Gymnasietid: Derfor skal du huske at nyde disse 3 fantastiske år

Af Ruben Samuel Sørensen 10-09-2017
Gymnasietid: Derfor skal du huske at nyde disse 3 fantastiske år

3 år på gymnasiet kan til tider virker som en lang, uoverskuelig periode, der blot skal overstås. Men inden du ser dig om, er din gymnasietid forsvundet med et puf. Pludselig finder du dig selv i det ‘virkelige’ liv og forstår ikke helt, hvor pokker de gode teenageår blev af. Du tænker måske, at det i hvert fald ikke gælder dig, for du skal bare videre i en fart. Og indstillingen fejler bestemt ikke noget, men husk nu alligevel at stoppe et øjeblik og dufte til blomsterne på gymnasiet. De er faktisk slet ikke så slemme endda.

Universitetet er fedt – men du savner din gymnasietid

Universitetet er en fest på helt andre måder; her tager du i høj grad styring for egen læring, og livet inden for de store mure er et helt andet, spændende univers. Men sammenholdet med vennerne fra gymnasiet kommer aldrig igen på helt samme, specielle måde. I gymnasiet følges du med din klasse gennem 3 hårde år, og I står i samme båd hele vejen; gennem de kedelige fag, de svære eksamener og de mange, mange hårde afleveringer. Til gengæld griner I også sammen i frikvartererne, på studieturerne, til gymnasiefesterne og mandag morgen, når weekendens episoder flittigt gennemgås.

Spørger jeg mange af mine nuværende medstuderende, så kan langt de fleste godt nikkende genkendende til, at deres gymnasietid faktisk var de bedste år af deres liv. Fortvivl nu ej, for der venter fantastiske oplevelser forude, om du så skal videre på universitetet, have et sabbatår eller ender et helt 3. sted. Men for nu skal du huske på, at gymnasietiden aldrig kommer igen – på godt og ondt. Så mens du stadig har muligheden for det, så husk at stoppe op og nyde tiden. Nyd timerne i dit yndlingsfag eller med din yndlingslærer. Nyd kampene du og dine klassekamerater har, når I sidder med de svære opgaver eller skal trækkes igennem det fag, I bare ikke gider. Nyd festerne, sammenholdet og de venskaber, gymnasiet medfører. For det kommer aldrig rigtig igen på samme måde.

Gymnasiet slutter – og voksenlivet starter

Lad os blive enige om, at det på mange punkter er sjovt at forlade gymnasiet, flytte hjemmefra, starte på næste kapitel af livets bog og træffe sine egne valg. Men midt i al morskaben savner man lidt den søde gymnasietid, hvor fremtidens muligheder var uendelige og tilværelsen var en tryg størrelse uden de helt vilde bekymringer (andet end skolearbejdet, selvfølgelig). Gymnasiet er hårdt, ja. Men det bliver ikke nemmere herfra, så jeg vil råde dig til at spænde selen, give den fuld gas og gøre dit bedste. Kæmp for de gode resultater, nyd gymnasiefesterne og dine teenageår. Stop op engang og nyd denne periode af dit liv, for fremtiden løber ingen steder!

… Og hvis gymnasiet er en lidt større kamp, end du kan klare dig igennem på egen hånd, så giv os et ring hos GoKarakter. Vi kan hjælpe dig godt igennem dine fag og eksamener, så du også forlader gymnasiet med både gode minder og gode resultater.

God fornøjelse med gymnasietiden! :-)

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Skilsmisse - En guide til, hvordan du imødekommer dit barns behov i skilsmissen
Skilsmisse - En guide til, hvordan du imødekommer dit barns behov i skilsmissen

Du står midt i en skilsmisse, og der er ingen tvivl om, at det ikke er let. Der er typisk tungtvejen...

Rebecca Rasmussen 06-09-2023
Separationsangst - hjælp dit barn med at få bugt med frygten
Separationsangst - hjælp dit barn med at få bugt med frygten

Læs her om separationsangst samt hvad du skal være opmærksom på, hvis du mistænker, at dit barn lide...

Laura Norén 22-08-2023
Tilknytningsstile - hvilken rolle spiller de i relationsopbygning?
Tilknytningsstile - hvilken rolle spiller de i relationsopbygning?

Vil du gerne lære mere om dit barns tilknytningsmønstre og hvordan du kan spille en rolle i deres ti...

Laura Norén 23-08-2023
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90