De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer

De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer

Der er mange faktorer, der spiller ind, når censor og eksaminator skal diskutere og beslutte din karakter efter endt eksamination. Her er de 7 største fejl, du kan begå til din eksamen – de kan nemlig i værste tilfælde give dig et dyk i karakter, især hvis du bevæger dig inden for flere af disse punkter:

1. Du er uforberedt

Manglende forberedelse fører til, at du ofte ikke vil kunne svare på de spørgsmål, du bliver stillet til eksaminationen. Det betyder desværre lavere karakter, hvis du ikke illustrerer bredt kendskab inden for pensum.

2. Du virker usikker

Hvis du fremstår usikker i det, du siger, og du ikke virker slagkraftig i dine udtalelser, så kan din lærer og censor få indtrykket af, at du er i tvivl og egentlig ikke helt har styr på, hvad du snakker om.

3. Du er subjektiv

Hvis du kommer til at udtrykke en holdning, så er det vigtigt, at du præsenterer begge sider af sagen. Jo mindre du præsenterer begge sider af sagen, og jo mere du udtrykker din egen holdning frem for at være objektiv, jo større chance er der for en lavere karakter.

4. Du kigger kun på den ene lærer

Hvis du kun holder øjenkontakt med censor eller din egen underviser, så kan den anden føle sig overset. Det er vigtigt, at du skifter øjenkontakt mellem dem, så de får opfattelsen af, at du taler ligeværdigt til dem og inddrager dem begge i situationen.

5. Du har mangel på struktur

Man skal have struktur på, hvilken rækkefølge man gerne vil sige tingene i, og hvilke pointer der skal komme hvor og hvornår. Manglen på struktur i fremlæggelsen eller opgaven kan være den udslagsgivende forskel mellem 10 og 12.

6. Du har ikke øvet eksamenssituationen

Uanset om du skal til skriftlig eller mundtlig eksamen, så er det vigtigt, at du er forberedt og har øvet dig. Det dur ikke at gå kold til din skriftlige eksamen, så hav helt styr på, hvordan du vil bruge den begrænsede tid, du har til rådighed. Hvis du skal til mundtlig eksamen, så prøv at øve dig i selve situationen: Det kan være foran spejlet, så du kender din mimik, og det kan være foran en anden, så du kan øve dine taleevner.

7. Du tror, at du får en lav karakter

Hvis man går rundt og siger til dig selv, at man vil få en lav karakter, så er man nærmest dømt til at få det. Tro på, at du kan. Du fortjener en høj karakter.

 

Al held og lykke med eksamen!

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn