De 3 bedste tricks til en mundtlig eksamen

De 3 bedste tricks til en mundtlig eksamen

Mundtlig eksamen – er du helt klar?

På et eller andet tidspunkt i deres skolegang skal alle elever og studerende op til en mundtlig eksamen – men har du helt styr på, hvordan du kommer bedst igennem dem? Her får du 3 helt basale – men super gode – råd til, hvordan du bedst gør dig klar til eksaminationen.

Forbered dig

At være forberedt er den grundlæggende faktor for en god eksamen. Der ligger flere punkter i processen over forberedelse; én ting er selvfølgelig stoffet, som du skal have styr på – det er super vigtigt at sørge for at læse alt det, som din lærer forventer, at du skal kunne og har sat som pensum. En anden ting er de helt officielle krav og regler, som der er sat til en eksamen. Det er rigtig vigtigt at have et godt overblik over den situation, du snart placeres i. Et tredje punkt, der er godt at forberede sig inden for, er din præsentation. Det er en god idé at forberede sig på at skulle fortælle og improvisere et emne – især, hvis du er givet emnet på forhånd, ellers kan du vælge ét, som du kunne tænke dig at blive god til at fremlægge.

Jo mere du er på forkant med din forberedelse, jo større sandsynlighed er der for, at du kommer godt igennem din eksamen og får en god karakter.

Vær selvsikker og brug dit kropssprog

Der er ingen tvivl om, at det bedste trick til at få en god mundtlig eksamen er at være forberedt. Når man så har styr på det faglige, kan man gå igang med at lære at fremlægge det. Her gælder det om selvsikkerhed og en tro på, at du virkelig kan. Du behøver ikke rent faktisk at være selvsikker, du skal bare virke som om, at du er det. Hold ryggen ret, smil og se ud som om, at du har styr på tingene. Det har du selvfølgelig!

Undgå stress og slap af

Det kan være et stort pres at skulle til mundtlig eksamen. Mange bliver mere nervøse over mundtlige eksamener end skriftlige, da man skal op foran andre og vise, hvad man kan. Du skal prøve ikke at lade det gå dig på. Prøv at slappe af gennem din forberedelse og eksamensperioden og tro på, at du godt kan klare din eksamen, når dagen oprinder. Generelt er det en god idé at holde nogle pauser og sørge for, at det hele ikke går op i bøger og lektier.

Del artiklen

Du vil måske også synes om

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Johanne K. 28-02-2019
Regeringen vil afskaffe 7-trinsskalaen: Elever skal ikke måles på mangler
Regeringen vil afskaffe 7-trinsskalaen: Elever skal ikke måles på mangler

En ny rapport viser, at der er problemer med den nuværende karakterskala. Det får uddannelses- og fo...

Bliv bedre til at læse med film og serier
Bliv bedre til at læse med film og serier

Er det svært at holde modet oppe, når du skal kæmpe dig igennem læsningen? I den her guide kan du læ...

Morten R. 07-01-2019
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn