Gode bøger til sommeren - redaktøren anbefaler

Gode bøger til sommeren - redaktøren anbefaler

Dette blogindlæg er udgivet som del af vores serie: “Fokus på læsning i juli”. 

Som du måske allerede har opdaget, så har vi hos GoTutor fokus på læsning i hele juli. Vi kommer med tips til at komme i gang med at læse, information om at få de rigtige rammer for læsningen, gode alternativer og meget mere. Vi vil gennem juli måned komme med anbefalinger til bøger, som kan læses af alle på folkeskoleniveau. Vi har i samarbejde med to redaktører, Trine og Andreas, fra forlaget Alinea fået anbefalinger, som kan læses af både indskoling, mellemtrin og udskoling. Alle bøger findes på landets biblioteker, ellers kan de købes online eller i boghandlen. 

Indskoling 0 - 3 klasse 

I denne uge fokuserer vi på den allerførste læsning for indskoling. Vi har derfor udvalgt nogle bøger fra serien læs lydret. Denne bogklub har fire niveauer, hvor antallet af bogstaver på hvert ord hæves på næste læseniveau. Serien sætter fokus på det læsepædagogiske, og de er derfor et rigtig godt sted at starte, hvis dit barn lige er begyndt at læse eller har læsevanskeligheder.  Bøgerne hedder: 

 • Niveau 0: Gy på WC
 • Niveau 1: Dy får en BMX
 • Niveau 2: Odin ser en dæmon
 • Niveau 3: Romeo er blæst væk

Mellemtrin 4 - 6 klasse 

Denne uges anbefaling til mellemtrinnet står i humorens tegn. Der er nemlig en serie kaldet “Karl Smart”, som henvender sig til den øvede læser. Bøgerne handler om Karl Smith, der er rigtig sej, og han kan og tør alt, hvad han kommer i nærheden af. Der er tre bøger i serien, som hedder: 

 • Karl Smart - Parmiddag
 • Karl Smart - Den store kagedyst
 • Karl Smart - En monsterdate

Udskoling  7 - 9 klasse 

Denne uges anbefaling til udskoling har spænding som overordnet tematik. Der er også her fokus på en serie, så der er mulighed for at læse flere bøger af samme slags. Serien hedder “Jagten”, som omhandler livet, når det er svært. Bøgerne handler om en far, som jagter sine børn, da de er flygtet fra ham, da han er voldelig. Bøgerne har tematikker såsom: venskab, forelskelse og selvfølgelig spænding - så bøgerne kommer hele vejen rundt, er medrivende og kan læses af alle og enhver. Der er fem bøger i serien, og de hedder: 

 • Jagten - Undercover
 • Jagten - Branden
 • Jagten - Kidnappet
 • Jagten - Eftersøgt
 • Jagten - Psykose

Der er mulighed for at læse om alle bøgerne til alle læsetrin på Alinea hjemmeside. Udover information om bøgerne, kan I også sammen lave nogle tilknyttende opgaver, som passer til bøgerne. Dem finder i på Laeseklub.alinea.dk. Så kan I sammen arbejde videre med den bog, som dit barn har læst. Der er også mulighed for, at dit barn kan læse bogen og lave øvelserne med sin GoTutor-underviser. Så kan undervisningen holdes ved lige over sommeren, og de har nogle øvelser at lave, da der nu ingen lektier er. 

Nu er I klar til at komme  gang med at læse, da I her har kunne finde inspiration til, hvad dit barn kan læse. Du kan også læse om, hvordan du vælger den rette bog til dit barn


Vi vil i næste uge komme med endnu flere anbefalinger til, hvad I kan læse i næste uge.

Rigtig god læselyst  

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

 • Styrk dit barns trivsel og motivation

 • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90