Der er ingen tvivl om, at lukningen af landets skoler og institutioner skaber store udfordringer for forældre; der skal findes hurtige løsninger og alternativer, når børnene er tvunget til at blive hjemme. Men hvordan kommer du bedst igennem situationen og de problemer, det medfører? Udfordringen er speciel og svær at håndtere, fordi alt fra skoler og institutioner til biblioteker og fritidstilbud lukker helt ned – dog vil enkelte institutioner holde åbent til de forældre, der har særlige vanskeligheder ved situationen. Det skriver dr.dk.
Løsningerne kan være mange og individuelt fra familie til familie, men hvordan påvirker dette børnene og deres skolegang? Udfordringen ligger ikke kun hos forældrene, den ligger i høj grad også hos børn og unge. Sådan holder du børnenes faglighed ved lige
Hold skoledagen ved lige
Påvirkningen af landets børn og unge er stor – konsekvenserne varierer mellem aldersgrupperne, men fælles for alle er, at læringen og det faglige kommer til at lide et tab. Og her skal der tænkes alternativt og kreativt, hvis tabet ikke skal blive alt for stort. Læs mere onlineundervisning på linket her: Videoundervisning, notetagning og skype: Få mest muligt ud af hjemmeskolingen.
På nogle af landets gymnasier og skoler vil det være muligt at følge en fjernundervisning. Dette gælder dog kun de skoler og uddannelser, der har mulighed for at udbyde det. Men hvordan kan hverdagen bedst se ud for de elever, der ikke har denne mulighed?
Generelt er det vigtigt, at børnenes hjemmeophold ikke går hen og opfattes som en ferie og 14 dages skolefri; får børnene først den opfattelse, kan det blive ekstra svært at holde undervisningen ved lige. Tal med dit barn om, hvilken betydning nedlukningen af skolerne har, og forklar, at I sammen skal forsøge at holde skoledagen ved lige – det bliver bare lidt anderledes, end hvad børnene er vant til. Uanset om du som forælder selv er hjemme med børnene, eller der hentes hjælp fra familie og venner, er det vigtigt, at dagene bruges fornuftigt og minder mest muligt om en skoledag.
- For de yngste elever kan hjemmeundervisningen fx byde på træning i læsning, skrivning og regning. Her kan der varieres mellem opgaverne og fagene, ligesom de kender det fra skolen.
- For de ældre elever er der muligvis en læseplan, der kan følges. Måske er der afleveringer, der kan skrives, og har man eksamener og/eller prøver forude, er det oplagt at starte forberedelserne til disse.
Få mere inspiration på linket her: Sådan holder du børnenes faglighed ved lige.
Online lektiehjælp er en løsning
En mulighed, hvorpå man nemmest kan bibeholde det faglige niveau, er ved online lektiehjælp. Her kan eleven få undervisning online og udnytte situationen til at få hjælp dér, hvor der måske er faglige problemer eller ønsker om forbedring og øget forståelse. Online undervisning er fleksibelt, effektivt og let tilgængeligt – og med redskaber som Skype, Google Docs og skærmdeling, vil lektiehjælpen være af lige så høj kvalitet som ved et personligt fremmøde.
Hos GoTutor har vi års erfaring med fjernundervisning og online lektiehjælp. Vi har hundredvis af dygtige undervisere landet over, og med online hjælp kan vi tildele jer lige præcis dén af dem, der kan hjælpe dit barn allerbedst med de udfordringer, han eller hun har brug for hjælp til – den geografiske placering er jo ingen hindring.
Du kan læse meget mere om online undervisning her, men du er også velkommen til at ringe ind til os på 71 99 71 90 og høre nærmere om mulighederne til dit barn.