Fra gymnasie til universitet – vi afliver 3 udbredte myter

Fra gymnasie til universitet – vi afliver 3 udbredte myter

3 myter om at gå fra gymnasie til universitet

#1 Der er altid overskridende indvielsesritualer

Jeg var selv lidt nervøs for, om der nu var et af de omtalte indvielsesritualer på universitetet. Man hører mange grimme ting om, hvad studerende bliver tvunget til samt hvilke klamme ting, som de evt. skal gøre. Sandheden er dog, at det slet ikke er så slemt, som medierne gør det til. I virkeligheden bygger artikler om indvielsesritualerne på en misforståelse.

Det skal dog bemærkes, at ritualer og introduktionsdage varierer meget fra studie til studie. Men overordnet set er det slet ikke så overdrevet, som det bliver beskrevet i medierne. Man kan altid sige fra og mange steder kører de hold, hvor man slet ikke behøver drikke alkohol.

#2 Underviserne forventer, at du kan alt fra gymnasiet 

En typisk myte, når man skal gå fra gymnasie til universitet, er, at ens undervisere forventer, at man kan alt fra gymnasiet. Det er forkert.

Underviserne forventer nærmest modsat, at alle starter på et forholdsvist lavt niveau, og så bygger de op, så alle kan være med. Hvis man skal kunne en bestemt færdighed for at lave en akademisk øvelse, så vil underviseren oftest opfriske, hvordan man gør, selv hvis det er på gymnasielt niveau.

#3 Alle ens medstuderende er ekstremt kloge og seriøse

Mange tror, at det kun er kloge og ekstremt seriøse mennesker, som går på universitetet. Det er dog ikke helt så enkelt, som mange gør det til oppe i deres hovede. På universitetet er klasserne oftest delt op, præcis som på et gymnasie: Der vil altid være nogle, som er mere seriøse end andre, klogere end andre osv. Standarden er selvfølgelig højere på et universitet, da de fleste studier kræver et bestemt gennemsnit, for at man kan blive optaget – gennemsnittet sættes alt efter antallet af ansøgere. Dermed kan det variere meget, hvilken slags mennesker der findes på ens studie.

En forskel vil måske være, at man i højere grad er mere samarbejdende på universitetet, og at folk generelt anerkender hinanden fagligt på lige niveau. Hvorimod det på gymnasiet godt kan føles lidt som en konkurrence nogle gange.

Del artiklen

Du vil måske også synes om

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Johanne K. 28-02-2019
Regeringen vil afskaffe 7-trinsskalaen: Elever skal ikke måles på mangler
Regeringen vil afskaffe 7-trinsskalaen: Elever skal ikke måles på mangler

En ny rapport viser, at der er problemer med den nuværende karakterskala. Det får uddannelses- og fo...

Bliv bedre til at læse med film og serier
Bliv bedre til at læse med film og serier

Er det svært at holde modet oppe, når du skal kæmpe dig igennem læsningen? I den her guide kan du læ...

Morten R. 07-01-2019
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn