Er du dårlig til at koncentrere dig? Sådan genvinder du god koncentration!

Er du dårlig til at koncentrere dig? Sådan genvinder du god koncentration!

Der er mange ting, der spiller ind på, hvorfor du kan have svært ved at koncentrere dig. I dag skal vi kigge nærmere på nogle af de ting, man aktivt kan gøre for at sikre, at grundlaget for god koncentration er til stede.

Bedre koncentration med søvn og mad

De to største grunde til, at man bliver ukoncentreret, er, at man ikke har sovet nok eller at man er sulten. Løsningen på de to problematikker giver lidt sig selv: Sørg for at få søvn nok, og spis lidt inden du skal læse – så er du langt mere klar i hovedet til at læse over en længere periode.

Tag en pause, og lav noget andet

Det næste skridt er at tage en pause, når du ikke oplever fuld koncentration. Det giver måske sig selv, at man skal holde pause, når man er ukoncentreret, men det er virkelig vigtigt. Man skal tage den med ro og lave noget, man rent faktisk har lyst til.

Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at man holder pause hele tiden, men det er bedre at holde pause, end at være ineffektiv mens man læser. Det er mere effektivt at holde et par ekstra pauser og derefter få læst og forstået mere, end det er at tvinge sig selv til at læse og dermed få læst og forstået mindre, fordi man er træt og ukoncentreret.

Her er det også smart at prøve at studere på en anden måde. Hvis du har siddet og læst i timevis, så er det fint at prøve en anden metode. Du kunne f.eks. se en youtube-video om emnet, eller måske endda tage en quiz om emnet. Det er bare om at være kreativ og finde ud af, hvad der fungerer for dig.

Bliv frisk igen for bedre koncentration

Hvis intet virker, så er det på tide, at du hopper op og gør noget! Drik noget kaffe, vand eller spis noget frisk frugt. Dyrk noget motion, løb en tur eller gør noget andet, der får din krop i gang. Det er vigtigt at blive frisk og klar igen. Du må ikke bare sidde og sumpe hen, du skal i gang igen og gøre noget aktivt.

Del artiklen

Du vil måske også synes om

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Johanne K. 28-02-2019
Regeringen vil afskaffe 7-trinsskalaen: Elever skal ikke måles på mangler
Regeringen vil afskaffe 7-trinsskalaen: Elever skal ikke måles på mangler

En ny rapport viser, at der er problemer med den nuværende karakterskala. Det får uddannelses- og fo...

Bliv bedre til at læse med film og serier
Bliv bedre til at læse med film og serier

Er det svært at holde modet oppe, når du skal kæmpe dig igennem læsningen? I den her guide kan du læ...

Morten R. 07-01-2019
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn