Nytårsforsætter i skoleregi: Sådan holder du dem

Af Christina P. 30-12-2019
Nytårsforsætter i skoleregi: Sådan holder du dem

Vi går snart det nye år i møde, og mange af os vælger hertil et eller flere nytårsforsætter, som vi gerne vil implementere i hverdagen og leve efter i det nye år. Et nytårsforsæt kan være hvad som helst, men for studerende er de ofte skabt i skoleregi, så der kan komme styr på lektier, afleveringer og karakterer. De nye tiltag kan være svære at holde og leve efter, men fat mod – du får her 3 gode råd, som du med fordel kan basere dine forsætter på. 

Nytårsforsætter skal drives af motivation

Nytårsforsætter har både godt og dårligt ry. Det skal rigtig nok ikke være årsskiftet, der driver dig til bedre vaner – men når det er sagt, så ser mange mennesker årsskiftet som en mulighed for at viske tavlen ren, så at sige. Man skal bare sørge for at holde de gode vaner! Det er fint at sætte sig nytårsforsætter, men det har ingen effekt, hvis man kun lever efter dem de første 3 uger. Du skal derfor sørge for kun at sætte dig for noget, som du reelt er motiveret for at overholde og leve efter. Hvis du beslutter dig for at starte til ekstra-matematik eller lære fransk fra 1. januar, men inderst inde ikke føler dig klar til det og motiveret omkring det, så er det mål dødsdømt fra starten. Gør op med dig selv, om du er klar til virkelig at gøre en indsats! 

Dine forsætter skal være realistiske

Dette råd kan ikke understreges nok; sæt ikke barren for højt! Du skal basere dine forsætter på dit udgangspunkt og sætte nogle mål, som er realistiske for dig at nå. Det er fantastisk, hvis du gerne vil have rene 12-taller i årskarakterer, men hvis du pt. befinder dig noget længere nede på skalaen, er det ikke et realistisk mål. Beslut dig i stedet for at læse alle dine lektier og forberede dig godt til skoledagen. Du kan også have et mål om at være mere aktiv i undervisningstimerne, eller du kan beslutte dig for at gøre en ekstra indsats ved dine skriftlige afleveringer. De små tiltag kan sagtens føre til noget større senere hen, men start et sted, hvor du føler dig sikker på at opleve succes. 

Du skal lægge en plan

Det sidste råd er nok det vigtigste, hvis du skal lykkes med dine forsætter: Læg en konkret plan, og følg den! Hvis du ikke har en plan for, hvordan du helt konkret skal opnå dine mål, så kommer det ikke til at ske. Du er nødt til at have en slagplan for, hvordan du opnår succes. Hvis du fx går efter en øget undervisningsaktivitet, kan du aftale med dig selv, at du skal forsøge at række hånden op mindst én gang hver undervisningstime. Hver gang det lykkes, kan du give dig selv et lille kryds i dit skema/kalender. På den måde kan du også følge din udvikling! 

Vil du derimod lægge en ekstra indsats i dine afleveringer, kan du gøre det ved at spørge dine undervisere om hjælp eller råd, hvis du har svært ved at klare opgaverne. Man må gerne stille sin lærer spørgsmål, hvis man er i tvivl om noget. Det vil helt sikkert også kun efterlade et godt indtryk hos din underviser, hvis du viser øget engagement!  

 

Hvis du følger disse 3 råd, er du godt på vej mod succes med dine nytårsforsætter. Du kan sætte dig hvad som helst for; husk bare motivationen, realismen og planlægningen! 

Del artiklen

Mød forfatteren:

Billede af Christina P.

Hej, mit navn er Christina, og jeg er skribent hos GoTutor!
Jeg skriver en masse blogindlæg og artikler om undervisning, læring og trivsel blandt skoleelever.
Jeg håber, du føler dig inspireret og kan bruge dem!

Læs mere om Christina P.

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov


Du vil måske også synes om

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Johanne K. 28-02-2019
Regeringen vil afskaffe 7-trinsskalaen: Elever skal ikke måles på mangler
Regeringen vil afskaffe 7-trinsskalaen: Elever skal ikke måles på mangler

En ny rapport viser, at der er problemer med den nuværende karakterskala. Det får uddannelses- og fo...

Bliv bedre til at læse med film og serier
Bliv bedre til at læse med film og serier

Er det svært at holde modet oppe, når du skal kæmpe dig igennem læsningen? I den her guide kan du læ...

Morten R. 07-01-2019
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn