Motivation til lektielæsning: Sådan skaber du interesse hos dit barn

Af Ruben Samuel Sørensen 20-02-2017
Motivation til lektielæsning: Sådan skaber du interesse hos dit barn

Det kan være rigtig svært at skabe motivation til lektielæsning hos dit barn. Der er heldigvis en række tricks og tips, som du kan bruge for at gøre det en smule lettere.

1.Dit barn skal tage egne beslutninger

Beslutninger, der kommer indefra, uanset om man er barn eller voksen, er vejen til motivation. Det samme gør sig gældende, når det kommer til dit barn og lektier. Du skal derfor prøve at lade dit barn bestemme selv, i stedet for at tvinge dit barn til at lave lektier. Dit barn skal mærke konsekvenserne og fordelene ved henholdsvis ikke at lave lektier og at lave lektier.

Prøv at lade dit barn bestemme mere selv – så skal motivationen nok komme. Hvis selvbestemmelse går helt galt, så findes der forskellige metoder, som du kan bruge til at skabe rammerne for lektiearbejde, men uden at diktere tvang. Du kan finde disse metoder og andre øvelser i vores gratis e-bog: Sådan motiverer du dit barn til at lave lektier.

2.Fritidsaktiviteter er nøglen til motivation

Et af de bedste midler til at skabe motivation til lektielæsning er at bruge dit barns interesser. Hvis dit barn f.eks. er rigtig glad for skak, men hader engelsk, så kan du aktivt bruge de to sammen. I kan f.eks. aftale, at I kun må tale engelsk, mens I spiller skak, eller at der tages et spil, når der er blevet øvet gloser.

Du skal selvfølgelig tilpasse legene og undervisningen efter dit barns niveau. Hvis det er for svært at føre en konstant samtale på engelsk, kan I aftale, at man skal sige et engelsk ord efter hvert træk eller lignende. Mulighederne er uendelige, og det er bare at bruge dem.

3.Brug elektronik og rekvisitter

Hvis lektier eller læring er kedeligt for dit barn, kan du prøve at peppe det lidt op med noget elektronik eller noget legetøj. En tablet åbner op for mange læringsmuligheder. Der findes gratis apps i hundredvis, som kan udfordre uddannelsesniveauet hos alt fra voksne til børnehavebørn. Det samme gør sig gældende med legetøj, som også kan bruges i mange forskellige sammenhænge til at skabe motivation, læring og nysgerrighed.

Vil du vide mere?

Vi har hos GoKarakter udgivet den gratis e-bog: Sådan motiverer du dit barn til at lave lektier. Den kan downloades gratis her.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lektier - Alt du skal vide som elev og forældre
Lektier - Alt du skal vide som elev og forældre

Lektier er en del af de fleste skoler og noget du vil støde på som både elev og forældre. I dette in...

Elisabeth Lysholm Olsen 19-12-2022
Lektier - Alt du skal vide som elev og forældre
Lektier - Alt du skal vide som elev og forældre

Lektier er en del af de fleste skoler og noget du vil støde på som både elev og forældre. I dette in...

Ruben Samuel Sørensen 19-10-2017
10 råd: Sådan motiverer du dit barn til læring
10 råd: Sådan motiverer du dit barn til læring

Skolen er vigtig både for dit barns intellektuelle og sociale udvikling, men dit barn har også brug...

Ruben Samuel Sørensen 24-10-2018
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90