De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer

Af Ruben Samuel Sørensen 23-05-2017
De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer

Der er mange faktorer, der spiller ind, når censor og eksaminator skal diskutere og beslutte din karakter efter endt eksamination. Her er de 7 største fejl, du kan begå til din eksamen – de kan nemlig i værste tilfælde give dig et dyk i karakter, især hvis du bevæger dig inden for flere af disse punkter:

1. Du er uforberedt

Manglende forberedelse fører til, at du ofte ikke vil kunne svare på de spørgsmål, du bliver stillet til eksaminationen. Det betyder desværre lavere karakter, hvis du ikke illustrerer bredt kendskab inden for pensum.

2. Du virker usikker

Hvis du fremstår usikker i det, du siger, og du ikke virker slagkraftig i dine udtalelser, så kan din lærer og censor få indtrykket af, at du er i tvivl og egentlig ikke helt har styr på, hvad du snakker om.

3. Du er subjektiv

Hvis du kommer til at udtrykke en holdning, så er det vigtigt, at du præsenterer begge sider af sagen. Jo mindre du præsenterer begge sider af sagen, og jo mere du udtrykker din egen holdning frem for at være objektiv, jo større chance er der for en lavere karakter.

4. Du kigger kun på den ene lærer

Hvis du kun holder øjenkontakt med censor eller din egen underviser, så kan den anden føle sig overset. Det er vigtigt, at du skifter øjenkontakt mellem dem, så de får opfattelsen af, at du taler ligeværdigt til dem og inddrager dem begge i situationen.

5. Du har mangel på struktur

Man skal have struktur på, hvilken rækkefølge man gerne vil sige tingene i, og hvilke pointer der skal komme hvor og hvornår. Manglen på struktur i fremlæggelsen eller opgaven kan være den udslagsgivende forskel mellem 10 og 12.

6. Du har ikke øvet eksamenssituationen

Uanset om du skal til skriftlig eller mundtlig eksamen, så er det vigtigt, at du er forberedt og har øvet dig. Det dur ikke at gå kold til din skriftlige eksamen, så hav helt styr på, hvordan du vil bruge den begrænsede tid, du har til rådighed. Hvis du skal til mundtlig eksamen, så prøv at øve dig i selve situationen: Det kan være foran spejlet, så du kender din mimik, og det kan være foran en anden, så du kan øve dine taleevner.

7. Du tror, at du får en lav karakter

Hvis man går rundt og siger til dig selv, at man vil få en lav karakter, så er man nærmest dømt til at få det. Tro på, at du kan. Du fortjener en høj karakter.

 

Al held og lykke med eksamen!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Effektiv planlægning af din læseferie
Effektiv planlægning af din læseferie

Maj måned og dage med timelange seancer i larmende stilhed i lufttætte gymnastiksale, kun brudt af i...

Ruben Samuel Sørensen 12-04-2015
Svært fag og store udfordringer? Sådan kan du forbedre dig!
Svært fag og store udfordringer? Sådan kan du forbedre dig!

På et eller andet tidspunkt i studietiden skal alle studerende igennem et svært fag; det kan være ma...

Ruben Samuel Sørensen 04-10-2017
5 tricks, der kan give forbedret hukommelse op til eksamen
5 tricks, der kan give forbedret hukommelse op til eksamen

Kunne du tænke dig en forbedret hukommelse?Måske, hvis du lige som mange andre også oplever, at du l...

Ruben Samuel Sørensen 13-03-2017
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90