Tillykke med det nye studie! Sådan kommer du bedst fra start

Tillykke med det nye studie! Sådan kommer du bedst fra start

Tillykke med pladsen på dit nye studie!

Er du en af de 65.000, der er blevet optaget på dit studie? Så stort tillykke! Læn dig tilbage og nyd det et øjeblik. Det er det her, du har arbejdet hen imod de sidste mange år, og nu er det endelig sket – du er kommet ind på dit drømmestudie!

Og mens du så sidder der, tilbagelænet og lader glæden bundfælde sig i dig, så tænker du måske over, hvordan det hele kommer til at blive. Du har formentlig gjort dig en masse tanker på forhånd omkring studiestart. Måske du har en ældre søskende eller ven, der har prøvet det før dig, og fortalt dig alle myter og vandrehistorier. Den slags skal jo til!

Hos GoKarakter kan vi ingen myter eller vandrehistorier, men hvad vi kan fortælle dig er 3 gode råd til, hvordan du kommer bedst fra start på dit nye studie.

1. Dit studie er dit fuldtidsarbejde

“Ja ja” tænkte jeg, da min underviser på første dagen lagde ud med ovenstående sætning. Men det skulle vise sig, at han havde ret. Min uge bestod, på papiret, kun af 10-15 timers undervisning. Jeg fik mig derfor et fantastisk studiejob allerede inden studiestart. Regningerne skal jo som bekendt betales, også selvom man er studerende. Men jeg skulle hurtigt erfare, at jeg kunne lægge mindst 20-25 timers læsning, gruppearbejde og forberedelse oveni.

Det kan sagtens være, at dit studie er anderledes – hvem ved? Men vent med at fylde din kalender med faste arbejdstider, sportsaftaler etc., før du har et overblik over arbejdsbyrden.    

2. Planlæg dig ud af stress fra dit studie

Når du har dannet dig det første overblik over studiet, så forsøg at planlægge, hvad du skal igennem det kommende semester. Start med at læse den officielle studieordning, semesterplan, pensumliste etc. grundigt igennem. Ud fra dem kan du lægge en plan og sørge for, at du har de nødvendige materialer i orden.

Hvis du har overskud allerede nu, så tag en snak med din studie- og karrierevejleder om mulighederne for tilvalg af eks. udlandsophold eller praktik. Det kan nemlig tage op til halvandet år at planlægge et udlandsophold. Så vær i god tid!

3. Vær social – det gør alting nemmere!

Når du starter, vil der som oftest være planlagt et særligt introprogram med caféer, faglige foredrag og diverse tilbud. Tag imod så meget du orker! Du vil lære dine medstuderende at kende og måske finde din kommende læsegruppe. Den tid, du bruger på ølstafet, læsegruppe og introtur, er med til at give dig en god start og et tættere tilhørsforhold til din uddannelse.

God fornøjelse og endnu en gang stort tillykke!

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Efterår og studiestart: Sådan får du det bedste ud af situationen
Efterår og studiestart: Sådan får du det bedste ud af situationen

De fleste elever og studerende kan nok nikke genkendende til, at september er lidt streng. Sommerfer...

10 råd til den bedste studiestart
10 råd til den bedste studiestart

Studiestart: Er du netop blevet optaget på dit drømmestudie og venter på at starte?Hvis svaret er ‘j...

Ny uddannelse: udnyt denne nye, friske start, du får givet
Ny uddannelse: udnyt denne nye, friske start, du får givet

Uanset om du skal starte på gymnasiet, universitetet eller en helt anden ny uddannelse, så kan du br...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90