Topstudent med viljestyrke: Få Emmas bedste råd til et højt gennemsnit

Topstudent med viljestyrke: Få Emmas bedste råd til et højt gennemsnit

Er du på vej mod dit sidste år af din gymnasiale uddannelse? Så er det måske nu, du skal sætte slutspurten ind, hvis du ønsker at blive topstudent. Har du sløset de forgangne år, kan det være svært at indhente det forsømte. Men stiger du bare en karakter i et par af dine fag, vil det kunne ses på dit gennemsnit.

Vi har i samarbejde med Guldbog interviewet en række superstudenter, heriblandt Emma, der gik på Rødovre Gymnasium og dimitterede med 11,3 i karaktergennemsnit. Hun mener, at viljestyrke er vejen til at blive topstudent.

En topstudent læser, læser og læser lidt mere

Det er de færreste, der helt naturligt er god til alle fag. Men selvom du måske ikke har forudsætningerne for at få en god karakter i et givent fag, skal du ikke give op. Hvis faget er ekstra svært eller simpelthen bare ikke interesserer dig, så er det bare at læse, læse og læse lidt mere. For når du får øjnene op for, hvad faget indeholder og bliver dygtigere til det, vil interessen med al sandsynlighed følge med.

Skab interesse for faget og bliv topstudent

Nogle fag er bare ikke yndlingsfag, det vil alle kunne nikke genkendende til. Men hvis du ønsker dig en god karakter i alle fag, må du skabe en interesse for disse fag også. Du kan gøre som Emma og sætte dig nogle mål for undervisningen – på den måde kan du lave din egen konkurrence. Får du lige nu 02, så lav et mål om at få 4 ved næste karaktergivning. Snak evt. med din underviser om, hvor din indsats halter. Det kan jo være, at det er i discipliner, hvor du normalt er dygtig.

Balanceret studieliv

Selvom du går målrettet efter at blive topstudent, betyder det ikke, at dit sociale liv nødvendigvis skal falde i baggrunden. Venner, familie, kærester og interesser giver overskud og energi til at forfølge den tunge læsning, der følger forud for de høje karakterer.

Skab en læsegruppe, så du på en og samme tid kan læse lektier og være sammen med dine venner. Udover at være utroligt hyggeligt er det også en god øvelse frem mod din videregående uddannelse, hvor studiegrupper er meget udbredt.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90