Sjov og læring på stranden

Sjov og læring på stranden

Sommeren er heldigvis godt i gang, og det er tid til at holde fri fra skolen og slappe af i det skønne sommervejr. En god måde at holde læringen ved lige, er ved at lave nogle sjove aktiviteter på stranden. Vi giver dig 4 bud her: 


1. Klassikerne

En god måde at koble af i solen og samtidig få aktiveret hjernen er ved klassikere som kryds og tværs, sudoku eller kigge i en bog eller et blad, hvor der er en masse sjove øvelser. Med disse aktiviteter er der mulighed for selv at bestemme sværhedsgraden og stige i niveau. Det er noget, som kan klares på kort tid, så du kan holde en pause, eller springe lidt rundt i de øvelser, som du finder interessant. Udover disse øvelser - er der ikke noget som slår en god bog. Det at læse en bog behøver ikke være en lang roman, som tager hele sommerferien, da der er mange gode novellesamlinger eller lign., som du kan læse for sig selv, eller kan læse op for familie og venner, nu når I ligger og slapper af. 


2. Naturelskeren 

En måde at lære om dyreriget og generelt den danske natur, er ved at gå ture langs stranden. Her kan I fange eller kigge på dyrelivet. Så det er bare frem med fiskenettet, og se hvad i kan fange. Det kan også være I gerne vil kigge på nogle af de planter, som vokser omkring stranden - måske der er nogle klitter I kan klatre på og se, hvad der gemmer sig der. 
 

3. Kreativitet med sten

Der kan være mange grunde til at samle sten - måske du gerne vil lære at slå smut? Der er også mange lærerige ting, som du kan lave med de sten, som du finder på stranden. En måde hvorpå man kan aktivere sig selv og lærer med stenene er ved tælle og regne med dem. Det kan I gøre i sandet, og igen når I tager dem med hjem. Derefter kan I male dem, så i har et minde fra turen på stranden.  Få mere inspiration til sjov og kreativ undervisning her: Sjov undervisning fører til effektiv læring.
 

4. Høj aktivitet 

Mellem turene i vandet, afslapning i solen med eksempelvis en kryds og tværs, så er det også rart at komme op at stå eller bare få gang i kroppen. Udover løb og dans i sandet, er det også en god idé at spille spil, hvor man skal bruge sin logiske sans, som eksempelvis kryds og bolle. Derudover kan I  lege længdespring, hvor I måler og ser, hvor gode I er til at springe. Der er mulighed for at hinke remser eller måske regnestykker. På den måde får I gang i kroppen og samtidig øvet lidt tabeller og remser. Læs evt. også blogindlægget: Derfor skal du kende vigtigheden af tabeller.

 

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90