Læg faglitteraturen på hylden

Læg faglitteraturen på hylden

Årstiden siger, at det er blevet sommer, sol og desværre regn. Bedst af alt, så siger årstiden også, at de fleste af os for en stund er fri. Fri for alt, hvad der hedder tunge fagbøger, eller lektielæsning. Det betyder dog ikke, at læsning bør blive pakket helt væk. Rent faktisk, kan læsning have en beroligende effekt på kroppen.

Når læsning bliver en pligt glemmer man, at læsning også kan være en fremragende fornøjelse i fritiden. Du kan i den rigtige bog svømme væk i et alternativt univers, eller du kan blive grebet af at skulle løse en mordgåde. Litteratur har som bekendt mange forskellige genrer. Jeg vil herunder tage et par gængse genrer, og give dig et par bud på, hvilke forfattere eller bøger der kunne være interessante henover sommeren.

Læsning i mange genrer

I krimiverdenen har Danmark nogle veletablerede forfattere som Jussi Adler og Sara Blædel. Kigger vi til vores nabolande, finde man forfattere som Liza Marklund, Jo Nesbø, og Lars Kepler.

Alle disse forfattere er dygtige til at opbygge deres krimiunivers. Sara Blædel har f.eks. lige udgivet sin nye krimi ”Bedemandens datter”.

Indenfor fantasy-genren er der selvfølgelig den uundgåelige ”Harry Potter” for det yngre publikum. Har dit barn kun set filmene, kan det på det varmeste anbefales at læse bøgerne også. Der er her masser af lækre detaljer og sidehistorier som man kan fordybe sig i henover sommeren.

En god biografi kan også være utroligt inspirerende at dykke ned i. Her vil jeg anbefale bogen ”Mærsk Mc-Kinney Møller” som giver et godt indblik i en mand, og et fænomen. Hvis du har interesse i en bog der sætter lidt humoristisk kant på  flygtningedebatten, og hvor du rent faktisk får det serveret fra en flytning selv, kan du læse Abel Aziz Mahmouds selvbiografiske bog ”Hvor taler du flot dansk!”.

En bog i solen, eller en bog i stolen

Det fantastiske ved litteratur og gode bøger er, at man kan nyde dem både ude og inde. Når du tager din bog med ud i solen, er det selvfølgelig en god idé, at tage et par solbriller med for dine øjnes skyld. Er du en typer, der læser meget i solen, behøver du heller ikke at sætte din bog på pause, fordi du går ind  i skyggen, eller det begynder at regne. En god bog fungerer lige godt i sol, skygge, regn og blæst.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90