Spis dig klog i eksamensperioden – disse fødevarer hitter!

Af Ruben Samuel Sørensen 15-06-2017
Spis dig klog i eksamensperioden – disse fødevarer hitter!

Spis dig klog: Sådan gør du

I en travl eksamensperiode kan det være nemt at ty til de hurtige løsninger, når det kommer til at stille sulten. Det er nu engang nemmere at bestille en pizza og snacke oreos, end det er at lave mad. Men hvis vi spurgte dig: Vil du også gerne være koncentreret og skarpere med større fokus og overblik i eksamensperioden? Ville du så ikke svare et stort JA? Og hvad hvis vi sagde, at du kan spise dig et langt stykke ad vejen med lækre råvarer? Hvis ikke du tror os, så læs med her. Vi giver dig 4 råvarer, der er bedre for dig, end du måske tror – spis dig klog!

1. Bær

Du kender formentlig både blåbær, brombær og hindbær, men hvad med gojibær og multebær? De er alle sammen små, men har en stor indvirkning på din hjernes sundhed. Bær indeholder flavonoider og antioxidanter, som øger blodgennemstrømningen i hjernen, hvilket har en positiv indvirkning både på din hukommelse og indlæringsevne.

Tip! Bær kan bruges i grød, salat eller som snack. Variér gerne dit udvalg.

2. Chokolade

Hvem elsker ikke chokolade? Men vidste du, at kakao og mørk chokolade med mindst 70 pct. kakaoindhold kan styrke din hjerneaktivitet? Begge dele indeholder nemlig, ligesom bær,  flavonoider, der er en type antioxidanter. Flavonoiderne øger blodgennemstrømningen i kroppen og hjernen, så den får mere næring og ilt.

Tip! Dette betyder dog ikke, at chokolade er sundt! Chokolade har et ret stort kalorieindhold, og indtaget skal derfor begrænses.

3. Grøn the

Er du ikke til kaffe og energidrik? Så er her et sundt alternativ. Grøn the er nemlig en vidunderdrik! Den indeholder både koffein, teofyllin og teobromin, der stimulerer nervesystemet, modvirker træthed og skærper din opmærksomhed.

Tip! Drik et par kopper dagligt, og gerne en økologisk variant, så du undgår pesticider.

4. Valnødder

Valnødder er fulde af sunde fedtstoffer og vitaminer. Studier har vist, at et jævnligt indtag af valnødder styrker din hukommelse og indlæringsevne. Dette skyldes, at de indeholder omega-3-fedtsyrer og E-vitamin, der er en vigtig antioxidant.

Tip! I det lange løb kan en håndfuld valnødder om dagen mindske din risiko for at udvikle Alzheimers senere i livet.

Sidst, men ikke mindst, skal du huske at drikke vand! Faktisk består mellem 45 og 75 pct. af vores vægt af vand (jo yngre man er, desto mere vand indeholder kroppen). Sørger du for at indtage nok vand, vil du have langt mere hjernepower, end hvis du er i væskeunderskud.

Tip! Drik mindst halvanden liter væske dagligt – mere på dage, hvor du er fysisk aktiv. Vær opmærksom på, at the og kaffe er vanddrivende.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Effektiv planlægning af din læseferie
Effektiv planlægning af din læseferie

Maj måned og dage med timelange seancer i larmende stilhed i lufttætte gymnastiksale, kun brudt af i...

Ruben Samuel Sørensen 12-04-2015
De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer
De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer

Der er mange faktorer, der spiller ind, når censor og eksaminator skal diskutere og beslutte din kar...

Ruben Samuel Sørensen 23-05-2017
Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!
Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!

Når eksamen står for døren og banker på, er et af dine allerbedste redskaber din notatteknik og dine...

Ruben Samuel Sørensen 24-09-2017
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90