Studie efter gymnasiet: Derfor er det en god idé at starte direkte

Af Ruben Samuel Sørensen 02-07-2017
Studie efter gymnasiet: Derfor er det en god idé at starte direkte

For et år siden var det mig, der lige havde fået huen på og endelig var kommet igennem 3 fantastiske, men hårde år. Jeg havde en plan: Jeg skulle have et sabbatår, hvor jeg skulle arbejde og rejse, og bagefter skulle jeg starte studie – men sådan blev det ikke. Lige inden fristen for at søge videregående uddannelse udløb, besluttede jeg mig for at søge studie efter gymnasiet med det samme. Det er den bedste beslutning, jeg har taget, og nu skal du høre hvorfor. I øjeblikket tænkte jeg, at jeg vidste, hvad jeg ville, og nu skulle det være.

Jeg var bekymret for, om studiestarten og studiet generelt ville blive for hårdt. Om det ville være for trættende med 5 år mere i skole på et nyt studie efter gymnasiet. Jeg tænkte, at jeg havde brug for pausen. Efter studiestart har jeg indset, at det slet ikke er tilfældet. Ja, 5 år mere i skole er lang tid, men det kan slet ikke sammenlignes. Studielivet er en helt ny begyndelse. Ny skole, nye undervisere, nye venner osv. Det er en helt ny verden og ikke mere af det samme. Denne berygtede pause fra skole er ikke kun gavnlig, for det er også en pause fra det at lære; en pause fra al den viden, du har samlet sammen. Mine studiekammerater havde meget svært ved at komme tilbage i rutinen. De havde meget svært ved formalia i opgaver (henvisninger, litteraturliste osv.). De havde meget svært ved at huske ting fra gymnasiet, som skulle bruges i undervisningen. Det var helt klart en fordel for mig, at jeg startede studie efter gymnasiet uden at have en pause – jeg havde nemlig alt friskt i erindringen.

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke var hårdt, da alle mine venner og veninder begyndte at rejse ud på deres sabbatårseventyr. Det kunne have været mig, der sad på en strand på Gilli T, i stedet sad jeg med hovedet i bøgerne – men det gjorde i virkeligheden slet ikke noget. Jeg har nu fået min egen dannelsesrejse på universitetet. Jeg har afprøvet mit drømmestudie og fundet ud af, at det er det rigtige. Jeg har vænnet mig til livet på universitetet med store læsemængder, selvdisciplin og hvad det ellers bringer. Jeg har fået nye, fantastiske studiekammerater.

Jeg havde en idé om, hvad jeg ville, og jeg gav mig selv chancen for at prøve det af med det samme – og det er jeg mig selv evigt taknemmelig for. Jeg er sikker på, at en måned på Bali er fedt, men det er virkelig også fedt ikke at skulle lære alt om formalia igen, fordi man har glemt det hele i Asien.

Rigtig god fornøjelse, uanset hvad du vælger!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90