Lockout i folkeskolen: Sådan sikrer du barnets læring

Af Ruben Samuel Sørensen 12-03-2018
Lockout i folkeskolen: Sådan sikrer du barnets læring

En omfattende lockout i folkeskolen er muligvis på trapperne – og det er absolut ikke nemt for hverken skoleelever eller forældre! Som forælder sættes man i høj grad på prøve vedrørende flere aspekter. En ting er børnepasning, en helt anden er børnenes læring, der sættes på pause.

Fakta om Lockout

  • Fra d. 4. april har offentligt ansatte varslet konflikt
  • Statslige, regionale og kommunale forhandlere har varslet lockout fra d. 10. april
  • Samlet set risikerer over 440.000 offentligt ansatte lockout
  • Ved en strejke ville kun de overenskomstansatte lærere og bestemte skoler bliver udtaget til strejke. Ved en lockout bliver samtlige skoler og gymnasier formentlig ramt.  

Hvordan klarer du dig som forælder bedst igennem en lockout, så barnets læring ikke går helt i stå? Vi giver her forskellige råd til, hvordan du kan sikre barnets læring ved en lockout i folkeskolen!

1) Fælles børnepasning

Som forælder står du ikke alene med problemet. Dit barns klassekammerater har jo ligeledes fortvivlede forældre, der ikke ved, hvad de skal stille op – så gør brug af det! Måske kan I gå sammen i grupper og finde en pasningsordning, hvor I kan skiftes til at have børnene. Det er ikke optimalt at tage fra fri job pga. lærerlockout, men måske kan du få en aftale med din arbejdsgiver. Hvis bare 10 børn og deres forældre går sammen om børnepasning, skal du blot have en enkelt fridag på 14 dage til at passe børnene. Lad os håbe, at lockouten ikke varer alt for længe! Hvis I finder en sådanne pasningsordning, kan forælderen med pasningsansvar agere lærer for en dag og holde børnene beskæftiget med skoleopgaver, udflugter eller lignende.

2) Lockout betyder ikke skoleferie

En lockout i folkeskolen betyder ikke, at barnet skal holde flere ugers ferie på sofaen med tv’et kørende foran sig. For så bliver det først rigtig svært at starte op igen! De fleste børn vil kun se fordele i at få skolefri, men det er vigtigt for deres læring, at de holder sig igang. Du kan selvfølgelig ikke sikre en normal skolegang, men du kan sørge for, at barnet ikke går i stå med læsning, regning osv. Hvis du får lavet en pasningsordning af anden karakter end ovenstående, så send en bog og et matematikhæfte med barnet. I kan fx aftale nogle bestemte opgaver, som barnet skal have arbejdet på og fortælle dig om, når I ses igen. Hvis dit barn er yngre og ikke selvstændigt kan læse eller skrive, kan du gøre dit bedste for at finde en pasningsaftale, hvor en voksen kan hjælpe.

3) Ekstern lektiehjælp

Hvis du frygter en komplet faglig knockout hos børnene, kan du med fordel ty til ekstern undervisning. En lektiehjælper kan undervise børnene et par timer om dagen et par gange om ugen. Hos GoTutor kan du strikke et forløb sammen, så det passer til lige præcis dit barn og de udfordringer, I får ved en lockout. Et forløb kan sagtens sammensættes af flere fag, så skolegangen så vidt muligt holdes igang.

Såfremt en lockout i folkeskolen bliver en realitet, kan vi kun håbe, at den er kortvarig. Men skulle det ske, kan du med fordel tage udgangspunkt i vores gratis e-bog: “Sådan motiverer du dit barn til at lave lektier”, så dit barn ikke falder helt ud af dagligdagens skolegang. Du kan hente den lige her!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!

Kender du det, når du læser en artikel og støder på et ord du ikke forstår, men ikke kan overskue at...

Ruben Samuel Sørensen 20-07-2016
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?

Der kan være mange årsager til, at man ikke har fået det karaktergennemsnit, som man havde håbet på....

Ruben Samuel Sørensen 24-06-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90