Privat lektiehjælp er blomstret op efter folkeskolereformen

Af Ruben Samuel Sørensen 24-01-2020
Privat lektiehjælp er blomstret op efter folkeskolereformen

Siden folkeskolereformen er efterspørgslen på lektiehjælp steget radikalt. Denne tendens gav grobund for en helt ny branche, nemlig organiseret lektiehjælp fra private virksomheder.

Da den nye skolereform blev udrullet henover 2014, satte Børne- og Undervisningsministeriet et omfattende evaluerings- og følgeforskningsprogram i værk. Essentielle resultater fra dette er netop blevet offentliggjort, og de taler sit tydelige sprog. Et sprog, der resonerer i den markant øgede efterspørgsel på lektiehjælp blandt folkeskoleelever.

At skolereformen ikke har gjort eleverne dygtigere, overrasker desværre ikke Mads Christensen, der startede lektiehjælpsvirksomheden GoTutor i 2014. Siden da har mange tusinde familier nemlig kontaktet virksomheden for at få lektiehjælp:

Vi oplever desværre mange forældre, der er utilfredse med forholdene i folkeskolen. De er ikke utilfredse med lærerne, men mere de rammer, de er underlagt. Jeg opfatter deres beslutning om at bestille lektiehjælp som om, at de ønsker at være sikre på, at deres børn lærer det, de skal. 

Mads Christensen, stifter & adm. direktør, GoTutor.

Fortsat stigende efterspørgsel

Flere og flere forældre efterspørger lektiehjælp til deres børn. Bevæggrundene herfor er mange, men virksomhedens medarbejdere hører især, at forældrene er bekymrede for deres børn; de trives ikke, og de kan ikke følge med i timerne. Da børnene sjældent har lektier eller bøger med hjem, er det svært for forældrene at opdage problemerne i tide.

De ringer derfor i en tilstand af panik over, hvordan de kan hjælpe deres børn. Målet er sjældent bedre karakterer, men derimod en forbedring af trivslen og en øget motivation – og så ønsker de gerne, at børnene bliver uddannelsesparate.   

I år har vi dobbelt så mange henvendelser som sidste år. Det er primært forældre til børn i folkeskolen, der henvender sig og bestiller lektiehjælp til hele skoleåret.

Mads Christensen, stifter & adm. direktør, GoTutor. 

En af dem, der benytter sig af lektiehjælp fra GoTutor, er Majbritt Petersen. Hun har benyttet sig af GoTutor de sidste seks måneder til sin datter Gia i 5. klasse. Majbritt har tidligere også fået hjælp fra den konkurrerende virksomhed MentorDanmark. Majbritt fortæller, at den nye folkeskolereform var en af grundene til, at hun valgte lektiehjælp:

Folkeskolen er blevet lidt som en fabrik, hvor lærerne ikke længere har det overskud, der skal til, for at de kan gøre den der ekstra indsats. Dengang reformen blev indført, fik jeg et indtryk af, at man ville samle de børn, der ikke trives, tildele to lærere pr. klasse og tilbyde lektiehjælp. Det er ikke noget, jeg har set til. Jeg føler lidt, at jeg som forælder bliver holdt lidt udenfor, og jeg kan ikke længere bare ringe til dem, hvis jeg har noget på hjerte. Det er noget af det nærvær, jeg savner, og som jeg får med den 1:1-lektiehjælp til mit barn Gia.

Majbritt Petersen, forælder til Gia i 5. klasse.

Fakta

  • GoTutor tilbyder lektiehjælp i hele Danmark og er netop også rykket til Norge
  • GoTutor har 15 ansatte på deres kontor samt 700 tilknyttede undervisere
  • Før 2014 var der ingen organiseret lektiehjælpsbrance med private virksomheder
  • I 2013-2014 startede en bølge, hvor GoTutor, MyAcademy og MentorDanmark blev stiftet

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90