Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Af Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel indsats og er medvirkende til at udvikle det danske samfund. I dag er det d. 5. oktober, hvilket betyder, at vi fejrer den internationale lærerdag. Her hylder vi skolelærernes indsats og deres store betydning for den enkelte elev og samfundet.

Det er FNs organisation UNESCO, der står bag initiativet. UNESCO er en organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab.

Lærernes dag er en international festdag, som ikke kun fejres i Danmark, men i hele verden. I over 100 lande fejres lærernes dag. Her fokuseres der på lærernes vitale rolle; både som underviser og som medvirkende til, at børn og unge bliver ledt på rette vej i samfundet. 

Fakta

  • Lærernes dag er blevet fejret siden den 5. oktober 1994
  • Dagen blev oprettet af UNESCO
  • Dagen bliver fejret verden over. Fokus er på lærerens vitale rolle både som underviser og vigtige rolle i samfundet.

Det er det internationale lærerforbund, Education International, som hvert år koordinerer lærerdagen. I Danmark er det Danmarks Lærerforening og IBIS, der arrangerer lærernes dag.

Hos GoTutor bruger vi dagen på at hylde alle vores undervisere – uden dem ville vores koncept slet ikke være muligt. Det er dem, der fortjener den fulde ære for vores bedrift. Den indsats, de gør hver dag ude i familiernes hjem, er fuldstændig fantastisk og drevet af rendyrket passion og medmenneskelighed.

Vi har i forbindelse med lærernes dag spurgt en af vores undervisere, hvad der gør ham til en god underviser. Knut Ibæk Topp Lindenhoff underviser i de naturvidenskabelige fag: 

"Det, der gør mig til en god lærer, er, at jeg elsker at fremlægge naturvidenskaben for alle og dele min passion. Det gør jeg blandt andet også frivilligt i min fritid. Her underviser jeg på en camp i naturvidenskab. Jeg elsker at undervise, og jeg elsker at andre får den samme glæde for naturvidenskab"

En god lærer kan være mange ting, og der er ofte mange forskellige holdninger til, hvad en god lærer er. Hos GoTutor er det vigtigste evnen til at kunne skræddersy forløbet ud fra de forskellige behov, der foreligger: 

“En god lærer er en person, som hurtig kan fornemme, når en eller flere er bagud, og derefter reagere på dette. Det er desværre et stort problem, når enkelte elever bliver tabt i klasseundervisningen. Fordi eleven ikke altid selv tør sige, når han/hun ikke kan følge med, er det vigtigt, at man som lærer hurtigt kan reagere. Når læreren har reageret, er det næste at få eleven på rette spor igen” - Mads Christensen, direktør hos GoTutor. 

Lidt om lærerne fra GoTutor

Alle vores lærere hos GoTutor er udvalgte ud fra deres faglige og pædagogiske egenskaber. Vi har håndplukket de mest talentfulde universitetsstuderende, som alle også har gennemført vores interne uddannelse. Du kan derfor være sikker på, at du bliver tilknyttet en af landets dygtigste lektiehjælpere. Vi ved, hvor vigtigt venskabet og kemien mellem elev og underviser ligeledes er for et effektivt mentorforløb.

Hvem er GoTutor?

Vi har et ønske om at hjælpe og motivere børn og unge til en god fremtid i det danske uddannelsessystem. Vores mission er at hjælpe vores elever til bedre skoletrivsel og give dem succesoplevelser, der på ny vil gøre det sjovt at gå i skole. Derfor opfatter vi os selv som værende ikke kun undervisere, men også mentorer, der kan vejlede og hjælpe dit barn godt videre.

TAK til alle lærere! Både hos GoTutor og i alle andre uddannelsesinstitutioner. Både i Danmark og i udlandet. I gør en helt unik indsats og har en afgørende og meget vigtig rolle for vores alles fremtid. 

 

 

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Sjov undervisning fører til effektiv læring
Sjov undervisning fører til effektiv læring

Jeg hedder Amalie og studerer Jura på Syddansk Universitet. Som underviser hos GoTutor har jeg været...

Ruben Samuel Sørensen 12-08-2015
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90