Lockout i folkeskolen: Sådan sikrer du barnets læring

Lockout i folkeskolen: Sådan sikrer du barnets læring

En omfattende lockout i folkeskolen er muligvis på trapperne – og det er absolut ikke nemt for hverken skoleelever eller forældre! Som forælder sættes man i høj grad på prøve vedrørende flere aspekter. En ting er børnepasning, en helt anden er børnenes læring, der sættes på pause.

Fakta om Lockout

  • Fra d. 4. april har offentligt ansatte varslet konflikt
  • Statslige, regionale og kommunale forhandlere har varslet lockout fra d. 10. april
  • Samlet set risikerer over 440.000 offentligt ansatte lockout
  • Ved en strejke ville kun de overenskomstansatte lærere og bestemte skoler bliver udtaget til strejke. Ved en lockout bliver samtlige skoler og gymnasier formentlig ramt.  

Hvordan klarer du dig som forælder bedst igennem en lockout, så barnets læring ikke går helt i stå? Vi giver her forskellige råd til, hvordan du kan sikre barnets læring ved en lockout i folkeskolen!

1) Fælles børnepasning

Som forælder står du ikke alene med problemet. Dit barns klassekammerater har jo ligeledes fortvivlede forældre, der ikke ved, hvad de skal stille op – så gør brug af det! Måske kan I gå sammen i grupper og finde en pasningsordning, hvor I kan skiftes til at have børnene. Det er ikke optimalt at tage fra fri job pga. lærerlockout, men måske kan du få en aftale med din arbejdsgiver. Hvis bare 10 børn og deres forældre går sammen om børnepasning, skal du blot have en enkelt fridag på 14 dage til at passe børnene. Lad os håbe, at lockouten ikke varer alt for længe! Hvis I finder en sådanne pasningsordning, kan forælderen med pasningsansvar agere lærer for en dag og holde børnene beskæftiget med skoleopgaver, udflugter eller lignende.

2) Lockout betyder ikke skoleferie

En lockout i folkeskolen betyder ikke, at barnet skal holde flere ugers ferie på sofaen med tv’et kørende foran sig. For så bliver det først rigtig svært at starte op igen! De fleste børn vil kun se fordele i at få skolefri, men det er vigtigt for deres læring, at de holder sig igang. Du kan selvfølgelig ikke sikre en normal skolegang, men du kan sørge for, at barnet ikke går i stå med læsning, regning osv. Hvis du får lavet en pasningsordning af anden karakter end ovenstående, så send en bog og et matematikhæfte med barnet. I kan fx aftale nogle bestemte opgaver, som barnet skal have arbejdet på og fortælle dig om, når I ses igen. Hvis dit barn er yngre og ikke selvstændigt kan læse eller skrive, kan du gøre dit bedste for at finde en pasningsaftale, hvor en voksen kan hjælpe.

3) Ekstern lektiehjælp

Hvis du frygter en komplet faglig knockout hos børnene, kan du med fordel ty til ekstern undervisning. En lektiehjælper kan undervise børnene et par timer om dagen et par gange om ugen. Hos GoTutor kan du strikke et forløb sammen, så det passer til lige præcis dit barn og de udfordringer, I får ved en lockout. Et forløb kan sagtens sammensættes af flere fag, så skolegangen så vidt muligt holdes igang.

Såfremt en lockout i folkeskolen bliver en realitet, kan vi kun håbe, at den er kortvarig. Men skulle det ske, kan du med fordel tage udgangspunkt i vores gratis e-bog: “Sådan motiverer du dit barn til at lave lektier”, så dit barn ikke falder helt ud af dagligdagens skolegang. Du kan hente den lige her!

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90