Sommerferie og skolefri: Slip din studiestress, og hold ferie!

Af Ruben Samuel Sørensen 20-07-2017
Sommerferie og skolefri: Slip din studiestress, og hold ferie!

Sommeren har officielt ramt Danmark! Studenterne har kørt deres sejrsrunde, temperaturen har rundet 25 grader og du er formentlig gået på sommerferie. Måske du skal ud og rejse, måske du blot skal være hjemme, men uanset hvad – så har du sommerferie!

Ferie er ofte lig med ren afslapning: Skolebøgerne er lagt ind bagerst i skabet, og tanker om skolestart ligger langt ude i fremtiden. Og det er en god ting, for ferie er sundt. Vi har en tendens til at køre med 180 km i timen op til en ferie, hvad enten det er med eksaminer eller et arbejdsskrivebord, der skal ryddes for opgaver, så der er fart over feltet for at nå det hele, inden der lukkes ned. Det er en måde, hvorpå vi gør os mentalt og praktisk klar til at holde ferie.

Men den stress, du opbygger i denne periode, kan tage dage at komme af med efterfølgende. Du vil derfor med al sandsynlighed skulle bruge den første del af din ferie på at geare ned. Vi giver dig her 3 bud på, hvordan du kan gå på ferie og komme helt ned i gear:

1. Hold mindst tre ugers ferie

Hold altid mindst 3 ugers sommerferie, hvis det er muligt. På den måde kan du bruge den første uge på at lægge studiet og studiejobbet fra dig. Det handler om at få koblet helt af – for gode præstationer kræver restitution. Selv den bedste studerende kan brænde så meget for sit studie, at man ender med at brænde sig selv ud. Det er ferie et godt middel mod!

Ligeledes kan du hen mod slutningen af ferien begynde at indstille dig mentalt på, at du skal i gang igen. Er der nogle emner, der skal genopfriskes inden studiestart? Kalder studiejobbet? Vend dig langsomt til tanken hen mod slutningen af ferien.

2. Drop alle krav

Drop alle krav til dig selv og din ferie. Du kan sagtens lave en række planer, men i stedet for at lade det diktere din ferie, så gør det til en buffet af muligheder. Start dagen med at tænke: “Hvad har jeg lyst til i dag?”, fremfor: “Hvad skal jeg nå?”. Selvfølgelig er der opgaver, du ikke kommer udenom en hel sommer. Der skal med al sandsynlighed stadig gøres rent og handles ind, men du har hele dagen, så gør det, når det passer.

Hvis du ligeledes er typen, der træner hårdt i hverdagen, så kan din krop sagtens have gavn af en restitueringspause. Du skal stadig holde dig i gang og bevæge dig, men undlad at presse den for meget og ofte. Ferien kan være en anledning til at afprøve nye typer af træning, såsom morgenyoga eller en dukkert i havet.

3. Drop dit online liv, og vær tilstede

Det er selvfølgelig helt okay at Instagramme et billede af din iskolde Aperol Spritz fra stranden, men forsøg at lukke ned for dine online kanaler under ferien. Opdateringer fra din studiegruppe, e-mails fra studiejobbet og lign. vil gøre det svært at koble helt af under din sommerferie.

Nyd hver enkelt feriedag og det, du laver lige nu og her. GOD FERIE!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Skilsmisse - En guide til, hvordan du imødekommer dit barns behov i skilsmissen
Skilsmisse - En guide til, hvordan du imødekommer dit barns behov i skilsmissen

Du står midt i en skilsmisse, og der er ingen tvivl om, at det ikke er let. Der er typisk tungtvejen...

Rebecca Rasmussen 06-09-2023
Separationsangst - hjælp dit barn med at få bugt med frygten
Separationsangst - hjælp dit barn med at få bugt med frygten

Læs her om separationsangst samt hvad du skal være opmærksom på, hvis du mistænker, at dit barn lide...

Laura Norén 22-08-2023
Tilknytningsstile - hvilken rolle spiller de i relationsopbygning?
Tilknytningsstile - hvilken rolle spiller de i relationsopbygning?

Vil du gerne lære mere om dit barns tilknytningsmønstre og hvordan du kan spille en rolle i deres ti...

Laura Norén 23-08-2023
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90