Godt råd: Spørg en ven

Godt råd: Spørg en ven

Den sidste proces i opgaveskrivningen er for mange en pestilens. Du har gjort dig helt vildt umage med analysen, men til sidst bliver du tidspresset, og du får ikke rettet din opgave ordentligt igennem inden den afleveres. Desværre afspejler den karakter du får for opgaven, at den sidste del af opgaveskrivningen gik lidt for stærkt. Men hvad gør du så næste gang for at undgå samme scenarie? Jeg har et par tips til, hvordan du løser den sidste og afgørende del af opgaveskrivning, der kan betyde, at du får 10 eller 12 fremfor 4 eller 7 for en opgave. Et af dem er at spørge en ven til råds.

En ven kan se det oversete

Noget jeg igennem min skoletid har oplevet er, at det kan være utroligt svært at rette sine egne opgaver igennem. Jeg finder det til gengæld meget lettere at rette andres opgaver igennem frem for mine egne. Jeg når altid til et punkt i opgaveskrivningen, hvor jeg stirrer mig blind på opgaven. Jeg synes, at opgaven giver fin mening for mig, og at nu kan den altså ikke blive bedre. Men nu får du lige en hemmelighed at vide, som måske kan ændre din opfattelse af opgaver for altid: ”Opgaver kan altid blive bedre.” Det gælder faktisk også 12-tals opgaver. Jeg er sikker på, at selvom du har fået 12 for en opgave, så har din lærer alligevel kommentarer til, hvad du kan forbedre opgaven, og hvad du kan gøre anderledes til næste gang.

Brug din livline

Men hvordan forbedrer du så din opgave? Nu har du jo siddet i timevis og finpudset opgavens analyser, og du har ikke mere energi at give af. Gode råd er pludselig dyre. Hvad gør du, når du har stirret dig blind på opgaven? Når du ikke selv kan finde flere fejl. Du har ligesom i ”Hvem vil være millionær?” brug for en livline nu. Og nej, her mener jeg ikke spørg publikum eller 50/50. Jeg mener, at det du har brug for er at ringe til en ven.

Ringe til en ven? Hvad mener jeg så med det. Jo, ser du. Du har helt sikkert en ven, forælder eller kæreste, der med glæde vil læse din opgave igennem og komme med kommentarer til den. Men er det ikke helt vildt grænseoverskridende at vise din opgave til en anden? Jo, det er det. Men er det ikke bedre at få en anden persons syn på din opgave og få rettet nogle fejl hist og her, inden du afleverer, i stedet for at afleverer en opgave fyldt med oversete fejl, du aldrig selv ville have fået rettet inden afleveringen? Hvis du spørger mig så jo.

Til næste gang

Næste gang du sidder midt i opgaveskrivning, så tænk over hvem der kunne hjælpe dig med at kigge på din opgave, når du når den sidste fase. Det kan være din mor, søster, bror eller kæreste. En anden gang kan det være, at du kan hjælpe dem med at kigge deres opgaver, også blev det lige pludselig en win-win situation, hvor alle får noget ud af at hjælpe hinanden. Så næste gang du stirrer dig blind på skærmen, så ring til en ven og spørg om deres hjælp til at kigge din opgave igennem, inden du afleverer.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn