Nytårsforsætter i skoleregi: Sådan holder du dem

Af Ruben Samuel Sørensen 30-12-2019
Nytårsforsætter i skoleregi: Sådan holder du dem

Vi går snart det nye år i møde, og mange af os vælger hertil et eller flere nytårsforsætter, som vi gerne vil implementere i hverdagen og leve efter i det nye år. Et nytårsforsæt kan være hvad som helst, men for studerende er de ofte skabt i skoleregi, så der kan komme styr på lektier, afleveringer og karakterer. De nye tiltag kan være svære at holde og leve efter, men fat mod – du får her 3 gode råd, som du med fordel kan basere dine forsætter på. 

Nytårsforsætter skal drives af motivation

Nytårsforsætter har både godt og dårligt ry. Det skal rigtig nok ikke være årsskiftet, der driver dig til bedre vaner – men når det er sagt, så ser mange mennesker årsskiftet som en mulighed for at viske tavlen ren, så at sige. Man skal bare sørge for at holde de gode vaner! Det er fint at sætte sig nytårsforsætter, men det har ingen effekt, hvis man kun lever efter dem de første 3 uger. Du skal derfor sørge for kun at sætte dig for noget, som du reelt er motiveret for at overholde og leve efter. Hvis du beslutter dig for at starte til ekstra-matematik eller lære fransk fra 1. januar, men inderst inde ikke føler dig klar til det og motiveret omkring det, så er det mål dødsdømt fra starten. Gør op med dig selv, om du er klar til virkelig at gøre en indsats! 

Dine forsætter skal være realistiske

Dette råd kan ikke understreges nok; sæt ikke barren for højt! Du skal basere dine forsætter på dit udgangspunkt og sætte nogle mål, som er realistiske for dig at nå. Det er fantastisk, hvis du gerne vil have rene 12-taller i årskarakterer, men hvis du pt. befinder dig noget længere nede på skalaen, er det ikke et realistisk mål. Beslut dig i stedet for at læse alle dine lektier og forberede dig godt til skoledagen. Du kan også have et mål om at være mere aktiv i undervisningstimerne, eller du kan beslutte dig for at gøre en ekstra indsats ved dine skriftlige afleveringer. De små tiltag kan sagtens føre til noget større senere hen, men start et sted, hvor du føler dig sikker på at opleve succes. 

Du skal lægge en plan

Det sidste råd er nok det vigtigste, hvis du skal lykkes med dine forsætter: Læg en konkret plan, og følg den! Hvis du ikke har en plan for, hvordan du helt konkret skal opnå dine mål, så kommer det ikke til at ske. Du er nødt til at have en slagplan for, hvordan du opnår succes. Hvis du fx går efter en øget undervisningsaktivitet, kan du aftale med dig selv, at du skal forsøge at række hånden op mindst én gang hver undervisningstime. Hver gang det lykkes, kan du give dig selv et lille kryds i dit skema/kalender. På den måde kan du også følge din udvikling! 

Vil du derimod lægge en ekstra indsats i dine afleveringer, kan du gøre det ved at spørge dine undervisere om hjælp eller råd, hvis du har svært ved at klare opgaverne. Man må gerne stille sin lærer spørgsmål, hvis man er i tvivl om noget. Det vil helt sikkert også kun efterlade et godt indtryk hos din underviser, hvis du viser øget engagement!  

 

Hvis du følger disse 3 råd, er du godt på vej mod succes med dine nytårsforsætter. Du kan sætte dig hvad som helst for; husk bare motivationen, realismen og planlægningen! 

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

5 grunde til at højtlæsning styrker dit barn
5 grunde til at højtlæsning styrker dit barn

Dette blogindlæg er udgivet som del af vores serie: “Fokus på læsning i juli”.  Der er sto...

Ruben Samuel Sørensen 20-07-2020
Sådan skaber du gode læsevaner
Sådan skaber du gode læsevaner

Du er måske lige startet på et nyt studie eller vendt tilbage efter en lang sommerferie. Læs med her...

Ruben Samuel Sørensen 27-09-2019
Skolearbejde: Sådan prioriterer du mellem afleveringer og lektier
Skolearbejde: Sådan prioriterer du mellem afleveringer og lektier

Gymnasiet kan være en svær størrelse at komme igennem. Der skal være plads til lektier, afleveringer...

Ruben Samuel Sørensen 07-09-2017
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90