Start din egen virksomhed som studerende

Start din egen virksomhed som studerende

Mange af os går garanteret med små ideer til at løse hverdagens problemer. Ideer som ofte ikke bliver ført ud i livet. Men disse ideer kan man tjene gode penge på – uden at det behøver at koste dig noget.

Hvorfor starte egen virksomhed?

Det at starte sin egen virksomhed kan give en mulighed for at tjene penge på nogen af de ting som man allerede godt kan lide at lave. Dette være sig børnepasning, salg af egen kunst eller anden form for ekspertise. Ved at have sit eget, kan man tjene penge på nogle af de ting som man allerede kan lide at lave. Samtidig med dette kan det give en meget tidlig erhvervserfaring.

Virksomhed og skolegang?

Selv om mange måske vil tro at det ikke vil være den bedste kombination både at drive virksomhed og passe sin skolegang, er det noget der sagtens kan lade sig gøre. Det at drive en virksomhed behøver nemlig ikke tage al ens tid. Man kan se det lidt som en fritidsaktivitet eller hobby, altså noget der ikke behøver at tage al ens tid.

Start virksomhed uden omkostninger

Det er slet ikke så svært at starte en virksomhed som mange måske går og tror. Mange af os har ideer som kan gå hen og være penge værd. Og præcis til dette, er der oprettet en bestemt type virksomhed kaldet PMV. Denne er også kendt som personligt ejet mindre virksomhed. Fordelene ved denne type virksomhed er, at den er målrettet mod hobbyvirksomhed eller andre former for virksomheder hvor indtægterne ikke er store. Det gode ved denne type virksomhed er at man ikke skal betale moms. Så længe man blot omsætter for under 50.000 kr. Dette giver mulighed for at man vil kunne drive sin egen virksomhed uden omkostninger.

Fordele og ulemper

Der hvor PMV kan sætte sine begrænsninger er at man bliver momspligtig hvis man omsætter for mere end 50.000 kr. Dette betyder, at man selvfølgelig ville skulle betale moms hvis man importerer store mængder af varer og forsøger at sælge dem videre. Men der hvor PMV kan være en stor fordel, er især blandt unge som vil drive en virksomhed samtidig med at de vil passe deres skole. PMV lægger sig især op til fritids –og hobbyvirksomheder. Dette er ideelt for studerende som gerne vil tjene sine egne penge ved siden af skolegangen.

Det eneste dårlige ved stiftelsen af en PMV, eller som ved alle andre virksomhedstyper, er at det er nemmest hvis man er over 18 år gammel. Hvis man er over 18, kan man oprette sin egen virksomhed i løbet af meget kort tid. Ikke helt så nemt er det hvis man er under 18. Her skal man nemlig igennem en besværlig ansøgningsproces med godkendelse af både ens forældre og staten. En anden mulighed er at registrere virksomheden i forældrenes navn, og siden hen omregistrere til sit eget navn når man bliver ældre. Selv om dette kan lyde besværligt, er det stadig en beslutning som er værd at tage, hvis man kan få mulighed for at tjene sine egne penge.

Fortvivl ikke

Selv om det  kan virke for stort eller uoverskueligt, behøver det slet ikke at være det. At have sit eget, giver dig mulighed for at kunne tjene penge på de ting som man er god til, samtidig med at det er en selv som styrer det hele. Det at drive en lille virksomhed behøver slet ikke at være så krævende som mange går og tror, og når det er så nemt at stifte, vil jeg anbefale alle der har potentialet til at tage springet – et spring som ikke er så stort som vi gør det til.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90