative evner på vej med kreativ leg. 

Du har sikkert allerede set, hvordan væggene i dit barns institution er prydet med farverige værker og krims-krams. Alle børn kan nemlig være kreative – men det kan ofte være en evne, man glemmer, når man bliver voksen. Så hvis du gerne vil støtte dit barns kreativitet på vej, så kan det faktisk være en fordel, hvis du ikke selv er mester i fingermaling og perleplader. Du skal nemlig hellere agere støtte end den dygtige læremester.

Her er 6 grunde til kreativ leg:

1. Dit barn udvikler sig socialt sammen med andre børn, når de er kreative sammen. Barnet lærer at omgås andre og forstå andre synspunkter, når farver og former diskuteres.

2. Når man er optaget af sine egne eller andres kreative aktiviteter, lærer man at fordybe sig. Det er vigtigt at lære, hvordan man arbejder koncentreret med en opgave ad gangen, da dette bliver en vigtig lektie, når barnet starter i skole.

3. Gennem kreativitet får dit barn også en højere forståelse for omverdenen. Når børn modellerer en snegl eller tegner et hus, får de også en højere forståelse for, hvad det er for noget.

4. At være kreativ kan være en god måde at udtrykke sig på. Ikke alle børn er verbale, når de skal udtrykke deres følelser, og det kan derfor være nemmere at tegne et barn, der har slået sig, end det er at sige det.

5. Når dit barn gør sig umage med perlepladen eller fingermalingen, øver de finmotorikken. Dette kan få direkte betydning for, hvordan barnet senere håndterer en blyant og dermed kunsten at skrive.

6. Men næsten vigtigst af alt, så udvikler dit barn sin fantasi. Fantasien kommer i spil, når løven pludselig er lilla eller musen er grøn.

Men selvom alle børn er kreative, er det ikke alle, der kan lide det. Det er derfor vigtigt, at du som voksen finder ud af, hvordan du bedst hjælper dit barn med kreativ leg. Nogen arbejder godt med helt åbne opgaver, andre skal hjælpes lidt på vej. Det kan være en idé at sætte rammer for kreativiteten ved eksempelvis at spørge: “Kan vi mon lave en krokodille af de her sten?”, eller “Hvad kan vi mon lave med den her kogle og de her piberensere?”.

God fornøjelse!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Leg og læring – sjove, spændende og lærerige lege til børn
Leg og læring – sjove, spændende og lærerige lege til børn

Skal det være kedeligt at lære nyt? Absolut ikke! Der findes en masse sjove og spændende lærerige le...

Ruben Samuel Sørensen 17-07-2017
Hjemmeskoling - alt du skal vide om hjemmeundervisning
Hjemmeskoling - alt du skal vide om hjemmeundervisning

Går du og overvejer, om du skal hjemmeskole dit barn via hjemmeundervisning? GoTutor har samlet alt,...

Signe Anna Bøe 06-02-2023
Manglende koncentration: Fem grunde til, at dit barn har svært ved at holde koncentrationen
Manglende koncentration: Fem grunde til, at dit barn har svært ved at holde koncentrationen

Det kan være svært at holde koncentrationen til lektielæsning, særligt når vejret er godt og man hel...

Ruben Samuel Sørensen 22-03-2020
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90