12talstip: Find en læsegruppe

12talstip: Find en læsegruppe

At danne en læsegruppe er noget af det bedste man kan gøre, når man læser op til eksamen. Sæt dig sammen med dine venner, diskutér pensum og del jeres noter! Del jeres viden og samarbejde på vejen mod 12 tallet. Fordele ved en læsegruppe er mange, og her vil vi skrive om et par af dem.

De mange fordele ved at danne en læsegruppe

Din motivation stiger, når du er i en læsegruppe. Det er fordi, det er meget mere underholdende at lære stof, når man ved hvad man skal bruge det til. Og det kan være vanskeligt at forstå, når man sidder alene med sine studiebøger. En sund diskussion med dine venner om et skole-emne, kan give mere farve på emnet, og gøre det hele mere spændende. Det er ikke kun i folkeskolen og gymnasiet det er en god idé at danne en læsegruppe. Politiken skriver for eksempel hvordan læsegrupper og fredagsbar hjælper studerende mod stress og depression. Det skyldes ikke mindst, at det er essentielt at huske det hyggelige, mens man lærer!

Du forpligter dig til at læse. Det kan i sig selv godt lyde ubehageligt, men er det egentlig ikke. Når du har aftalt at skulle diskutere en tekst med læsegruppen, er der langt større sandsynlighed for at du faktisk får den læst. Og når du først har vændt dig til, at andre mennesker regner med din deltagelse, føles det faktisk positivt.

Du lærer at formulere dig inden for fagets grænser. Du kan regne opgavesæt efter opgavesæt og blækregning efter blækregning, så du bliver fuldstændig skarp på din matematik, og kan løse enhver skriftlig opgave på rekordtid. Men hvis du ikke har lært at formulere dine udregninger verbalt, ender du alligevel med at få en dårlig karakter til din mundtlige eksamen. Det er derfor vigtigt at tale i fagenes sprog, så du kan bruge din matematik-ekspertise, også til den mundtlige eksamen.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90