12talstip: Find en læsegruppe

Af Ruben Samuel Sørensen 11-04-2016
12talstip: Find en læsegruppe

At danne en læsegruppe er noget af det bedste man kan gøre, når man læser op til eksamen. Sæt dig sammen med dine venner, diskutér pensum og del jeres noter! Del jeres viden og samarbejde på vejen mod 12 tallet. Fordele ved en læsegruppe er mange, og her vil vi skrive om et par af dem.

De mange fordele ved at danne en læsegruppe

Din motivation stiger, når du er i en læsegruppe. Det er fordi, det er meget mere underholdende at lære stof, når man ved hvad man skal bruge det til. Og det kan være vanskeligt at forstå, når man sidder alene med sine studiebøger. En sund diskussion med dine venner om et skole-emne, kan give mere farve på emnet, og gøre det hele mere spændende. Det er ikke kun i folkeskolen og gymnasiet det er en god idé at danne en læsegruppe. Politiken skriver for eksempel hvordan læsegrupper og fredagsbar hjælper studerende mod stress og depression. Det skyldes ikke mindst, at det er essentielt at huske det hyggelige, mens man lærer!

Du forpligter dig til at læse. Det kan i sig selv godt lyde ubehageligt, men er det egentlig ikke. Når du har aftalt at skulle diskutere en tekst med læsegruppen, er der langt større sandsynlighed for at du faktisk får den læst. Og når du først har vændt dig til, at andre mennesker regner med din deltagelse, føles det faktisk positivt.

Du lærer at formulere dig inden for fagets grænser. Du kan regne opgavesæt efter opgavesæt og blækregning efter blækregning, så du bliver fuldstændig skarp på din matematik, og kan løse enhver skriftlig opgave på rekordtid. Men hvis du ikke har lært at formulere dine udregninger verbalt, ender du alligevel med at få en dårlig karakter til din mundtlige eksamen. Det er derfor vigtigt at tale i fagenes sprog, så du kan bruge din matematik-ekspertise, også til den mundtlige eksamen.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!

Kender du det, når du læser en artikel og støder på et ord du ikke forstår, men ikke kan overskue at...

Ruben Samuel Sørensen 20-07-2016
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?

Der kan være mange årsager til, at man ikke har fået det karaktergennemsnit, som man havde håbet på....

Ruben Samuel Sørensen 24-06-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90