Gymnasietid: Derfor skal du huske at nyde disse 3 fantastiske år

Gymnasietid: Derfor skal du huske at nyde disse 3 fantastiske år

3 år på gymnasiet kan til tider virker som en lang, uoverskuelig periode, der blot skal overstås. Men inden du ser dig om, er din gymnasietid forsvundet med et puf. Pludselig finder du dig selv i det ‘virkelige’ liv og forstår ikke helt, hvor pokker de gode teenageår blev af. Du tænker måske, at det i hvert fald ikke gælder dig, for du skal bare videre i en fart. Og indstillingen fejler bestemt ikke noget, men husk nu alligevel at stoppe et øjeblik og dufte til blomsterne på gymnasiet. De er faktisk slet ikke så slemme endda.

Universitetet er fedt – men du savner din gymnasietid

Universitetet er en fest på helt andre måder; her tager du i høj grad styring for egen læring, og livet inden for de store mure er et helt andet, spændende univers. Men sammenholdet med vennerne fra gymnasiet kommer aldrig igen på helt samme, specielle måde. I gymnasiet følges du med din klasse gennem 3 hårde år, og I står i samme båd hele vejen; gennem de kedelige fag, de svære eksamener og de mange, mange hårde afleveringer. Til gengæld griner I også sammen i frikvartererne, på studieturerne, til gymnasiefesterne og mandag morgen, når weekendens episoder flittigt gennemgås.

Spørger jeg mange af mine nuværende medstuderende, så kan langt de fleste godt nikkende genkendende til, at deres gymnasietid faktisk var de bedste år af deres liv. Fortvivl nu ej, for der venter fantastiske oplevelser forude, om du så skal videre på universitetet, have et sabbatår eller ender et helt 3. sted. Men for nu skal du huske på, at gymnasietiden aldrig kommer igen – på godt og ondt. Så mens du stadig har muligheden for det, så husk at stoppe op og nyde tiden. Nyd timerne i dit yndlingsfag eller med din yndlingslærer. Nyd kampene du og dine klassekamerater har, når I sidder med de svære opgaver eller skal trækkes igennem det fag, I bare ikke gider. Nyd festerne, sammenholdet og de venskaber, gymnasiet medfører. For det kommer aldrig rigtig igen på samme måde.

Gymnasiet slutter – og voksenlivet starter

Lad os blive enige om, at det på mange punkter er sjovt at forlade gymnasiet, flytte hjemmefra, starte på næste kapitel af livets bog og træffe sine egne valg. Men midt i al morskaben savner man lidt den søde gymnasietid, hvor fremtidens muligheder var uendelige og tilværelsen var en tryg størrelse uden de helt vilde bekymringer (andet end skolearbejdet, selvfølgelig). Gymnasiet er hårdt, ja. Men det bliver ikke nemmere herfra, så jeg vil råde dig til at spænde selen, give den fuld gas og gøre dit bedste. Kæmp for de gode resultater, nyd gymnasiefesterne og dine teenageår. Stop op engang og nyd denne periode af dit liv, for fremtiden løber ingen steder!

… Og hvis gymnasiet er en lidt større kamp, end du kan klare dig igennem på egen hånd, så giv os et ring hos GoKarakter. Vi kan hjælpe dig godt igennem dine fag og eksamener, så du også forlader gymnasiet med både gode minder og gode resultater.

God fornøjelse med gymnasietiden! :-)

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Dårlig trivsel: Se tegnene hos barnet
Dårlig trivsel: Se tegnene hos barnet

Lige som voksne, så kan et barn gå igennem en periode, hvor det er i dårlig trivsel. Børn siger det...

Stress: Giv dit barn en roligere hverdag
Stress: Giv dit barn en roligere hverdag

De senere år er der sket en stigning i antallet af børn og unge med symptomer på stress i Danmark. V...

5 Råd der hjælper teenagere til mere selvtillid
5 Råd der hjælper teenagere til mere selvtillid

Teenager og selvtillid: I de svære ungdomsår kan selvtilliden lide et knæk. Den øgede bevidsthed om,...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90