Sabbatår, sprogskole eller semester i udlandet: Sådan forbereder du dig

Sabbatår, sprogskole eller semester i udlandet: Sådan forbereder du dig

Drømmer du om at studere i udlandet? Sådan bliver du klar!

En sprogrejse eller et sabbatår i udlandet kan være utroligt givende. Vi har i samarbejde med EF – Education First defineret, hvordan man som studerende forbereder sig bedst muligt. Det er endt ud i dette spændende indlæg med gode råd, skrevet af EF. 

Mange drømmer om at rejse et semester eller at tage et helt sabbatår i udlandet senere i livet. Ud over de praktiske ting som fx bopæl og det økonomiske aspekt er det vigtigt, at du kan kommunikere og forstå de nødvendige ting for at sikre, at din tur bliver en succes.

Derfor er det en god idé at sikre, at dine sproglige færdigheder er i orden inden afrejse. De fleste af os kan klare os med vores folkeskole-engelsk på en mindre ferie de fleste steder i verden. Især hvis du yderligere kan kaste et korrekt ’danke schön’ ind på din tur igennem Tyskland, eller du kan hilse med et høfligt ’konnichwa’, hvis du er så heldig at besøge Japan. Men hvis du ønsker at bo i et fremmed land i en længere periode eller endda studere en højere akademisk grad udenlands senere i livet, er det vigtigt, at du kan kommunikere korrekt. Selv hvis kurset bliver tilbudt på engelsk, kan der være mange nye engelske eller akademiske fraser, du aldrig har stødt på derhjemme. Disse er vigtige hurtigt at opfange, hvis du vil have det maksimale ud af din studietid.

Vær godt forberedt til dit ophold – dette kan du gøre: 

1. Test dine evner online

Hvis du vil prøve kræfter med et helt nyt sprog, kan det være en god idé at starte fra bunden med din sprogundervisning. Hvis du ikke er klar til at sætte dig på skolebænken lige med det samme, findes der heldigvis flere apps og online sites, som kan hjælpe dig i gang. Duolingo er et eksempel på en gratis app, som dagligt giver dig små lytte- og staveøvelser, og lader dig åbne op for nye niveauer og fraser, jo bedre du bliver.

Hvis du har super travlt, findes der heldigvis også andre måder at få oversat en sætning på. Bl.a. har Google en app, som hjælper dig til let at komme igennem de svære tekster, du møder online.

2. Snak med folk fra hele verden 

Du kan med garanti finde udvekslingsstuderende, som er flyttet til Danmark for at studere. På siden Meetup.com finder du en masse internationale grupper, hvor du både kan snakke engelsk, spansk eller kinesisk m.m. med folk, som har sprogene som modersmål. Du kan også vælge at arbejde som frivillig og tilbyde lektiehjælp til udenlandske studerende. De vil med garanti også gerne hjælpe dig med dine færdigheder! På mange studenterhuse kan du tilmelde dig som frivillighjælper og lære folk fra hele verden at kende.

3. Tag på et sprogskoleophold i udlandet

Allerede inden du rejser (permanent) til dit studie eller sabbatår i udlandet, kan det være en god idé at opleve landet, inden du træffer den endelige beslutning. Hvis du derfor gerne vil tjekke din drømmedestination ud, mens du også lærer mere om kulturen og ikke mindst sproget, kan det være, at et sprogkursus i udlandet er den rette løsning for dig. Du kan fx vælge at fordybe dig i sproget på en af EF Sprogrejsers over 50 destinationer verden over. Hvis du vælger at fokusere på sproget først, kommer det ikke i vejen for dine senere studier. Samtidig møder du nye venner fra hele verden.

 

Du kan selvfølgelig også få privatundervisning med en sprogunderviser fra GoKarakter – vi står altid klar til at hjælpe dig.

Held og lykke med din sprogundervisning inden dit studieophold i udlandet!

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90