Sådan udvider du din komfortzone

Af Ruben Samuel Sørensen 04-05-2016
Sådan udvider du din komfortzone

Mange gange kan det være skræmmende at skulle lave en faglig fremlæggelse. Eller i det hele taget vise faglig selvsikkerhed foran andre, fx sin klasse. Den skræmmende følelse opstår som regel når vi begynder at tvivle på hvorvidt det vi gerne vil sige, egentlig er det ‘rigtige’. Men jo mere vi føler at vi har styr på det, jo mindre skræmmende virker det. Groft sagt kan man sige, at alt hvad vi føler vi har styr på, er en del af vores komfortzone, mens alt hvad vi ikke har så godt styr på ligger udenfor den. I vores komfortzone føler vi os tilpas. Udenfor vores komfortzone føler vi os utilpas. Og det kan være en skræmmende affære at skulle bevæge sig udenfor sin komfortzone – ingen kan lide at føle sig utilpas. Men den eneste måde man kan udvide sin komfortzone på, er ved at bevæge sig udenfor den.

Pres dig selv til en udvidet komfortzone

Jo flere gange man sætter sig selv i situationer som ligger udenfor ens komfortzone, jo mindre skræmmende bliver de situationer. Til sidst er de ikke længere så skræmmende som de var til at starte med, og i sidste ende bliver de en del af ens komfortzone. Og det er her der er gevinst at hente. Det styrker nemlig ens selvtillid at kunne begå sig i utilpasse situationer. Så hvis du vil styrke din faglige selvtillid, så er udvidelse af din komfortzone et godt sted at starte. Men hvordan kan man komme i gang?

Kom godt i gang

Hvis du fx normalt ikke siger noget højt når der bliver gennemgået ting, så kunne du udvide din komfortzone ved at begynde at gøre det. Det er den eneste måde at gøre det på. Hvad nu hvis man ikke kender svaret, tænker du? Det behøver man heller ikke. Hvis man ikke forstår spørgsmålet, så er det lige så godt at sige. ”Jeg forstår ikke spørgsmålet, kan du uddybe det?”, er mindst lige så godt at sige, som at have et svar. Og chancen for at mange af dine kammerater i klassen har det på samme måde, er meget stor. De tør højest sandsynligt ikke sige det. De er fint tilpasse i deres komfort zone, og tør ikke bevæge sig ud af den. Men det gør du. Og på den måde får du styrket din selvtillid. Og med tiden får du selvtillid nok til at kunne være mere og mere med fagligt.

Så et simpelt tip; beslut dig for at begynde at udvide din komfortzone. Start med at tage små skridt. Hvis du ikke kender svaret, så start med at stille spørgsmål. Med tiden bliver det mindre skræmmende at skulle bevæge sig udenfor sin komfortzone, og med tiden vil du kunne tage større og større skridt. Det giver dig mere og mere selvsikkerhed.

Stort set hele livet kan forstås på denne måde, så dette tip kan bruges i alle dele af dit liv. Det er bare med at komme i gang!

God fornøjelse!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90