Læringsfordele ved motion – derfor er det ekstra vigtigt at træne!

Af Ruben Samuel Sørensen 28-02-2017
Læringsfordele ved motion – derfor er det ekstra vigtigt at træne!

Læringsfordele ved motion

Hvis man ikke har trænet eller dyrket så meget motion før, kan det være rigtig svært at komme i gang. Der er selvfølgelig mange helbredsmæssige fordele ved at dyrke motion ved siden af studiet, men der er også mange læringsfordele ved motion.

Bedre hukommelse

En af de mest væsentlige fordele ved at dyrke motion ved siden af sit studie, er, at man får en bedre hukommelse. Forskning viser, at man langt bedre kan huske de ting, man lærer, hvis man regelmæssigt dyrker motion.

En udvidet hukommelse har mange fordele, når det kommer til skolegang, da man ofte lærer en hel masse i løbet af dagen. En forbedret hukommelse vil især komme en studerende til gode til eksamen.

Bedre tankegang og koncentration

Udover at huske bedre, så tænker man også mere klart, og man får nemmere ved at holde koncentrationen over længere tid. Det betyder, at man vil få nemmere ved at se logiske sammenhænge og have lettere ved at forstå ting, som man måske havde svært ved før.

Man vil også mærke, at det bliver nemmere at sidde afslappet til undervisning uden at tabe koncentrationen. En øget koncentration betyder også, at der er mindre risiko for at miste vigtig viden til undervisningen, som man måske skal bruge til sin eksamen.

Bedre humør og søvn

Det er også bevist, at man bliver i bedre humør og generelt gladere af at træne. Selv på dage, hvor man ikke træner eller dyrker motion, vil det have en positiv effekt på hjernen.

Ikke nok med det – ens søvn bliver også forbedret. Man sover nemlig tungere og markant bedre, når man også dyrker motion. Det er vigtigt at være udhvilet og klar i hovedet, for at kunne modtage al den forskellige viden i skolen. Man lærer meget dårligt, når man er træt, og det er samtidigt negativt for ens humør.

Mere energi

Man får generelt også mere energi til hverdagen af at dyrke motion. Man vil hurtigt kunne mærke, at kroppen føler sig mere udhvilet, frisk og klar, når man står op. Det samme gør sig gældende, når lektierne skal til at laves.

Det er nu også meget dejligt at have lidt mere energi at give ud af, hvis man f.eks. går eller cykler til skole.

Generelt er der mange fordele ved at dyrke motion ved siden af sin skolegang. Så det er bare på med løbeskoene eller ned i det lokale træningscenter!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!

Kender du det, når du læser en artikel og støder på et ord du ikke forstår, men ikke kan overskue at...

Ruben Samuel Sørensen 20-07-2016
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?

Der kan være mange årsager til, at man ikke har fået det karaktergennemsnit, som man havde håbet på....

Ruben Samuel Sørensen 24-06-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90