Motivation til lektielæsning: Sådan skaber du interesse hos dit barn

Motivation til lektielæsning: Sådan skaber du interesse hos dit barn

Det kan være rigtig svært at skabe motivation til lektielæsning hos dit barn. Der er heldigvis en række tricks og tips, som du kan bruge for at gøre det en smule lettere.

1.Dit barn skal tage egne beslutninger

Beslutninger, der kommer indefra, uanset om man er barn eller voksen, er vejen til motivation. Det samme gør sig gældende, når det kommer til dit barn og lektier. Du skal derfor prøve at lade dit barn bestemme selv, i stedet for at tvinge dit barn til at lave lektier. Dit barn skal mærke konsekvenserne og fordelene ved henholdsvis ikke at lave lektier og at lave lektier.

Prøv at lade dit barn bestemme mere selv – så skal motivationen nok komme. Hvis selvbestemmelse går helt galt, så findes der forskellige metoder, som du kan bruge til at skabe rammerne for lektiearbejde, men uden at diktere tvang. Du kan finde disse metoder og andre øvelser i vores gratis e-bog: Sådan motiverer du dit barn til at lave lektier.

2.Fritidsaktiviteter er nøglen til motivation

Et af de bedste midler til at skabe motivation til lektielæsning er at bruge dit barns interesser. Hvis dit barn f.eks. er rigtig glad for skak, men hader engelsk, så kan du aktivt bruge de to sammen. I kan f.eks. aftale, at I kun må tale engelsk, mens I spiller skak, eller at der tages et spil, når der er blevet øvet gloser.

Du skal selvfølgelig tilpasse legene og undervisningen efter dit barns niveau. Hvis det er for svært at føre en konstant samtale på engelsk, kan I aftale, at man skal sige et engelsk ord efter hvert træk eller lignende. Mulighederne er uendelige, og det er bare at bruge dem.

3.Brug elektronik og rekvisitter

Hvis lektier eller læring er kedeligt for dit barn, kan du prøve at peppe det lidt op med noget elektronik eller noget legetøj. En tablet åbner op for mange læringsmuligheder. Der findes gratis apps i hundredvis, som kan udfordre uddannelsesniveauet hos alt fra voksne til børnehavebørn. Det samme gør sig gældende med legetøj, som også kan bruges i mange forskellige sammenhænge til at skabe motivation, læring og nysgerrighed.

Vil du vide mere?

Vi har hos GoKarakter udgivet den gratis e-bog: Sådan motiverer du dit barn til at lave lektier. Den kan downloades gratis her.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Dårlig trivsel: Se tegnene hos barnet
Dårlig trivsel: Se tegnene hos barnet

Lige som voksne, så kan et barn gå igennem en periode, hvor det er i dårlig trivsel. Børn siger det...

Stress: Giv dit barn en roligere hverdag
Stress: Giv dit barn en roligere hverdag

De senere år er der sket en stigning i antallet af børn og unge med symptomer på stress i Danmark. V...

Legetøj og iPads: Gør plads til begge dele
Legetøj og iPads: Gør plads til begge dele

En undersøgelse, som er beskrevet i artiklen ”Børn ned til syv år forkaster klassisk legetøj” fra Kr...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90