Sommerferie og skolefri: Slip din studiestress, og hold ferie!

Sommerferie og skolefri: Slip din studiestress, og hold ferie!

Sommeren har officielt ramt Danmark! Studenterne har kørt deres sejrsrunde, temperaturen har rundet 25 grader og du er formentlig gået på sommerferie. Måske du skal ud og rejse, måske du blot skal være hjemme, men uanset hvad – så har du sommerferie!

Ferie er ofte lig med ren afslapning: Skolebøgerne er lagt ind bagerst i skabet, og tanker om skolestart ligger langt ude i fremtiden. Og det er en god ting, for ferie er sundt. Vi har en tendens til at køre med 180 km i timen op til en ferie, hvad enten det er med eksaminer eller et arbejdsskrivebord, der skal ryddes for opgaver, så der er fart over feltet for at nå det hele, inden der lukkes ned. Det er en måde, hvorpå vi gør os mentalt og praktisk klar til at holde ferie.

Men den stress, du opbygger i denne periode, kan tage dage at komme af med efterfølgende. Du vil derfor med al sandsynlighed skulle bruge den første del af din ferie på at geare ned. Vi giver dig her 3 bud på, hvordan du kan gå på ferie og komme helt ned i gear:

1. Hold mindst tre ugers ferie

Hold altid mindst 3 ugers sommerferie, hvis det er muligt. På den måde kan du bruge den første uge på at lægge studiet og studiejobbet fra dig. Det handler om at få koblet helt af – for gode præstationer kræver restitution. Selv den bedste studerende kan brænde så meget for sit studie, at man ender med at brænde sig selv ud. Det er ferie et godt middel mod!

Ligeledes kan du hen mod slutningen af ferien begynde at indstille dig mentalt på, at du skal i gang igen. Er der nogle emner, der skal genopfriskes inden studiestart? Kalder studiejobbet? Vend dig langsomt til tanken hen mod slutningen af ferien.

2. Drop alle krav

Drop alle krav til dig selv og din ferie. Du kan sagtens lave en række planer, men i stedet for at lade det diktere din ferie, så gør det til en buffet af muligheder. Start dagen med at tænke: “Hvad har jeg lyst til i dag?”, fremfor: “Hvad skal jeg nå?”. Selvfølgelig er der opgaver, du ikke kommer udenom en hel sommer. Der skal med al sandsynlighed stadig gøres rent og handles ind, men du har hele dagen, så gør det, når det passer.

Hvis du ligeledes er typen, der træner hårdt i hverdagen, så kan din krop sagtens have gavn af en restitueringspause. Du skal stadig holde dig i gang og bevæge dig, men undlad at presse den for meget og ofte. Ferien kan være en anledning til at afprøve nye typer af træning, såsom morgenyoga eller en dukkert i havet.

3. Drop dit online liv, og vær tilstede

Det er selvfølgelig helt okay at Instagramme et billede af din iskolde Aperol Spritz fra stranden, men forsøg at lukke ned for dine online kanaler under ferien. Opdateringer fra din studiegruppe, e-mails fra studiejobbet og lign. vil gøre det svært at koble helt af under din sommerferie.

Nyd hver enkelt feriedag og det, du laver lige nu og her. GOD FERIE!

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Dårlig trivsel: Se tegnene hos barnet
Dårlig trivsel: Se tegnene hos barnet

Lige som voksne, så kan et barn gå igennem en periode, hvor det er i dårlig trivsel. Børn siger det...

Stress: Giv dit barn en roligere hverdag
Stress: Giv dit barn en roligere hverdag

De senere år er der sket en stigning i antallet af børn og unge med symptomer på stress i Danmark. V...

5 Råd der hjælper teenagere til mere selvtillid
5 Råd der hjælper teenagere til mere selvtillid

Teenager og selvtillid: I de svære ungdomsår kan selvtilliden lide et knæk. Den øgede bevidsthed om,...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90