Superstudent med gode råd: Få Jacobs bedste tips

Af Ruben Samuel Sørensen 04-09-2017
Superstudent med gode råd: Få Jacobs bedste tips

Er du på vej mod dit sidste år af din gymnasiale uddannelse? Så er det måske nu, du skal sætte slutspurten ind, hvis du ønsker at blive superstudent. Har du sløset de forgangne år, kan det være svært at indhente det forsømte, men stiger du bare en karakter i et par af dine fag, vil det kunne ses på dit gennemsnit.

Vi har i dette indlæg snakket med Jacob. Selvom overgangen fra folkeskolen til gymnasiet var overvældende med mange nye indtryk og en hel masse nye mennesker at forholde sig til, så dimitterede Jacob med et karaktergennemsnit på 11,8 fra HTX i Roskilde. Han giver her sine 3 råd til at blive superstudent:

Superstudent med kortsigtede og langsigtede mål

For at arbejde dig hen mod dine ønskede karakterer kan du benytte kortsigtede og langsigtede mål. Et kortsigtet mål kan være at gøre noget ekstra ud af et bestemt fag i en periode for at indhente det, du måske har forsømt. Du kan måske gøre noget ekstra ud af dine danske stile eller være ekstra aktiv med hånden i vejret i historietimerne.

De kortsigtede mål fører til de langsigtede, som fx kan være at få en bestemt karakter i et fag. Hvis du arbejder metodisk henover året med at nå dine delmål, vil det give pote i slutningen af året.

Omgiv dig med viden, hvis du vil være superstudent

Omgiv dig med folk, der er klogere end dig. Viden smitter nemlig, hvis du spørger Jacob. Så omgiv dig med folk, du kan lære noget af, hvis du ønsker at blive endnu klogere.

Men glem ikke, hvor meget det kan give, hvis man også omgiver sig med folk, der har en anden viden, end den man selv har. På den måde kan I hjælpe hinanden med at forstå – man lærer nemlig også utroligt meget af at lære fra sig.

Klar dig godt til de mundtlige eksaminer

Kodeordet til at gøre det godt ved de mundtlige eksaminer er iflg. Jacob: øvelse, øvelse, øvelse. Og han er bestemt ikke den første, der mener dette. Øvelse gør som bekendt mester, og det er ligeså med dine eksaminer. Forsøg at rekonstruere eksamenssituationen så godt som muligt, og øv dig gerne med andre end dine bedste venner. Det kan hurtigt blive fjollet, og du føler dig unægteligt tryggere foran dem, end du vil gøre foran din underviser og censor. Øv dig på, hvad du vil sige i grove træk. Vigtigst af alt skal du blive komfortabel med at tale foran andre. Rækkefølgen som ordene kommer ud i, vil du formentlig have glemt, når du står foran bordet med den grønne dug. Men selvtilliden vil være der!

Se videoen med Jonas øverst i dette indlæg.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90