Der var engang hvor…

Af Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså allerede vælge studieretning alt efter, hvad man gerne ville læse videre til på universitetet. Det samme krav er der ikke i dag. Det eneste du som ny studerende skal være bevidst om er, hvilke fag du er interesseret i. Måske du er til de klassiske fag, eller måske dine interesser mere ligger over i handelsskole-genren. Selvom de fleste gymnasier tilbyder mulighed for, at du kan tage handelsskolelignende fag, er det en god idé at gøre lidt op med dig selv, hvad du kunne tænke dig at læse videre til. Der er nogle uddannelser, hvor optagelseskravet foreskriver, at man har bestået fag på et givent niveau. En mulighed er dog selvfølgelig her, at du altid kan læse enkeltfag i dit sabbatår, så du på den måde kan komme ind på din drømmeuddannelse.

Lad dig ikke stoppe af studieretning

Tiderne er altså forbi, hvor man skulle bekende sig som enten sproglig eller matematisk student. I stedet findes der nu mange flere forskellige muligheder, når det kommer til at forme sin gymnasietid. Du har nu muligheder for at kombinere en naturvidenskabelig studieretning med fx psykologi som sidefag. Der er studieretninger, der næsten udelukkende fokuserer på sprog, mens andre fokuserer på det naturvidenskabelige. Det er her din ret som studerende og individ, ikke at blive fastlåst i enten en naturvidenskabelig eller sproglig retning. Vær ikke bange for at tage et fag, der måske ikke ligger op af din studieretning. Hvis du har interesse i faget kan det også bruges. Som ny studerende skal du huske på både at vælge med lysten og fornuften. For din gymnasietid skal være god. Et friskt pust ved et nyt og spændende fag, kan nogle gange være det bedste for en.

Fordelen ved en studieretning

En anbefaling skal her lyde, at du kombinerer dine interesser, og at du ikke er bange for både at dygtiggøre dig inden for sprog, eller naturvidenskaben. Rent faktisk, er det ofte er behjælpeligt på universitetet, at man kan anskue problematikker, lærebøger, eller andre udfordringer med forskellige hatte. Jo flere måder du kan angribe et problem på, jo flere måder kan du også finde en løsning på det. Det er altså en fordel, at du har en studieretning i gymnasiet, men du må ikke se det som en begrænsning.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!

Kender du det, når du læser en artikel og støder på et ord du ikke forstår, men ikke kan overskue at...

Ruben Samuel Sørensen 20-07-2016
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?

Der kan være mange årsager til, at man ikke har fået det karaktergennemsnit, som man havde håbet på....

Ruben Samuel Sørensen 24-06-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90