Vælg det rigtige universitet for dig

Af Ruben Samuel Sørensen 22-06-2016
Vælg det rigtige universitet for dig

Kære kommende studenter. Fremtiden er foran jer, og i har lige lagt en grundsten til resten af jeres liv. Nu har I fået huen på, den som repræsenterer tre år med opslidende lektiearbejde. Ja, du har knoklet og kæmpet for alle dine karakterer. Og du skal være stolt af dig selv nu, men det er først lige begyndt. Du har måske ambition om at skulle læse videre på et universitet, og det skønne uddannelsessystem vi har i Danmark tillader dig at komme gratis på alle universiteter i Danmark.

I Danmark er der dog stor forskel på, at ville på Copenhagen Business School eller Københavns Universitet mod eksempelvis at ville på Syddansk Universitet som har campusser fra Slagelse til Esbjerg. Forskellen ligger meget basalt i, at der er et højere karaktergennemsnit på universiteterne i hovedstaden, end andre steder i Danmark. Det har noget at gøre med, at rigtigt mange unge gerne vil flytte til den pulserende storby. Ofte ud fra troen om hvor mange muligheder byen tilbyder inden for både kulturel, social, og faglig udfoldelse.

Fyn er fin – det er dens universitet også

Før du fastlægger dig på, at du VIL på KU eller CBS, er der også mange andre af universitetsbyerne i Danmark, som netop fordi de er i ”kamp” med København, tilbyder de andre fordele, ved at flytte til deres by som studerende. En af fordelene ved at vælge et universitet som Syddansk i Odense, er:

  • Tag-over-hovedet garanti for tilflyttere der er optaget på en uddannelse i Odense. Her får du altså stillet en midlertidig bolig til rådighed af kommunen. Denne har du indtil du har fundet dit eget sted i Odense.
  • Lave priser: Udover det kan du få et lækkert kollegieværelse i Odense C for 2500. Med den pris kan du altså klare din husleje på din SU.
  • Arrangementer: Odense lavet en del nye sociale arrangementer som f.eks. musikfestivalen Tinderbox og gadefesten Karrusel, som er Odenses udgave af Distortion.
  • Centralt beliggende: Universitet i Odense er også nemt at gå til, da det er centraliseret med gode parkeringsmuligheder, og ting som Rosengårdscenteret og IKEA ligger meget tæt på.

Odense er altså en universitetsby i en stor udvikling. De ved nemlig, at de skal forhøje indsatsen, når de vil tiltrække og holde på kommende studerende. Så husk på, at før du lægger dig fast på hvilken by du vil læse i, så er det en god idé at finde ud af, hvad andre byer kan tilbyde dig som studerende. Bare fordi karaktergennemsnittet er højt, betyder det ikke at uddannelsen er bedre i København fremfor Odense, Aalborg eller Århus.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90