Eksamenstips: Her er 10 lifehacks, som du skal kende

Af Ruben Samuel Sørensen 12-05-2017
Eksamenstips: Her er 10 lifehacks, som du skal kende

Rigtige mange studerende står lige nu over for eksamensperioden, og det kan være svært at overskue. Vi har samlet 10 eksamenstips til dig lige her!

1. Brug Youtube

Har du svært ved et emne, som bare er kedeligt at læse om? Brug YouTube! Der findes mange YouTubere, der bruger meget energi på at gøre netop det emne, du læser om, til noget spændende og let forståeligt. Brug det!

2. Brug studieapps

Der findes mange studieapps, som kan hjælpe dig med at studere. Det er smart, hvis du er på farten og ikke lige har tid til at sidde og læse (men selvfølgelig har du det) – så kan du studere på vejen!

3. Drik koffein (i pauserne)

Drik noget kaffe eller andet med koffein i, når du tager en studiepause. Koffein sparker gang i hjernen og øger fokus. Du kan også gøre det lige inden, du skal til en eksamen. Bare sørg for at have fundet din tolerance over for koffein, inden du evt. bruger det til en eksamen.

4. Tegn dine noter om

Dine noter kan tage lang tid at læse, både til selve forberedelsen og i din læseferie. Prøv at tegne dem op, inden du skal bruge dem. Tegn et kort, et billede med nogle pile på, eller bare noget andet end du plejer, så husker hjernen bedre.

5. Fjern distraheringer

Dette er et af de bedste eksamenstips: Facebook, Instagram, Snapchat, spil og andre distraheringer kan være ødelæggende for din eksamen, eller når du skal læse op. Der findes masser af plugins og muligheder for at udelukke disse sider, mens du læser. Man kan endda sætte en timer på til, hvornår man må bruge dem igen. Læs, når du læser – og gem resten til din pause.

6. Lær små dele ad gangen, inden du giver dig i kast med helheden

Nogle gange kan det være svært at forstå et emne, hvis man ikke forstår de enkelte elementer i det. Prøv at forstå nogle af de enkelte dele, inden du læser om hele emnet.

7. Læs dine noter højt

Endnu et af de rigtig gode eksamenstips: Prøv at læse dine noter højt – det hjælper, når du skal huske det. Især når du sidder i forberedelseslokalet.

8. Drop at læse hele natten

Der er mange, der sidder oppe hele natten og læser. Det får man absolut ingenting ud af. Når man først er træt eller ufokuseret, så nytter det ingenting at læse. Det er bedre at få sovet og så læse det mindre.

9. Læs et andet sted

Læs et andet sted, end du plejer. Gå ned på biblioteket, læs hos en ven eller på en café. Bare det er et sted, som ikke er der, hvor du plejer at studere. Det hjælper dig til bedre at huske det, du lærer.

10. Gå en tur før din eksamen

Hjernen er langt mere aktiv og klar efter en gåtur, end hvis man bare har siddet stille. Så gå en tur på 20 minutter inden din næste eksamen, og mærk forskellen.

Jeg håber, at du kunne bruge mine råd – god fornøjelse med eksamenslæsningen!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Effektiv planlægning af din læseferie
Effektiv planlægning af din læseferie

Maj måned og dage med timelange seancer i larmende stilhed i lufttætte gymnastiksale, kun brudt af i...

Ruben Samuel Sørensen 12-04-2015
De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer
De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer

Der er mange faktorer, der spiller ind, når censor og eksaminator skal diskutere og beslutte din kar...

Ruben Samuel Sørensen 23-05-2017
Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!
Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!

Når eksamen står for døren og banker på, er et af dine allerbedste redskaber din notatteknik og dine...

Ruben Samuel Sørensen 24-09-2017
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90