Pause og planlægning

Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånden ikke, at du kan læse mere. Du har siddet de fleste dage i læseferien fra morgen til aften med næsen i dine bøger. Du savner dine venner. Du savner endda dit arbejde, særligt dine kollegaer. Hele dit liv drejer sig om eksamen. Din motivation til at læse og studere mere, er at finde på et lille sted efterhånden. Men din eksamensdato kommer snigende, og du føler dig på ingen måde klar.

Kan du nikke genkendende til dette scenarie? Katastrofetanker som: ”Så kan det f***** også være lige meget”. Inderst inde syntes du ikke, at det var lige meget, hvordan det går til den eksamen. Men hvad kan så få din motivation tilbage igen? Hvad kan få dig tilbage på sporet?

Jeg vil anbefale dig at følge mine to P’er: Pause og planlægning.

Kort pause

Ingen kan sidde en hel dag og lave noget konstruktivt. Det er videnskabeligt bevist, at de fleste kun kan koncentrere sig intensivt i op til 45 min ad gangen. Så min hovedregel i eksamensperioder hedder afhængig af, hvor godt det går i eksamenslæsningen, at jeg holder en kort pause hver 45.-60. minut. Med kort mener jeg 5-10 min. Husk også at holde pause til frokost, gerne minimum 30 min., da hjernen har brug for energi for at fungere optimalt!

Tidspunkt for læsning

Beslut dig for hvornår du starter med at læse på dagen, og hvornår du slutter. Nogle arbejder bedst om dagen, andre om eftermiddagen og andre igen om aftenen. Planlæg din læsetid ud fra hvornår du arbejder bedst. Det nytter jo ikke noget, hvis du sætter dig for at læse fra kl. 6:00 om morgenen, hvis du ikke er vågen og klar i hovedet før kl. 10:00.

Sted for læsning

Der er mange ting, der kan forstyrre din koncentration derhjemme. Jeg nævner i flæng: dit tv, din telefon, et fyldt køleskab osv.

Dine klassekammerater sidder også i eksamensperiode, så aftal med dine venner at I mødes på gymnasiet og læser der. Det giver mulighed for færre distraktioner, og I kan motivere hinanden til at læse. Desuden har du også nogen at holde en kort pause med. Der er en ulempe ved at læse med dine venner, nemlig at I hygger jer sammen. I begynder sikkert at snakke om alt det, I skal, når eksamensperioden er færdig. Byture er et oplagt emne. Jeg taler af erfaring: Byture under en læseperiode er en rigtig dårlig idé. Så et sidste råd her fra: udskyd byturen til efter endt eksamensperiode, giv den eksamen en skalle og se frem til den bytur, når du er kørt sur i eksamenslæsningen.

Held og lykke derude! Jeg tror på jer!

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90