Sådan lærer du bedst i gymnasiet

Af Ruben Samuel Sørensen 27-07-2016

Går du i gymnasiet eller skal du til at starte? Alle har forskellige måder at lære på men der findes en række simple tommelfingerregler som kan optimere din læring. De er nemme at følge og kræver hverken tid eller penge. Her er 4 gode råd til, hvordan du opnår den bedste læring i gymnsiet

1. Lær fra flere forskellige kilder

Nogen gange kan gymnasiebøgerne være svære at forstå og det kan derfor være en fordel at få emnerne forklaret fra flere forskellige kilder. Her er Google og YouTube især brugbare, hvor tusindevis af lærer og undervisere formidler deres viden. Når du får emnet forklaret fra flere forskellige kilder, sætter du det i perspektiv og det kan derfor være nemmere at forstå.

2. Få feedback fra din omgangskreds

Efter at du har lavet en rapport eller en opgave, er det en god ide at få feedback fra andre, så at du finder de fejl som du ikke selv har set.

Få feedback fra minimum 4 forskellige personer, så de kan fortælle dig hvad du kan gøre bedre. Disse personer kan sagtens være dine venner eller familie, det vigtigste er at du får feedback fra nogen som ikke selv har udarbejdet opgaven.

3. Hold pauser med jævne mellemrum

Undersøgelser viser at efter 45 minutters intensivt studie, falder din indlæring merkant. Det er derfor vigtigt at du giver plads til pauser med jævne mellemrum, for at opnå den mest effektive læring. Sæt et mål om at studere intensivt i 45 minutter og hold der efter en pause, hvor du ser en serie eller går en tur.

4. Fokuser på et fag ad gangen

Prioriter de fag du har sværest ved først. På den måde holder du fokus på et fag af gangen og opnår den mest effektive læring. Når du har indhentet det forsømte, kan du gå i gang med det det næste fag. Dermed sparer du en masse tid og besvær, når du skal læse op til eksamen.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90