Sabbatår, sprogskole eller semester i udlandet: Sådan forbereder du dig

Af Ruben Samuel Sørensen 26-07-2017
Sabbatår, sprogskole eller semester i udlandet: Sådan forbereder du dig

Drømmer du om at studere i udlandet? Sådan bliver du klar!

En sprogrejse eller et sabbatår i udlandet kan være utroligt givende. Vi har i samarbejde med EF – Education First defineret, hvordan man som studerende forbereder sig bedst muligt. Det er endt ud i dette spændende indlæg med gode råd, skrevet af EF. 

Mange drømmer om at rejse et semester eller at tage et helt sabbatår i udlandet senere i livet. Ud over de praktiske ting som fx bopæl og det økonomiske aspekt er det vigtigt, at du kan kommunikere og forstå de nødvendige ting for at sikre, at din tur bliver en succes.

Derfor er det en god idé at sikre, at dine sproglige færdigheder er i orden inden afrejse. De fleste af os kan klare os med vores folkeskole-engelsk på en mindre ferie de fleste steder i verden. Især hvis du yderligere kan kaste et korrekt ’danke schön’ ind på din tur igennem Tyskland, eller du kan hilse med et høfligt ’konnichwa’, hvis du er så heldig at besøge Japan. Men hvis du ønsker at bo i et fremmed land i en længere periode eller endda studere en højere akademisk grad udenlands senere i livet, er det vigtigt, at du kan kommunikere korrekt. Selv hvis kurset bliver tilbudt på engelsk, kan der være mange nye engelske eller akademiske fraser, du aldrig har stødt på derhjemme. Disse er vigtige hurtigt at opfange, hvis du vil have det maksimale ud af din studietid.

Vær godt forberedt til dit ophold – dette kan du gøre: 

1. Test dine evner online

Hvis du vil prøve kræfter med et helt nyt sprog, kan det være en god idé at starte fra bunden med din sprogundervisning. Hvis du ikke er klar til at sætte dig på skolebænken lige med det samme, findes der heldigvis flere apps og online sites, som kan hjælpe dig i gang. Duolingo er et eksempel på en gratis app, som dagligt giver dig små lytte- og staveøvelser, og lader dig åbne op for nye niveauer og fraser, jo bedre du bliver.

Hvis du har super travlt, findes der heldigvis også andre måder at få oversat en sætning på. Bl.a. har Google en app, som hjælper dig til let at komme igennem de svære tekster, du møder online.

2. Snak med folk fra hele verden 

Du kan med garanti finde udvekslingsstuderende, som er flyttet til Danmark for at studere. På siden Meetup.com finder du en masse internationale grupper, hvor du både kan snakke engelsk, spansk eller kinesisk m.m. med folk, som har sprogene som modersmål. Du kan også vælge at arbejde som frivillig og tilbyde lektiehjælp til udenlandske studerende. De vil med garanti også gerne hjælpe dig med dine færdigheder! På mange studenterhuse kan du tilmelde dig som frivillighjælper og lære folk fra hele verden at kende.

3. Tag på et sprogskoleophold i udlandet

Allerede inden du rejser (permanent) til dit studie eller sabbatår i udlandet, kan det være en god idé at opleve landet, inden du træffer den endelige beslutning. Hvis du derfor gerne vil tjekke din drømmedestination ud, mens du også lærer mere om kulturen og ikke mindst sproget, kan det være, at et sprogkursus i udlandet er den rette løsning for dig. Du kan fx vælge at fordybe dig i sproget på en af EF Sprogrejsers over 50 destinationer verden over. Hvis du vælger at fokusere på sproget først, kommer det ikke i vejen for dine senere studier. Samtidig møder du nye venner fra hele verden.

 

Du kan selvfølgelig også få privatundervisning med en sprogunderviser fra GoKarakter – vi står altid klar til at hjælpe dig.

Held og lykke med din sprogundervisning inden dit studieophold i udlandet!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90