Svært fag og store udfordringer? Sådan kan du forbedre dig!

Af Ruben Samuel Sørensen 04-10-2017
Svært fag og store udfordringer? Sådan kan du forbedre dig!

På et eller andet tidspunkt i studietiden skal alle studerende igennem et svært fag; det kan være matematik, engelsk eller et kursus på universitetet. Uanset hvad det drejer sig om, så er det vigtigt, at du gør noget ved det og får rettet op på din kurs – om ikke andet, så læg alle dine kræfter i projektet og få rettet op til din eksamen i det pågældende fag. Først og fremmest skal du være ærlig overfor dig selv: Hvilket fag har du det sværest med og bør gøre noget ved?

Svært fag? Tænk anderledes!

Når du har fundet ud af, hvilket fag du skal gøre noget ved, så er det på tide, at du ændrer din tankegang omkring faget. Det er lige meget, om du altid har haft svært ved faget, eller om det er et nyt fag, du bare synes er lidt svært at overkomme, så er det vigtigt, at du ændrer din tankegang. Du må ikke tænke “jeg lærer det aldrig” – for så lærer du det nemlig aldrig. Væn dig til at tænke positivt om faget. Sig fx: “Jeg kan godt!” og “hvis andre kan lære det her, så kan jeg også”.

Søg hjælp hos din lærer eller opsøg lektiehjælp. Din lærer vil helt sikkert gerne hjælpe dig med at tage de nødvendige skridt mod at blive bedre til dit fag. Hvis din lærer ikke er den hjælp, du har brug for, så kan du evt. opsøge lektiehjælp. Lektiehjælpen kan både komme fra nogle nære, som du selv kender, men det kan også være fra et professionelt firma som GoTutor.

Indse, at det tager tid med et svært fag

Når man har et fag, som virker fuldstændig uoverkommeligt, så er det fristende blot at springe lektierne over. Hvorfor bruge tid på noget, som man alligevel ikke forstår? Men du må ikke give op. Det er så vigtigt, at du er vedholdende – vi vil næsten vove os derud, hvor vi lover, at det bliver nemmere, jo mere du læser. Prøv at spørge en bekendt, om vedkommende vil læse lektier sammen med dig. Det kan være din mor, far, søster eller nabo, som kan læse fx 30 minutter med dig. Så kan I efterfølgende snakke om, hvordan I forstår teksten. Hvis I er flere i klassen, der har det svært med et fag, så kan I jo læse sammen!

Det kan tage lang tid at blive god til et fag. Rom blev jo ikke bygget på én dag. Men det må du ikke lade dig slå ud af. Du skal nok blive bedre, hvis du forbliver tålmodig og sørger for at være konsistent i din øvelse. Gør hvad du kan, med de ressourcer du har til rådighed, og lad intet begrænse dig. Tålmodighed er nøglen, hvis du vil blive god til et svært fag.

Held og lykke med at vende dit fag på hovedet. Her hos GoTutor tror vi på dig!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Effektiv planlægning af din læseferie
Effektiv planlægning af din læseferie

Maj måned og dage med timelange seancer i larmende stilhed i lufttætte gymnastiksale, kun brudt af i...

Ruben Samuel Sørensen 12-04-2015
De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer
De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer

Der er mange faktorer, der spiller ind, når censor og eksaminator skal diskutere og beslutte din kar...

Ruben Samuel Sørensen 23-05-2017
Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!
Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!

Når eksamen står for døren og banker på, er et af dine allerbedste redskaber din notatteknik og dine...

Ruben Samuel Sørensen 24-09-2017
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90