Suppleringskurser – sådan kan de hjælpe dig til drømmestudiet

Suppleringskurser – sådan kan de hjælpe dig til drømmestudiet

Nu nærmer sommeren sig, og for mange er sommeren = sol, strand, varme og ferie! For mange unge mennesker byder sommeren dog også på to vigtige datoer – nemlig d. 5. juli og den 30. juli. Dette skyldes, at alle de, som har søgt optagelse på en videregående uddannelse, har deadline i kvote 1 d. 5. juli kl. 12, og d. 30. juli får de svar på, om de er optaget på drømmestudiet.

Der kan være nogen, som står og tror, at de grundet et manglede fag eller bestemt niveau ikke kan komme ind på deres drømmestudie. Men her skal man ej fortvivle, for selvom du f.eks. mangler Kemi B for at komme ind på medicinstudiet, Matematik B for at læse psykologi, eller du føler dig begrænset af et manglende fag eller niveau til et hvilket som helst andet studie, er der en løsning. Der findes nemlig et utal af suppleringskurser hen over sommeren! Her kan bl.a. nævnes DTU adgangskurser, KVUC, VUC, etc. Dette er kendt som de såkaldte ”Turbokurser” – forstået på den måde, at de typisk strækker sig over 3-6 uger med undervisning fra 8-16 fem dage om ugen. Eksamen ligger typisk få dage efter den sidste undervisningsgang.

Der er nogle krav, du skal opfylde for at kunne tage suppleringskurser:

  • Du skal have bestået en adgangsgivende eksamen som f.eks. stx, htx, hhx eller hf.
  • Du skal opfylde eventuelle krav om beståede fag til kurset.
  • Det tilmeldte fag og niveau må ikke være bestået tidligere.
  • Du kan kun blive tilmeldt et dumpet fag fra din adgangsgivende eksamen, hvis faget er et niveaukrav til din uddannelse.

Hvad kræver det så at tage et fag på så kort tid? Først og fremmest skal man indstille sig på, at det er hårdt at tage et fag på 3-6 uger, som andre bruger ½-1 år på. Det er muligt, men krævende. Jeg har selv taget et af disse suppleringskurser. Her har jeg samlet mine erfaringer og et par gode råd:

  1. En fordel ved at tage sådan et fag er, at pensum sidder friskt i hukommelsen, når man skal til eksamen, da man kun skal tænke maks. 3-6 uger tilbage og ikke 6-12 måneder.
  2. Planlægning, planlægning, planlægning – med så kort tid til at lære så meget er det vigtigt, at man planlægger sin læring. Jeg opstillede skemaer for hver uge og investerede ofte min lørdag til læsning. Søndag holdt jeg fri, så var hovedet klar til at starte op igen mandag.
  3. Find en studiegruppe – dette er en virkelig god idé, da I kan trække hinanden op, hjælpe hinanden og øve til eksamen sammen. Og så er det bare dejligt at have nogle ligesindede, som man kan dele tanker og idéer med.
  4. Du har ikke tid til arbejde. Acceptér, at det er et komprimeret forløb og investér den tid, det tager. Det er meget svært, hvis ikke umuligt, også at have tid til arbejde ved siden af sådan et forløb. I nogle tilfælde kan man dog søge om SU.

Rigtig god fornøjelse med det hele!

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Dårlig trivsel: Se tegnene hos barnet
Dårlig trivsel: Se tegnene hos barnet

Lige som voksne, så kan et barn gå igennem en periode, hvor det er i dårlig trivsel. Børn siger det...

Stress: Giv dit barn en roligere hverdag
Stress: Giv dit barn en roligere hverdag

De senere år er der sket en stigning i antallet af børn og unge med symptomer på stress i Danmark. V...

Legetøj og iPads: Gør plads til begge dele
Legetøj og iPads: Gør plads til begge dele

En undersøgelse, som er beskrevet i artiklen ”Børn ned til syv år forkaster klassisk legetøj” fra Kr...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90