Vælg det rigtige universitet for dig

Vælg det rigtige universitet for dig

Kære kommende studenter. Fremtiden er foran jer, og i har lige lagt en grundsten til resten af jeres liv. Nu har I fået huen på, den som repræsenterer tre år med opslidende lektiearbejde. Ja, du har knoklet og kæmpet for alle dine karakterer. Og du skal være stolt af dig selv nu, men det er først lige begyndt. Du har måske ambition om at skulle læse videre på et universitet, og det skønne uddannelsessystem vi har i Danmark tillader dig at komme gratis på alle universiteter i Danmark.

I Danmark er der dog stor forskel på, at ville på Copenhagen Business School eller Københavns Universitet mod eksempelvis at ville på Syddansk Universitet som har campusser fra Slagelse til Esbjerg. Forskellen ligger meget basalt i, at der er et højere karaktergennemsnit på universiteterne i hovedstaden, end andre steder i Danmark. Det har noget at gøre med, at rigtigt mange unge gerne vil flytte til den pulserende storby. Ofte ud fra troen om hvor mange muligheder byen tilbyder inden for både kulturel, social, og faglig udfoldelse.

Fyn er fin – det er dens universitet også

Før du fastlægger dig på, at du VIL på KU eller CBS, er der også mange andre af universitetsbyerne i Danmark, som netop fordi de er i ”kamp” med København, tilbyder de andre fordele, ved at flytte til deres by som studerende. En af fordelene ved at vælge et universitet som Syddansk i Odense, er:

  • Tag-over-hovedet garanti for tilflyttere der er optaget på en uddannelse i Odense. Her får du altså stillet en midlertidig bolig til rådighed af kommunen. Denne har du indtil du har fundet dit eget sted i Odense.
  • Lave priser: Udover det kan du få et lækkert kollegieværelse i Odense C for 2500. Med den pris kan du altså klare din husleje på din SU.
  • Arrangementer: Odense lavet en del nye sociale arrangementer som f.eks. musikfestivalen Tinderbox og gadefesten Karrusel, som er Odenses udgave af Distortion.
  • Centralt beliggende: Universitet i Odense er også nemt at gå til, da det er centraliseret med gode parkeringsmuligheder, og ting som Rosengårdscenteret og IKEA ligger meget tæt på.

Odense er altså en universitetsby i en stor udvikling. De ved nemlig, at de skal forhøje indsatsen, når de vil tiltrække og holde på kommende studerende. Så husk på, at før du lægger dig fast på hvilken by du vil læse i, så er det en god idé at finde ud af, hvad andre byer kan tilbyde dig som studerende. Bare fordi karaktergennemsnittet er højt, betyder det ikke at uddannelsen er bedre i København fremfor Odense, Aalborg eller Århus.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90