Der var engang hvor…

Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså allerede vælge studieretning alt efter, hvad man gerne ville læse videre til på universitetet. Det samme krav er der ikke i dag. Det eneste du som ny studerende skal være bevidst om er, hvilke fag du er interesseret i. Måske du er til de klassiske fag, eller måske dine interesser mere ligger over i handelsskole-genren. Selvom de fleste gymnasier tilbyder mulighed for, at du kan tage handelsskolelignende fag, er det en god idé at gøre lidt op med dig selv, hvad du kunne tænke dig at læse videre til. Der er nogle uddannelser, hvor optagelseskravet foreskriver, at man har bestået fag på et givent niveau. En mulighed er dog selvfølgelig her, at du altid kan læse enkeltfag i dit sabbatår, så du på den måde kan komme ind på din drømmeuddannelse.

Lad dig ikke stoppe af studieretning

Tiderne er altså forbi, hvor man skulle bekende sig som enten sproglig eller matematisk student. I stedet findes der nu mange flere forskellige muligheder, når det kommer til at forme sin gymnasietid. Du har nu muligheder for at kombinere en naturvidenskabelig studieretning med fx psykologi som sidefag. Der er studieretninger, der næsten udelukkende fokuserer på sprog, mens andre fokuserer på det naturvidenskabelige. Det er her din ret som studerende og individ, ikke at blive fastlåst i enten en naturvidenskabelig eller sproglig retning. Vær ikke bange for at tage et fag, der måske ikke ligger op af din studieretning. Hvis du har interesse i faget kan det også bruges. Som ny studerende skal du huske på både at vælge med lysten og fornuften. For din gymnasietid skal være god. Et friskt pust ved et nyt og spændende fag, kan nogle gange være det bedste for en.

Fordelen ved en studieretning

En anbefaling skal her lyde, at du kombinerer dine interesser, og at du ikke er bange for både at dygtiggøre dig inden for sprog, eller naturvidenskaben. Rent faktisk, er det ofte er behjælpeligt på universitetet, at man kan anskue problematikker, lærebøger, eller andre udfordringer med forskellige hatte. Jo flere måder du kan angribe et problem på, jo flere måder kan du også finde en løsning på det. Det er altså en fordel, at du har en studieretning i gymnasiet, men du må ikke se det som en begrænsning.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90