Sjov og læring på stranden

Af Ruben Samuel Sørensen 28-06-2020
Sjov og læring på stranden

Sommeren er heldigvis godt i gang, og det er tid til at holde fri fra skolen og slappe af i det skønne sommervejr. En god måde at holde læringen ved lige, er ved at lave nogle sjove aktiviteter på stranden. Vi giver dig 4 bud her: 


1. Klassikerne

En god måde at koble af i solen og samtidig få aktiveret hjernen er ved klassikere som kryds og tværs, sudoku eller kigge i en bog eller et blad, hvor der er en masse sjove øvelser. Med disse aktiviteter er der mulighed for selv at bestemme sværhedsgraden og stige i niveau. Det er noget, som kan klares på kort tid, så du kan holde en pause, eller springe lidt rundt i de øvelser, som du finder interessant. Udover disse øvelser - er der ikke noget som slår en god bog. Det at læse en bog behøver ikke være en lang roman, som tager hele sommerferien, da der er mange gode novellesamlinger eller lign., som du kan læse for sig selv, eller kan læse op for familie og venner, nu når I ligger og slapper af. 


2. Naturelskeren 

En måde at lære om dyreriget og generelt den danske natur, er ved at gå ture langs stranden. Her kan I fange eller kigge på dyrelivet. Så det er bare frem med fiskenettet, og se hvad i kan fange. Det kan også være I gerne vil kigge på nogle af de planter, som vokser omkring stranden - måske der er nogle klitter I kan klatre på og se, hvad der gemmer sig der. 
 

3. Kreativitet med sten

Der kan være mange grunde til at samle sten - måske du gerne vil lære at slå smut? Der er også mange lærerige ting, som du kan lave med de sten, som du finder på stranden. En måde hvorpå man kan aktivere sig selv og lærer med stenene er ved tælle og regne med dem. Det kan I gøre i sandet, og igen når I tager dem med hjem. Derefter kan I male dem, så i har et minde fra turen på stranden.  Få mere inspiration til sjov og kreativ undervisning her: Sjov undervisning fører til effektiv læring.
 

4. Høj aktivitet 

Mellem turene i vandet, afslapning i solen med eksempelvis en kryds og tværs, så er det også rart at komme op at stå eller bare få gang i kroppen. Udover løb og dans i sandet, er det også en god idé at spille spil, hvor man skal bruge sin logiske sans, som eksempelvis kryds og bolle. Derudover kan I  lege længdespring, hvor I måler og ser, hvor gode I er til at springe. Der er mulighed for at hinke remser eller måske regnestykker. På den måde får I gang i kroppen og samtidig øvet lidt tabeller og remser. Læs evt. også blogindlægget: Derfor skal du kende vigtigheden af tabeller.

 

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!

Kender du det, når du læser en artikel og støder på et ord du ikke forstår, men ikke kan overskue at...

Ruben Samuel Sørensen 20-07-2016
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?

Der kan være mange årsager til, at man ikke har fået det karaktergennemsnit, som man havde håbet på....

Ruben Samuel Sørensen 24-06-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90