Gode råd til den skriftlige matematikeksamen

Af Ruben Samuel Sørensen 20-04-2016
Gode råd til den skriftlige matematikeksamen

Vi kender det alle sammen. Eksamen nærmer sig, og så stiger nervøsiteten som kan medføre at man ikke kan levere den optimale præstation. I dette blogindlæg vil jeg komme med et par gode råd til skriftlig matematikeksamen.

Før matematikeksamen

Træning, træning og træning. Den skriftlige matematikeksamen på alle niveauer er bygget op omkring typeopgaver. Her kan man med fordel løse så mange gamle eksamenssæt som muligt. Er man typen, som ofte bliver nervøs og har den berømte klap det med at gå ned. Eller vil man blot spare en smule tid til eksamen for at forbedre sine egne chancer for at løse hele sættet. Så kan man med fordel udarbejde en række ’perfekte besvarelser’ til de forskellige typer af opgaver og have dem liggende på den computer man medbringer til eksamen. På den måde er det muligt at klippe og klistre fra tidligere opgaver. På den måde skal man altså ’blot’ tilpasse sin besvarelse til den specifikke opgave man sidder med. Fordelen er klart, at man har udregninger og formuleringer nedskrevet i forvejen. Man skal altså ikke skal bruge tid på at bladre i sin formelsamling eller bog. En god træning op til matematikeksamen er altså en rigtig god investering.

Under matematikeksamen

Det første råd jeg vil give i forbindelse med selve matematikeksamen retter sig primært mod eksamen på A- og B-niveau. Denne er todelt. Den første del af prøven er uden hjælpemidler. Her er det, som det ligger i navnet, ikke tilladt at have nogle hjælpemidler fremme. Ofte er det dog sådan, at man er færdig med delprøven et godt stykke tid før tiden er udløbet. Lad være med at se denne tid du er færdig som en pause! Benyt i stedet tiden på at danne dig et overblik over delprøven med hjælpemidler. Der er ikke nogen regel om at man skal lave opgaverne i rækkefølge. Så start allerede inden prøven starter, med at danne dig et overblik over hvilke typer af opgaver der optræder i sættet. Du kan også finde de opgaver du er stærkest i. På den måde er det langt nemmere at planlægge hvordan man vil gribe løsningen af sættet an.

Husk hvad der tæller

Husk at eksamen handler om at vise HVAD man kan – mit vigtigste råd er derfor at sørge for at starte med at løse de opgaver man er sikker på man kan løse. Derefter kan man så gå videre til de andre opgaver i sættet. På denne måde er man sikker på at få afleveret det man kan, og man risikerer ikke at bruge al tiden på en enkelt opgave. Dette råd er i øvrigt også gældende i forbindelse med matematikeksamen på C-niveau. Start med at læse opgavesættet igennem, løs det du er sikker på du kan og arbejd dig videre ud fra det.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Effektiv planlægning af din læseferie
Effektiv planlægning af din læseferie

Maj måned og dage med timelange seancer i larmende stilhed i lufttætte gymnastiksale, kun brudt af i...

Ruben Samuel Sørensen 12-04-2015
De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer
De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer

Der er mange faktorer, der spiller ind, når censor og eksaminator skal diskutere og beslutte din kar...

Ruben Samuel Sørensen 23-05-2017
Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!
Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!

Når eksamen står for døren og banker på, er et af dine allerbedste redskaber din notatteknik og dine...

Ruben Samuel Sørensen 24-09-2017
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90