Sådan opfylder du dine drømme for fremtiden

Af Ruben Samuel Sørensen 10-03-2016
Sådan opfylder du dine drømme for fremtiden

Der er blevet lavet mange undersøgelser med succesfulde mennesker, for at undersøge hvad de har til fælles. Der er mange forskellige ting som går igen hos de undersøgte. En af de ting som især går igen hos størstedelen er, at de tager tid hver dag til at reflektere over, hvad de vil, og hvilke drømme de ønsker at udleve. Med andre ord, så tager de sig tid i stilhed til hver dag at spørge sig selv; ”Hvem er jeg, og hvordan vil jeg have mit liv til at se ud?”. En ganske simpel vane, som vi alle kan gøre brug af. Især når det kommer til vores valg af uddannelse og karriere.

Vi vågner alle om morgenen. Springer ud af sengen, skynder os afsted til skole, til universitetet, på job, eller til hvad vi ellers har af forpligtelser. Når vi er færdige tager vi hjem, sætter os i sofaen og tænder for fjernsynet eller computeren for at slappe af efter dagens hårde arbejde. Dagen efter starter vi forfra. Og dagen efter det. Og dagen efter det. Vi har alle sammen en tendens til at blive fanget i hverdagens trivialiteter. Nogle gange kan vi helt glemme hvem vi selv er og hvor vi har drømme om at ville hen, især pga. pres og forventninger fra vores omgivelser. Det er derfor vigtigt at vi engang imellem stopper op og tager tid til at stille os selv de store spørgsmål. Reflektere over dem; hvem vi er, og hvad vi vil.

Selv bruger jeg 5-10 min som det første hver morgen, i stedet for at springe ud af sengen så snart vækkeuret ringer. Og igen som det sidste hver aften, til at sidde i stilhed og overveje hvem jeg er, hvad jeg vil. Jeg visualisere det for mig, som om det allerede var virkelighed i dag. Det giver en hel enorm indre ro.

Det er dog vigtigt at have sig for øje, at man ikke nødvendigvis altid har et svar, og at det kan skifte fra time til time, fra dag til dag. Og det er helt naturligt og okay. Det vigtige er ikke at kunne svare på spørgsmålet, men at stille det. Store hoveder skabes af spørgsmål, ikke svar.

Livet er kort, og det handler om at få det bedste ud af det. Vi må derfor spørge os selv; er det vores egne drømme vi går med i hovedet, eller er det i virkeligheden vores forældres, eller måske endda nogle helt andres, drømme?

Dit liv, dine drømme

Starter vi fx på gymnasiet, eller går direkte videre på universitetet, fordi vi selv ønsker det, eller gør vi det fordi vores forældre synes det er en god ide, eller fordi alle vores venner gør det?
En vigtig ting at indse er, at vi har retten til at vælge lige præcis den retning i livet, som vi selv ønsker. Det er ikke vores ansvar at tage stilling til, hvordan andre mennesker reagerer på os. Vi skal istedet være ærlige omkring hvem vi er og hvad vi vil.

Med andre ord; vi bør stoppe med at bruge vores tid på at gøre andre mennesker omkring os komfortable med de valg som vi tager, og det inkluderer også vores familie og venner. Autencitet er den største gave vi kan give til verden.

En anden ting, som går igen hos mange succesfulde mennesker, er, at de ikke er bange for at tage chancer, og lave fejl. Mozart skrev omkring 50 symfonier, hvoraf kun få bliver anset som store mesterværker. Thomas Edison, som var opfinderen af elpæren, fejlede godt og grundigt med langt størstedelen af hans andre opfindelser. Han bliver alligevel stadig anset som en af de største opfindere nogensinde. Michael Jordan missede over 9.000 mål i løbet af sin basketballkarriere. Man kan derfor spørge sig selv; hvis jeg ikke er hvor jeg gerne vil være, er det så fordi jeg ikke har taget nok chancer og fejlet nok?

Drop din komfortzone

Alle vores drømme er uden for vores komfortzone. Ellers ville vi allerede have det. Det er vigtigt at være villig til at tage chancer, og turde at bryde ud af vores komfortzone, for at opnå de ting vi drømmer om. Det gælder især når det kommer til vores valg af uddannelse og karriere. Tag i mod nederlagene med åben hånd, og lær af dem. Vær taknemmelig for sejrene – selv de allermindste. Spring i med alle 4 og mærk suset og essensen af, hvad det vil sige at være fuldkommen i live. Den eneste der kan holde dig tilbage, er dig selv.

Når du er færdig med at læse dette indlæg, så vil jeg bede dig om at gøre følgende:

Luk dine øjne, og forestil dig selv om 5 år. Hvor er du henne? Hvordan ser du ud? Hvad har du på? Hvilke mennesker er du sammen med? Forestil dig det som om det allerede var en realitet i dag. Føl det i din krop, helt ind til benene.

Dette skal du gøre hver dag – du skal forestille dig hvordan du ser dig selv og din fremtid, for den kommer kun fra dig.

Held og lykke!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90