Hurtigskrivning: Få 6 tricks til at skrive en opgave på rekordtid

Hurtigskrivning: Få 6 tricks til at skrive en opgave på rekordtid

Du kender det helt sikkert: Du sidder med en aflevering, som er komplet uoverskuelig, fordi den skal være på så mange sider. Heldigvis er der en fremgangsmåde til hurtigskrivning, så du kan få skrevet den på ingen tid! Det handler om at få lavet en god kombination af forarbejde og små-arbejde undervejs.

1. Hurtigskrivning med grundig gennemgang

Det kan betale sig for dig at læse opgaven ordentligt igennem. Jeg har oplevet så mange gange, at nogen har læst en forkert opgavebeskrivelse eller misforstået den, fordi de ikke læste den ordentligt igennem. Så spar dig selv for en masse omskrivning ved at gøre det ordentligt første gang.

2. Gå i gang løbende, og udnyt tidshuller til hurtigskrivning

Så snart du har fået opgaven, kan du skrive på den: I pauserne, mellem timerne, når du får tidligt fri, når der er 30 min til at du skal mødes med en ven etc. Denne metode er super effektiv! Man får virkelig produceret meget ved at udnytte små tidshuller.

Lad os sige, at du normalt sidder og kigger på din telefon i 10 minutters pause om dagen på skolen, og at der er 1 uge til, at du skal aflevere en stil. Lad os samtidig sige, at du normalt bruger 4 timer på at skrive en hel stil. Så sparer du 50 minutter på en uge. Det vil sige, at du pludselig kun skal sidde koncentreret i 3 timer og 10 minutter, fordi du har udnyttet små tidshuller. Så kan du selv lægge alt den ekstra tid oveni, så er vi pludselig langt nede i tid.

3. Bare gå i gang

Bare gå i gang med at skrive! Det er ligemeget, om det er forkert, eller om du sidder fast. Man aktiverer hjernen ved at gå i gang med at skrive, og så kommer det som regel alligevel. Du kan altid gå tilbage og rette senere, bare skriv mens du kan.

4. Hør musik med tempo til din hurtigskrivning

Nogle gange er det rarere at høre musik med lidt mere roligt tempo, men generelt er det en god idé at høre musik, når man skriver opgave – især til hurtigskrivning. Hvis man hører noget musik med et nogenlunde højt tempo, så skriver man oftest også lidt hurtigere (ligesom når man løber).

5. Hold en pause, hvis du går kold

Hvis du går helt kold og er ved at brække dig over opgaven, så hold en pause. Man får skrevet en opgave langt hurtigere, hvis man holder en pause og vender tilbage til opgaven, end hvis man tvinger sig selv til at sidde med den, men ikke skriver noget.

6. Bare sæt et punktum

Hvis du sidder og ikke kan tage dig sammen til at starte, så prøv bare at skrive opgave i 5 minutter. Sæt et ur og stop, når der er gået 5 minutter. Herefter må du stoppe og gøre, hvad du vil. Du vil opdage, at det faktisk slet ikke er så uoverskueligt, når man først lige har brugt bare 5 minutter på det. Efter de 5 minutter kan du (hvis du orker det) prøve at tage 10 minutter osv. Lige pludselig er du rigtig godt i gang med hurtigskrivning!

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Kickstart din læserutine efter ferien
Kickstart din læserutine efter ferien

Efter en lang juleferie med masser af god mad, familiehygge og afslapning, kan det være svært at kom...

Lektier og motivation: Sådan driver du dig selv til lektielæsningen
Lektier og motivation: Sådan driver du dig selv til lektielæsningen

Alle elever kender følelsen af, at lektierne simpelthen kan være en kamp at komme igennem. Du kan si...

Gymnasietiden: Disse 3 ting ville jeg gøre om, hvis jeg kunne
Gymnasietiden: Disse 3 ting ville jeg gøre om, hvis jeg kunne

Gymnasietiden er en herlig størrelse, som jeg med glæde tænker tilbage på. Men der er også punkter,...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn