Sådan lærer du bedst i gymnasiet

Går du i gymnasiet eller skal du til at starte? Alle har forskellige måder at lære på men der findes en række simple tommelfingerregler som kan optimere din læring. De er nemme at følge og kræver hverken tid eller penge. Her er 4 gode råd til, hvordan du opnår den bedste læring i gymnsiet

1. Lær fra flere forskellige kilder

Nogen gange kan gymnasiebøgerne være svære at forstå og det kan derfor være en fordel at få emnerne forklaret fra flere forskellige kilder. Her er Google og YouTube især brugbare, hvor tusindevis af lærer og undervisere formidler deres viden. Når du får emnet forklaret fra flere forskellige kilder, sætter du det i perspektiv og det kan derfor være nemmere at forstå.

2. Få feedback fra din omgangskreds

Efter at du har lavet en rapport eller en opgave, er det en god ide at få feedback fra andre, så at du finder de fejl som du ikke selv har set.

Få feedback fra minimum 4 forskellige personer, så de kan fortælle dig hvad du kan gøre bedre. Disse personer kan sagtens være dine venner eller familie, det vigtigste er at du får feedback fra nogen som ikke selv har udarbejdet opgaven.

3. Hold pauser med jævne mellemrum

Undersøgelser viser at efter 45 minutters intensivt studie, falder din indlæring merkant. Det er derfor vigtigt at du giver plads til pauser med jævne mellemrum, for at opnå den mest effektive læring. Sæt et mål om at studere intensivt i 45 minutter og hold der efter en pause, hvor du ser en serie eller går en tur.

4. Fokuser på et fag ad gangen

Prioriter de fag du har sværest ved først. På den måde holder du fokus på et fag af gangen og opnår den mest effektive læring. Når du har indhentet det forsømte, kan du gå i gang med det det næste fag. Dermed sparer du en masse tid og besvær, når du skal læse op til eksamen.

Del artiklen

Du vil måske også synes om

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Johanne K. 28-02-2019
Regeringen vil afskaffe 7-trinsskalaen: Elever skal ikke måles på mangler
Regeringen vil afskaffe 7-trinsskalaen: Elever skal ikke måles på mangler

En ny rapport viser, at der er problemer med den nuværende karakterskala. Det får uddannelses- og fo...

Bliv bedre til at læse med film og serier
Bliv bedre til at læse med film og serier

Er det svært at holde modet oppe, når du skal kæmpe dig igennem læsningen? I den her guide kan du læ...

Morten R. 07-01-2019
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn