13-årig skoleelev sidder fast i elevator og udnytter tiden til lektierne

Af Ruben Samuel Sørensen 23-01-2017
13-årig skoleelev sidder fast i elevator og udnytter tiden til lektierne

Da den 13-årige skoleelev Sun Yixiao, der er fra Harbin City i Kina, blev fanget 5 timer i en elevator, valgte han at se på den positive side og bruge tiden effektivt til at få lavet sine lektier. Hvilket pragteksemplar på en ung mand, der forstår at udnytte tiden og får ordnet sit arbejde!

Forholder sig roligt, og venter på hjælpen

Det er nok de færreste af os, der ville forholde os helt rolige og hive lektierne op af skoletasken, hvis vi blev fanget i en elevator, der valgte at gå i stå og sætte sig fast mellem etagerne. Ikke desto mindre var det præcis det, den unge kinesiske studerende valgte at gøre, da han sad fast i en elevator på sin vej hjem fra skole. Drengen forsøgte naturligvis at skaffe hjælp ved forskellige metoder. Han forsøgte sig med alarmopkald via elevatoren, med breve ud gennem elevatordøren og endda med at åbne dørene. Alt sammen var desværre uden held. Til sidst måtte han erkende, at der bare ikke var andet at gøre, end at vente på hjælpens komme. Og hvad gør man så, når man sidder fanget i en lille, ensom metalboks på ukendt tid? Jo, man kunne da hive lektierne frem og få overstået det arbejde, der alligevel skal udføres på et eller andet tidspunkt. Hvilken fantastisk mulighed til lige at få udregnet de matematikopgaver, der ligger og venter i skoletasken. Så kan man jo også holde ganske velfortjent fri, når man engang kan komme ud derfra og tage hjem.

Lær at udnytte tiden effektivt

Pointen i historien er den, at eleven formåede at udnytte tiden til perfektion. Har du prøvet at stå i en situation, hvor du ikke rigtig havde noget at give dig til? Hvorfor så ikke bruge tiden på lektiearbejdet! Du kunne jo tage fat på den tekst i historie, som du alligevel skal have læst til på fredag. Måske matematikopgaven, der desværre ikke løser sig selv eller den danske stil, der også snart skal gøres nogle overvejelser omkring. En markant faktor, der kan øge din motivation til lektiearbejdet er, hvis du sætter dig selv i en position, hvor du ikke kan foretage dig andet end at få lavet dine lektier. Læg telefonen væk og fokusér intensivt på det arbejde, der bare skal gøres. Vi er nok rigtig mange, der kunne lære lidt af den 13-årige kineser.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90