5 Råd der hjælper teenagere til mere selvtillid

Af Ruben Samuel Sørensen 11-03-2019
5 Råd der hjælper teenagere til mere selvtillid

Teenager og selvtillid: I de svære ungdomsår kan selvtilliden lide et knæk. Den øgede bevidsthed om, hvad andre tænker om en, kan gøre livet svært og tage modet fra teenageren. Her er 5 gode råd fra coach Charlotte Mouyal til at få det unge menneske til at tro mere på sig selv.

5 veje til at booste din selvtillid

Hjælp din selvtillid på vej ved at sige noget pænt

Hver aften inden du går i seng, så skriv tre gode ting om dig selv i en bog. Du kan have den tæt på dig, så du blot skal række ud. Fx på dit natbord eller i en skuffe. Det må kun være egenskaber om dig, hvordan du er som person, og de ting du godt kan lide ved dig selv. Det kan være, at du synes, du har flot hår, at du er en god veninde, at du er hjælpsom osv.

Det må ikke være det samme, du skriver hver aften. Sørg for at variere de tre gode ting om dig selv. Dette gør, at du skaber en positiv effekt i din hjerne, og det smitter af på dit humør. Læs listen igennem søndag aften. På den måde kan du starte en ny uge med en positiv indstilling og give din selvtillid et skub.

Vær sammen med andre, der giver god energi

Omring dig med mennesker, som støtter dig i dine beslutninger, løfter dig og kan inspirere dig til at gå efter dine drømme. Det øger mængden af dit lykkehormon i kroppen. Samtidig giver det dig mere selvtillid, når du oplever, hvad andre har opnået. Du kan også hente inspirationen hos andre end din omgangskreds. Se dig om i verden, og læs om andre, som har klaret sig godt, og som på en positiv måde giver dig lyst til at gøre det samme.

Bed andre om deres syn på sagen

Når du tvivler på dig selv, så tag en snak med din veninde/ven, familie eller kæreste. Hør på andres mening omkring det. Ofte tror vi på vores egen historie, det vil sige, dét du fortæller dig selv, men den er ikke altid sand. Det hjælper tit at sige det højt, da det mindsker dine tvivl og bekymringer. At tænke positivt har en ret så afgørende betydning i forhold til det udfald, du ønsker.

Spørg: Hvorfor tror jeg ikke på mig selv lige nu?

For at du kan tro mere på dig selv, er du nødt til at finde ud af årsagen til at du ikke har så meget selvtillid. Vi kan alle opleve at blive usikre på, om vi kan klare det, når vi står i en svær situation. Men det er viljen til og troen på, at det nok skal lykkedes, som får dig til at tage flere chancer i livet. Så næste gang du står i en situation, hvor du tvivler på dig selv, så spørg, hvorfor du ikke tror på dig selv. Svaret vil ofte være, at du tidligere har haft dårlige erfaringer. Berolig dig selv med, at det ikke behøver at være på samme måde denne gang – og tag springet. Nogle gange er du nødt til at tage chancer i livet, og det er med til at styrke dig.

Både gode og dårlige erfaringer kan hjælpe din selvtillid

Du lærer gennem dine erfaringer og succesoplevelser at få mere selvtillid. Så hvis du ønsker noget og drømmer om noget, så skal du prøve at gå efter det. Det samme gælder, hvis du vil have mere mod til at turde sige fra. Måske vil du bare gerne turde sige mere i skolen, eller stå mere op for dig selv. Uanset hvad, så er du nødt til at prøve det. Det hjælper dig til at få mere selvtillid, også når situationen ikke ender, som du havde håbet på.

Hvis du vil have, at tingene skal ændre sig, så skal du gøre noget anderledes, end du plejer. Det vil sige, at du skal have nye vaner og mønstre og i det hele taget begynde at tænke anderledes. Disse 5 råd kan være det, der sætter skub i sagerne for dig, så du kan ændre spor og retning til det bedre. Målet er mere selvtillid, og det skal du lære at fokusere skarpt på.

Charlotte Mouyal er unge- og familiecoach og har arbejdet med unge og børn i både udskoling- og indskoling gennem flere år. Hun tilbyder coachforløb for unge mennesker, såvel som familier. Se mere på Charlottemouyal.dk

Læs også: Har du styr på dine vaner? Husk, dine børn gør, hvad du gør

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Skilsmisse - En guide til, hvordan du imødekommer dit barns behov i skilsmissen
Skilsmisse - En guide til, hvordan du imødekommer dit barns behov i skilsmissen

Du står midt i en skilsmisse, og der er ingen tvivl om, at det ikke er let. Der er typisk tungtvejen...

Rebecca Rasmussen 06-09-2023
Separationsangst - hjælp dit barn med at få bugt med frygten
Separationsangst - hjælp dit barn med at få bugt med frygten

Læs her om separationsangst samt hvad du skal være opmærksom på, hvis du mistænker, at dit barn lide...

Laura Norén 22-08-2023
Sommerferie og skolefri: Slip din studiestress, og hold ferie!
Sommerferie og skolefri: Slip din studiestress, og hold ferie!

Sommeren har officielt ramt Danmark! Studenterne har kørt deres sejrsrunde, temperaturen har rundet...

Ruben Samuel Sørensen 20-07-2017
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90