Kom du ikke ind på drømmestudiet?

Af Ruben Samuel Sørensen 30-07-2016
Kom du ikke ind på drømmestudiet?

30. juli 2016 – dagen du fik at vide, om du var kommet ind på drømmestudiet. Facebook oversvømmer med statusopdateringer ala ”Yes! Min store drøm er gået i opfyldelse! Jeg er kommet på Jurastudiet på KU.”

Alle landets håbefulde ansøgere har siddet på nåle og netop denne dag ventet på, om de fik et optagelsesbrev. Nogle har søgt ind via kvote 1, andre via kvote 2. Men sandheden er den, at ikke alle er lige heldige. Ikke alle er kommet ind på drømmestudiet. Siden du læser med her, kan det være, du er en af dem.

Du havde håbet, at du blev en af de heldige, der skulle starte studie pr. 1. september 2016. Men sådan blev det ikke. Din drøm føltes lige nu, som om den er brast. Du har grædt. Du har råbt og skreget, og du har syntes, at hele verden er uretfærdig. Hvorfor kunne du ikke være en af dem, der skulle starte på din drømmeuddannelse efter sommeren? Hvad skal der ske nu?

Drømmestudiet er ikke din eneste mulighed

Jeg forstår din frustration. Men nu har du et valg. Du kan enten blive ved med at stampe i gulvet af raseri og syntes hele verden er uretfærdig, eller du kan vælge, at tage skeen i den anden hånd og handle. Okay, du kom ikke ind på en uddannelse i år, men hvad er dine muligheder så. Jo, nu skal du høre:

Har du hørt om restpladser? Okay, det blev ikke i år, du blev psykologistuderende, men du kan undersøge, om der er nogle uddannelser i samme boldgade, der har ledige studiepladser tilbage. Et studie der minder om psykologi er f.eks. audiologi. Det skal dog tilføjes, at ikke alle uddannelser har restpladser. Fx har det ikke været tilfældet på CBS de seneste to år.

Okay, hvis en anden uddannelse end drømmestudiet bare ikke dur for dig, har du kun én mulighed nemlig at søge ind til næste år. Er dit karaktersnit ikke højt nok, vil jeg anbefale dig at finde ud af, hvad der vægtes højt i en kvote 2-ansøgning på lige præcis det studie, du søger ind på. Det kan være, at det trækker op i din kvote 2-ansøgning, at du fx er over 21 og har erhvervserfaring.

Brug gerne det næste år på lige præcis det, du har lyst til. Du ved aldrig, hvornår du igen for chancen for et helt år, du selv kan disponere helt frit over. Jeg tog selv et år i mellem gymnasiet og CBS, hvor jeg var arbejdede og var på højskole. Mit højskoleophold udviklede mig helt vildt som menneske, og det var 5 af de bedste måneder i mit liv.

Om du har lyst til tage på højskole, at arbejde det næste år, backpacke i Nepal eller arbejde på børnehjem i Afrika, er helt op til dig. Se det, at du ikke kom ind på drømmestudiet i år som en mulighed for at udleve andre drømme.

Grib dagen. Rejs. Lev. Elsk. Drøm.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!

Kender du det, når du læser en artikel og støder på et ord du ikke forstår, men ikke kan overskue at...

Ruben Samuel Sørensen 20-07-2016
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?

Der kan være mange årsager til, at man ikke har fået det karaktergennemsnit, som man havde håbet på....

Ruben Samuel Sørensen 24-06-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90