Godt råd: Spørg en ven

Af Ruben Samuel Sørensen 09-05-2016
Godt råd: Spørg en ven

Den sidste proces i opgaveskrivningen er for mange en pestilens. Du har gjort dig helt vildt umage med analysen, men til sidst bliver du tidspresset, og du får ikke rettet din opgave ordentligt igennem inden den afleveres. Desværre afspejler den karakter du får for opgaven, at den sidste del af opgaveskrivningen gik lidt for stærkt. Men hvad gør du så næste gang for at undgå samme scenarie? Jeg har et par tips til, hvordan du løser den sidste og afgørende del af opgaveskrivning, der kan betyde, at du får 10 eller 12 fremfor 4 eller 7 for en opgave. Et af dem er at spørge en ven til råds.

En ven kan se det oversete

Noget jeg igennem min skoletid har oplevet er, at det kan være utroligt svært at rette sine egne opgaver igennem. Jeg finder det til gengæld meget lettere at rette andres opgaver igennem frem for mine egne. Jeg når altid til et punkt i opgaveskrivningen, hvor jeg stirrer mig blind på opgaven. Jeg synes, at opgaven giver fin mening for mig, og at nu kan den altså ikke blive bedre. Men nu får du lige en hemmelighed at vide, som måske kan ændre din opfattelse af opgaver for altid: ”Opgaver kan altid blive bedre.” Det gælder faktisk også 12-tals opgaver. Jeg er sikker på, at selvom du har fået 12 for en opgave, så har din lærer alligevel kommentarer til, hvad du kan forbedre opgaven, og hvad du kan gøre anderledes til næste gang.

Brug din livline

Men hvordan forbedrer du så din opgave? Nu har du jo siddet i timevis og finpudset opgavens analyser, og du har ikke mere energi at give af. Gode råd er pludselig dyre. Hvad gør du, når du har stirret dig blind på opgaven? Når du ikke selv kan finde flere fejl. Du har ligesom i ”Hvem vil være millionær?” brug for en livline nu. Og nej, her mener jeg ikke spørg publikum eller 50/50. Jeg mener, at det du har brug for er at ringe til en ven.

Ringe til en ven? Hvad mener jeg så med det. Jo, ser du. Du har helt sikkert en ven, forælder eller kæreste, der med glæde vil læse din opgave igennem og komme med kommentarer til den. Men er det ikke helt vildt grænseoverskridende at vise din opgave til en anden? Jo, det er det. Men er det ikke bedre at få en anden persons syn på din opgave og få rettet nogle fejl hist og her, inden du afleverer, i stedet for at afleverer en opgave fyldt med oversete fejl, du aldrig selv ville have fået rettet inden afleveringen? Hvis du spørger mig så jo.

Til næste gang

Næste gang du sidder midt i opgaveskrivning, så tænk over hvem der kunne hjælpe dig med at kigge på din opgave, når du når den sidste fase. Det kan være din mor, søster, bror eller kæreste. En anden gang kan det være, at du kan hjælpe dem med at kigge deres opgaver, også blev det lige pludselig en win-win situation, hvor alle får noget ud af at hjælpe hinanden. Så næste gang du stirrer dig blind på skærmen, så ring til en ven og spørg om deres hjælp til at kigge din opgave igennem, inden du afleverer.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!

Kender du det, når du læser en artikel og støder på et ord du ikke forstår, men ikke kan overskue at...

Ruben Samuel Sørensen 20-07-2016
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?

Der kan være mange årsager til, at man ikke har fået det karaktergennemsnit, som man havde håbet på....

Ruben Samuel Sørensen 24-06-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90