Sådan lærer du bedst i gymnasiet

Går du i gymnasiet eller skal du til at starte? Alle har forskellige måder at lære på men der findes en række simple tommelfingerregler som kan optimere din læring. De er nemme at følge og kræver hverken tid eller penge. Her er 4 gode råd til, hvordan du opnår den bedste læring i gymnsiet

1. Lær fra flere forskellige kilder

Nogen gange kan gymnasiebøgerne være svære at forstå og det kan derfor være en fordel at få emnerne forklaret fra flere forskellige kilder. Her er Google og YouTube især brugbare, hvor tusindevis af lærer og undervisere formidler deres viden. Når du får emnet forklaret fra flere forskellige kilder, sætter du det i perspektiv og det kan derfor være nemmere at forstå.

2. Få feedback fra din omgangskreds

Efter at du har lavet en rapport eller en opgave, er det en god ide at få feedback fra andre, så at du finder de fejl som du ikke selv har set.

Få feedback fra minimum 4 forskellige personer, så de kan fortælle dig hvad du kan gøre bedre. Disse personer kan sagtens være dine venner eller familie, det vigtigste er at du får feedback fra nogen som ikke selv har udarbejdet opgaven.

3. Hold pauser med jævne mellemrum

Undersøgelser viser at efter 45 minutters intensivt studie, falder din indlæring merkant. Det er derfor vigtigt at du giver plads til pauser med jævne mellemrum, for at opnå den mest effektive læring. Sæt et mål om at studere intensivt i 45 minutter og hold der efter en pause, hvor du ser en serie eller går en tur.

4. Fokuser på et fag ad gangen

Prioriter de fag du har sværest ved først. På den måde holder du fokus på et fag af gangen og opnår den mest effektive læring. Når du har indhentet det forsømte, kan du gå i gang med det det næste fag. Dermed sparer du en masse tid og besvær, når du skal læse op til eksamen.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90