5 tricks, der kan give forbedret hukommelse op til eksamen

Af Ruben Samuel Sørensen 13-03-2017
5 tricks, der kan give forbedret hukommelse op til eksamen

Kunne du tænke dig en forbedret hukommelse?

Måske, hvis du lige som mange andre også oplever, at du læser og læser, men hukommelsen driller, og det er som om, at læsestoffet bare ikke sætter sig ordentligt fast. Der findes heldigvis forskellige metoder, der kan tages i brug for at få dig til at huske bedre. Her får du 5 af disse tricks, der måske kan hjælpe dig godt videre:

1. Lav en arbejdsplan
Det er meget forskelligt, hvordan mennesker husker bedst. En god måde at være sikker på, at du får alt det med, som du har læst, er at lave en arbejdsplan. Skriv op, hvor meget du skal nå at læse til hvornår. Følg planen og start med det vigtigste – så er læsningen lettere at overskue, og der er skabt bedre rammer for at huske det hele.

2. Sund livsstil forbedrer hukommelsen
Forskning viser, at hvis man dyrker motion og lever forholdsvist sundt, så er der skabt grobund for en forbedret hukommelse. Så det er bare på med løbeskoene og ind med grøntsagerne, hvis du vil have, at læsestoffet skal hænge fast.

3. Social aktivitet hjælper på hukommelsen
Der er også lavet forskning som viser, at man husker bedre, hvis man er social samtidigt. Du kan f.eks. studere sammen med andre eller I kan undervise hinanden i det, som I løbende læser. Generelt er det en god idé ikke kun at isolere sig og drukne i bøger, men også huske at sørge for at lave noget sjovt og være social.

4. Brug en uvant skrifttype
Når du skriver noter ned, så prøv at bruge en mærkelig eller underlig skrifttype, og læs dem så igennem. Forsøg har vist, at man husker bedre, hvis skrifttypen var anderledes end den, man plejer at læse.

5. Test dig selv
En sidste god metode til at opnå bedre hukommelse er at øve. Når du læser et afsnit, så luk bogen og se, hvor meget du kan huske. At teste sig selv på den måde har vist sig at være effektivt til at skabe bedre sammenhænge i hukommelsen.

Husk, at det er meget forskelligt fra person til person, hvad der fungerer og giver de bedste resultater. Det er bare give dig i kast med de forskellige råd og prøve dig frem, så du kan finde ud af, hvad der virker for dig – og effektivt kan benytte dig af det allerbedste trick for dig!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Effektiv planlægning af din læseferie
Effektiv planlægning af din læseferie

Maj måned og dage med timelange seancer i larmende stilhed i lufttætte gymnastiksale, kun brudt af i...

Ruben Samuel Sørensen 12-04-2015
De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer
De 7 største fejl til eksamen, der giver lavere karakterer

Der er mange faktorer, der spiller ind, når censor og eksaminator skal diskutere og beslutte din kar...

Ruben Samuel Sørensen 23-05-2017
Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!
Notatteknik og overskuelighed – få helt styr på de rette metoder!

Når eksamen står for døren og banker på, er et af dine allerbedste redskaber din notatteknik og dine...

Ruben Samuel Sørensen 24-09-2017
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90