Spis dig klog i eksamensperioden – disse fødevarer hitter!

Spis dig klog i eksamensperioden – disse fødevarer hitter!

Spis dig klog: Sådan gør du

I en travl eksamensperiode kan det være nemt at ty til de hurtige løsninger, når det kommer til at stille sulten. Det er nu engang nemmere at bestille en pizza og snacke oreos, end det er at lave mad. Men hvis vi spurgte dig: Vil du også gerne være koncentreret og skarpere med større fokus og overblik i eksamensperioden? Ville du så ikke svare et stort JA? Og hvad hvis vi sagde, at du kan spise dig et langt stykke ad vejen med lækre råvarer? Hvis ikke du tror os, så læs med her. Vi giver dig 4 råvarer, der er bedre for dig, end du måske tror – spis dig klog!

1. Bær

Du kender formentlig både blåbær, brombær og hindbær, men hvad med gojibær og multebær? De er alle sammen små, men har en stor indvirkning på din hjernes sundhed. Bær indeholder flavonoider og antioxidanter, som øger blodgennemstrømningen i hjernen, hvilket har en positiv indvirkning både på din hukommelse og indlæringsevne.

Tip! Bær kan bruges i grød, salat eller som snack. Variér gerne dit udvalg.

2. Chokolade

Hvem elsker ikke chokolade? Men vidste du, at kakao og mørk chokolade med mindst 70 pct. kakaoindhold kan styrke din hjerneaktivitet? Begge dele indeholder nemlig, ligesom bær,  flavonoider, der er en type antioxidanter. Flavonoiderne øger blodgennemstrømningen i kroppen og hjernen, så den får mere næring og ilt.

Tip! Dette betyder dog ikke, at chokolade er sundt! Chokolade har et ret stort kalorieindhold, og indtaget skal derfor begrænses.

3. Grøn the

Er du ikke til kaffe og energidrik? Så er her et sundt alternativ. Grøn the er nemlig en vidunderdrik! Den indeholder både koffein, teofyllin og teobromin, der stimulerer nervesystemet, modvirker træthed og skærper din opmærksomhed.

Tip! Drik et par kopper dagligt, og gerne en økologisk variant, så du undgår pesticider.

4. Valnødder

Valnødder er fulde af sunde fedtstoffer og vitaminer. Studier har vist, at et jævnligt indtag af valnødder styrker din hukommelse og indlæringsevne. Dette skyldes, at de indeholder omega-3-fedtsyrer og E-vitamin, der er en vigtig antioxidant.

Tip! I det lange løb kan en håndfuld valnødder om dagen mindske din risiko for at udvikle Alzheimers senere i livet.

Sidst, men ikke mindst, skal du huske at drikke vand! Faktisk består mellem 45 og 75 pct. af vores vægt af vand (jo yngre man er, desto mere vand indeholder kroppen). Sørger du for at indtage nok vand, vil du have langt mere hjernepower, end hvis du er i væskeunderskud.

Tip! Drik mindst halvanden liter væske dagligt – mere på dage, hvor du er fysisk aktiv. Vær opmærksom på, at the og kaffe er vanddrivende.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Svært fag og store udfordringer? Sådan kan du forbedre dig!
Svært fag og store udfordringer? Sådan kan du forbedre dig!

På et eller andet tidspunkt i studietiden skal alle studerende igennem et svært fag; det kan være ma...

Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!
Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!

Når eksamen står for døren og banker på, er et af dine allerbedste redskaber din notatteknik og dine...

Eksamenslæsning: 5 tips til den ideelle planlægning
Eksamenslæsning: 5 tips til den ideelle planlægning

Eksamenstiden er i fuld gang for både folkeskole-, gymnasie- og videregående elever. Det kan være en...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90