Matematik på b-niveau – derfor er det en kæmpe fordel at have

Matematik på b-niveau – derfor er det en kæmpe fordel at have

Lad os være ærlige fra start af: Matematik er et af de fag, som mange har rigtig svært ved. Der er “desværre” bare super mange fordele ved at tage matematik på b-niveau frem for c-niveau. Faktisk er der 44 gode grunde.

Forskellen mellem matematik på c-niveau og matematik på b-niveau ift. valg af uddannelse, er nemlig hele 44 uddannelser i alt. Altså kan du vælge mellem 44 færre uddannelser, hvis du kun tager matematik på c-niveau.

“Matematik på b-niveau er ikke påkrævet på min uddannelse”

Fedt! Men derfor vil jeg stadig anbefale dig at tage det på b-niveau. Hvorfor? Fordi chancen for, at du skifter mening om uddannelse undervejs, er meget høj. Der er mange, der tror, at de er 100 % sikre på deres valg og aldrig skal lave noget andet, men sådan ender det sjældent. Man hører ofte om mennesker, nogle endda helt op i 40-60 års alderen, som pludselig vælger at skifte branche eller ønsker at tage en uddannelse. Der ville det være surt at stå og mangle matematik på b-niveau, ikke? Så gør dig selv den tjeneste og sikring at tage matematik b med det samme.

“Det hiver mit gennemsnit ned med matematik på b-niveau”

Det kan det helt bestemt gøre. Du kan evt. overveje at tage det som enkeltfagssupplering i sommerferien efter gymnasiet, så slipper du for, at det påvirker dit gennemsnit. Hvis du ikke er så meget for ideen om at skulle tage faget i sommerferien, så må du tage andre initiativer, som hiver dig op i gennemsnit. Du kan f.eks. få lektiehjælp og dermed sikre dig en bedre karakter.

“Matematik på b-niveau er for svært, det klarer jeg aldrig”

Det er blot en mental begrænsning, du har sat for dig selv. Øvelse gør mester. Hvis du satte dig ned 3 timer hver dag efter skole og arbejdede hårdt på at blive bedre, så ville du blive bedre, uanset hvor dårlig du er nu. Det handler bare om at starte småt. Start med at lære basale ting, indtil du har det, der skal til for at komme op på det rette niveau.

“Man skal ikke bruge matematik på b-niveau i det virkelige liv”

Næ, det kan man egentlig godt argumentere for (og så ikke helt alligevel). Man bruger nemlig de ting, man lærer på matematik b, på videregående uddannelser. På Statskundskab skal man f.eks. kunne differentiere og bruge statistiske værktøjer for overhovedet at kunne gennemføre uddannelsen. Selv på bløde uddannelser som Psykologi, har man hele to semestre med statistisk! Så det kan betale sig at lytte efter.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn